На 33 сама ...

• 93 373
  • 1 314
  •   1
Отговори
# 180
Не бих се осланяла на ни един съвет в интернет, особено в бг-мама.
Авторке, дайте си възможност да усетите себе си. Да почувствате собствените си импулси, предпочитания, и за Бога, не се спихвайте, ако на 33 не сте попаднали на някой (мъж, жена или трети пол) на бял кон.
Останете сама със себе си. вслушайте се в собствените си "гласове". И, запомнете, никога не се сравнявайте с други хора (особено жени).

# 181
Естествено,че имам критерии като например да е природно интелигентен,осъзнат,порастнал,отговорен,неревнив.Да се приближаваме по емоционален свят и ценности.
Но нямам критерии за външен вид,нито за брой магистратури.
И естествено,че ми е важно да се привличаме.
Мисля,че това са нормални неща и не си струва човек да прави компромиси с тях,пък било то и при ограничено предлагане на подобни. Иначе оферти всякакви. Идеята не е просто да съм ,,наред с хората,, както баба ми казва,а да се чувствам добре с изборите си и най-вече да съм спокойна и щастлива. В противен случай не виждам защо да си го причинявам.

Четири години без връзка се усещат и си имат своите последствия, особено на млада възраст (29/33 си е младост отвсякъде).  Не се сдухвай (повече от досега).
Иначе за това, което казваш, че търсиш - мога да предположа, че това "осъзнат, порастнал, отговорен" итн е всъщност начинът, по който сама виждаш себе си, и мислиш, че заслужаваш и търсиш същото, каквото предлагаш насреща. А такъв подход е наистина малко делови и подсказва, че определено не си вклюбена в никого в момента.
От всичко прочетено до момента, оставам с впечатление, че имаш нужда да получаваш любов една (или няколко) идея повече, отколкото имаш нужда да даваш и да се раздаваш. Което е нормално, просто човек трябва да е наясно със себе си и потребностите си. Моят съвет е да потърсиш някой търпелив, недребнав, щедър на внимание и емоции мъж, с когото ви се получава интересен сексът.

Мъжът не е някакъв компромис по пътя към деца, права си. Бъди много внимателна при завързването на нови запознанства, потенциалните партньори да не се почувстват така - би отблъснало именно свестните кандидати. И горе главата.

# 182
Не ми е ясна каква е тази хипотетична ситуация, в която някой човек от противоположния пол демонстрира редица качества от "списъка", прекрарвате си хубаво, но няма никаква "тръпка". За да няма "тръпка" вероятно липсват някакви качества, които човекът търси, но не си е дал сметка за това - примерно не е достатъчно привлекателен другият за тръсещия, няма самочувствие обектът на интерес, досаден/скучен е и т.н. Ама понеже не е толкова лесно да се рационализира всичко това и най-вече човек да си даде сметка той какво търси и защо, се хвърля мъглявото обяснение за "тръпката".

Опитваш се да намериш рационално обяснение на необясними неща. По твоята логика всеки човек трябва да бъде привлечен от хората, които отговарят на неговия "списък с критерии". На теория звучи супер, но на практика изобщо не е така. Много хора са сами, не защото не срещат и не общуват с хора от противоположния пол в техния кръг от интереси, професия, хоби и т.н., а защото не са имали късмета да срещнат човек, който да ги привлича.

# 183
Моята връзка, която прерастна в брак, започна не само без никаква тръпка от моя страна, а с идеята да си запълня малко един свободен почивен ден с човек, който много настояваше за това. Въобще, от всичките ми връзки в живота, най-качествена и дълбока се оказа тази, към която подходих най-рационално в началните месеци. Чувствата и тръпката се появиха с времето, а битовизмите не са станали повод за скандали и отчуждение, като в много двойки започнали с фанфарно забавление.

Аз пък смятам, че е идеално човек да знае какво търси. Защото в крайна сметка, такова ще намери. Или то ще го намери него. Но винаги става така. Не става дума за ръст, цвят на очите, професия или подобни повърхностни неща. Аз исках човек с емпатия, който да има солидни ценности, морал, да може да се разчита на него и не съм правила никакви компромиси с тези неща. Съответно, спестила съм си последващи емоции от рода на това да се чудя защо един мъж на 30+ го е страх да пипне собственото си бебе или спи като пън с отделна стая, докато то се дере през нощта. Откакто сме заедно, точно превратността на живота, а не битовизмите, ни представиха такива сценарии и катаклизми, че ако не бях мислила трезво и рационално с какъв човек се захващам, отдавна да беше всичко в минало време. След като Джинджър си търси мъж с потенциал да е баща и съпруг, няма как да не помисли какво се изисква. Особено с горчив опит зад гърба си.
+100..

# 184
Нещата така или иначе сами се случват. Очевидно тези критерии се прилагат,след като се случат първоначалните неща, да те захаресат или да захаресаш. Въпросът е,че в тази възраст това случване е по-рядко... дет се вика може човек мвжду 30 и 40 без секс да си откара... та иска да се задействат нещата,мечтае... аз мисле,че има закъде още... другата год по това време може и с мъж, че и с дете да си Simple Smile

# 185
Доста е важно човек да не страда от идеята, че там някъде има само един-единствен, който е сродна душа. Глупости, има между 5 и 20 такива. Аз лично съм особено привлечена към някои хора, и общо взето мога да си представя да съм с подобен тип. Даже сега се сещам за още няколко вариации на мъжа ми, които са ми били симпатични. Та от тоя клас "симпатични хора" хващаш един за ушите и действаш.

