Прием на ученици в първи клас в общинските училища - София - 4

• 66 193
  • 807
  •   1
Отговори
# 420
  • София
Ясно е но не казваш нищо ново.

Аз на теб не ги обяснявам тия. Теб вече те наредих какво да правиш. Ако трябва ще те пиша, че живееш у нас, да си имаш училище като хората.

# 421
  • Куциндрел
Сега остава да отида в Общината и да се окаже, че детето се води живеещо във Варна, нищо че преди 10 години съм си сменила ЛК на софийския адрес. Joy Joy Joy
Тогава ще искам руското във Варна.  Crossing Arms Crossing Arms Joy Joy Joy

# 422
Е Грета, сега чак ми изкачаш с това предложение, а аз сумати нерви изхАбих да мисля и струвам!

# 423
И двете удостоверения се вадят от една и съща служба.
Като са от една и съща служба, мога ли да си изкарам тези бележки от общината , която ми е до работата ( че по-лесно) или трябва да е от общината по местоживеене ???  Някой има ли опит ( от миналата година) или идея , трябва ли да си вадя Н на брой оригинала или само 1 ( това при условие , че ще се кандидатства в н на брой училища ????).  
...
Службата е една и съща - ЕСГРАОН, обаче районите са различни.

Абе хора, каква месторабота, там вие не сте регистрирани в ЕСГРАОН. Вади се от района по местоживеене - там, където ви е постоянният адрес или където ви е настоящият, ако е различен. Или ако имате два, в двата съответни района  Вече къде е записано детето, ще ви  кажат в съответния район. Районните служби са: Триадица, Средец, Оборище, Лозенец, Изток и т.н. Вие трябва да знаете къде са ви е адресът или адресите, ако са два различни - постоянен и настоящ.

# 424
  • София
Е Грета, сега чак ми изкачаш с това предложение, а аз сумати нерви изхАбих да мисля и струвам!

Когато и да ти го кажа, все минават от 8.4 в 8.3. Само че нашето училище (само за него мога да ти уредя адрес) е обикновено квартално. По матурите след 7ми клас след място 100. Урежда ли те?

Иначе в Овча купел има национално училище, с транспорт. За него не важат правилата за прием, защото не е общинско.

# 425
Ако живееш в съседния квартал ме устройваш идеално.

Иначе съм се насочила към въпросното училище, което изненадващо се оказа извън класациите. Не знаех, че има и такива.

# 426
  • София
На сестра ми децата са там. Целодневно обучение.

Ако знаех, че ти е наблизо, щях да ти го предложа отдавна.

# 427
Аз го знаех училището, но мислех, че за него се кандидатства по установения ред и се пада в съседен на нашия район. Бих помолила за някакви отзиви на лични, ако имаш такива.

# 428
За него и аз имам, от 1-4 клас добре, от 5 зле - преместиха детето в частно Simple Smile
Сега отворих сайта, очебийни грешки.

# 429
Това с немското сдружение ли е?

# 430
  • София
Удостоверенията представляват една проста разпечатка от компютър, на която слагат печат и май подпис, ама за последното дори не съм сигурна. Може да си изкараш колкото бройки оригинали искаш, няма единствен оригинал. Само има такса за плащане, де.

# 431
Е от районната община ще си я извадиш вероятно. Данъците могат ли да се плащат къде да е?
В София в който и да е район могат да се платят местните данъци.

# 432
шантава калинка, напълно те разбирам,  извадили сте просто лош късмет да сте новодомци. Но и вие печелите от критерия за уседналост, защото той ще възпрепятства хората с фалшиви регистрации да ви изместят.
Как по-точно? Dizzy Face Според критерия уседналост новодомците имат равни шансове с измамниците.

Не мисля, че измамниците ще си правят този труд при положение, че съществува критерия за уседналост - все пак на вас нищо не ви струва, защото вие сте си там наистина, а на тях им струва усилия да намерят кой да ги запише, да му платят и т.н. Но аз на ваше място, ако не ми вземат детето, бих уговорила среща с ръководството и бих занесла в училището нот. акт за собственост.
При положение, че може да се вземе постоянен или настоящ адрес, не виждам кой ще попречи на измамниците да кандидатстват в тяхното си квартално училище по постоянен адрес, а в някое желано по настоящ адрес. Никой нама да ги хване, защото няма електронна система, където да се проследи в колко училища си кандидатствал и с какви адреси.
За срещата с ръководството... какво да кажа. Директорът ще е в пълното си право да ми откаже прием, тъй като не е по правилата. Още повече- длъжен е да ми откаже, иначе то всеки може да отиде при него и да претендира да го приемат по някаква причина.

# 433
  • София
Всъщност това не са измамници, а родители. Никой не ви забранява и вие да си пробвате късмета в повече училища. В крайна сметка след второ класиране всеки ще е записан само на едно място и некласираните ще се наместят и те.

Най-ощетени от такива родители сме ние, закупили жилище в последните три години. Защото ни приравняват с тях.

# 434
Казвам измамници на тези хора, които си сменят адресната регистрация в района на някое "елитно" училище, без реално да живеят там. Знам, че са родители, но в случая мамят. Ние също сме от тези, закупили жилище наскоро (преди по-малко от година). И аз не искам хора, които реално не живеят в квартала да си пробват късмета наравно с моите деца, които живеят тук наистина, макар и само от няколко месеца.

Общи условия

Активация на акаунт