Без да чакаш за някакъв набор от уникални качества и усет за съдбовност. Оттам нататък също е важен видът и да има нормална, здрава сексуалност, защото ако двама млади прекарат около месец с редовен секс и много гледане в очите, ще са влюбени-загубени накрая и след 9 месеца и бебе ще чакат, така е устроен човекът. Вече ако се стягат и дърпат, може да не стане спойката, но иначе няма нищо мистериозно във влюбването.

Между другото, на 28 бях разведена с дете, на 29 срещнах и отсвирих сегашния си мъж, на 32 пак го срещнах. Родих на 32 и 33 г. възраст и стига толкоз:) та така, в тия години нещата се развиват динамично, не може да чакаш 3-4 години да ти сваля звезди. То може де, ама има вероятност и на двамата да ви стане досадно.

# 186
Аз пък не разбрах,авторката прави ли нещо по въпроса или чака някой да дойде да и потропа на вратата и да и предложи брак и деца.Хубаво гради кариера,учи и се развива,но накрая да не си остане само с тях.Вместо да умува и пуска теми,да се събуди малко и да предприеме нещо,защото след 30 времето лети.Като за начало да започне да излиза по срещи.Има много свободни и мъже и жени на днешно време,но то човек трябва и да търси.Дето е приказката,,който търси,намира,,. Има двойки които ги е срещнала случайността,но на тази възраст не трябва да се разчита само на нея.

# 187
Аз пък не разбрах,авторката прави ли нещо по въпроса или чака някой да дойде да и потропа на вратата и да и предложи брак и деца.Хубаво гради кариера,учи и се развива,но накрая да не си остане само с тях.Вместо да умува и пуска теми,да се събуди малко и да предприеме нещо,защото след 30 времето лети.Като за начало да започне да излиза по срещи.Има много свободни и мъже и жени на днешно време,но то човек трябва и да търси.Дето е приказката,,който търси,намира,,. Има двойки които ги е срещнала случайността,но на тази възраст не трябва да се разчита само на нея.

Последно каза, че се "развива" учейки, докато "чака", вместо само да "чака".

# 188
То е много важно и какви изисквания имаш. Ако търсиш перфектен мъж, може и доста да почакаш. Това не значи да занижаваш много критериите. На тези години повечето добри мъже са заети, за това с напредвнето на годините става все по-трудно.
При условие, че много работиш и не излизаш почти, то тогава нещо на работа да намериш е вариант. В моята фирма се получиха няколко двойки, ожениха се, деца народиха.

А ти на тези години си свободен.

# 189
То може де, ама има вероятност и на двамата да ви стане досадно.

И като за 3 години им стане досадно от времето заедно, после как ще изкарат един цял живот брак? Или то затова най-добре и брак да не сключват, да не си омръзнат?

# 190
Е, добре, че темата стигна до страница 12 някъде, за да се напишат поне няколко смислени неща. Мнението ми съвпада, с това на bg tatko81 и Happy mommy. Минус стратегиите и списъка с критерии, защото там става сложно и сам да се ограничиш е тъпо. Е, едни основни критерии може, но не и много подробни. Мисля, че колкото и да се пъне човек има и съдба. Трябва да се получат нещата. Някои и по три пъти се женят и пак не става. При други от раз. Всичко е до късмет. Е, стига разбира се човека да е нормален, защото ако не е...ясно защо не се получава. Все пак не е само да ги направиш едните деца, а после да можеш да живееш с този човек и с децата.

Последна редакция: ср, 14 фев 2018, 10:58 от Анонимен

# 191
Аз бих се понтересувала авторката какво прави, за да го срещне този мъж. Критерии и стратегии са хубаво нещо, но ако една жена не получава предложения за срещи и излизания, то нещо трябва да се промени у нея и то пронто.

# 192
Аз съм от тези, на които мъже и бракове не им липсват.
Не съм подигравала на авторката - опитах се също да й дам практичен съвет.
Мъже срещам буквално навсякъде.
Да, голямата част от тях са женени, но като ги селектираш - пак остават интересни екземпляри.
Трябва просто да разшириш кръгозора си, да излизаш и да бъдеш често сред хора.
Да се забавляваш и радваш на живота - без да очакваш всеки срещнат да е "Той".
Освен с мъж, може да се сдобиеш и с ценни приятели, познати..
Да познаваш много мъже и да си в добри отношния с тях е важно умение, което ти препоръчвам да овладееш - дава ти възможност да получваш обратна връзка от тях и ценни съвети, както и може да попаднеш на някой свободен техен приятел покрай тях.

# 193
Аз бих се понтересувала авторката какво прави, за да го срещне този мъж. Критерии и стратегии са хубаво нещо, но ако една жена не получава предложения за срещи и излизания, то нещо трябва да се промени у нея и то пронто.
На мен ми е интересно какво ти правиш или би правила? А авторката и тя за това пита...
Според мен човек трябва да си живее по меговия аршин,тъй като поканите и срещите това просто хора са си чист късмет. За пореден път се убеждавам след поста на Сирената, тъй като тя е получила предложения и три деца за пет години, а някои по десет години и един секс нямат, нищо че не са неактивни... просто късмет...

# 194
А ти на тези години си свободен.
Мен не ме мисли. Претенциите са ми големи.
Липса на интерес от жени никога не съм имал.

Общи условия

Активация на акаунт