Малтретирана жена - някой може ли да помогне със съвет

• 15 133
  • 157
  •   1
Отговори
# 105
Оффф .... Като вземете да преигравате ... какъв ЕТИКЕТ?
За да пие лекарства, значи е била при лекар и е преценено, че и трябват.

# 106
  • Бургас
Продължавам....
Снощи се чух с фондация "Анимус".Изнесох случая,така,както пред вас но с не-толкова подробности защото,още не бях говорила с братовчедката.Много любезно и сърцато се отнесе служителя.Съветите му бяха,да се изведе момичето,незабавно да и се направи медицинско свидетелство,консултация с юрист,който в рамките на 24 часа да издаде ограничителна заповед с/у насилника.Споделих,как съм попаднала на случая  и че все-повече гласност набира във форумите и,че много хора искат да помогнат.Казах и за предстоящия ми разговор с братовчедката.Окуражи ме но и каза,че било много опасно и не защото е противозаконно а,защото може да има сериозен отпор от роднините и неприятности за нас. Защото аз му представих,моя си сценарий за помощ-извеждането и от дома и след това стъпките които съм описала по-горе+възстановяването и вкъщи,докато действат институциите и разнищят случая.Пределно ми е ясно-аз,чужд човек,в качеството си на каква ще имам претенции ако отида там и,че това вещае само проблеми.И не само това ами изродите ще се" подковат и маскират" още повече и ще изтървем момичето!?Всичко това го изговорихме заедно и се съгласихме,че трябва да се действа разумно и много,много деликатно.
Служителя ми даде и телефон на още една асоциация"SOS Семейство в риск"които са във Варна.Преди малко се чух и с тях.Служителката ме изслуша внимателно,като и споделих вече и подробностите,заради вече по-голямата яснота по случая след разговора ми с братовчедката на насилника. Обеща съдействие,заедно с" Деметра "в Бургас ако съдейства и братовчедката на насилника като свидетел и разясни с подробности в наистина много-голямата деликатност в което се намира жертвата.И от двете институции законово ми разясняват мерките-които вече ви изброих и,че ключа е братовчедката на насилника.
Пак да кажа и искам всички да знаете, че единствено и само БРАТОВЧЕДКАТА НА ПОБОЙНИКА,може да помогне случая да се разреши и да се спаси живота на тази млада майка.Ако се чудите,защо натъртвам на горните две изречения,сега ще поясня:
След разговора ни снощи с братовчедката на насилника и след всичко което ми беше предадено от нея и разказано тук, въпреки съчувствието  от нейна страна към момичето и случващото се,вече в края на дългия ни разговор ,когато аз и предложих да действаме и и споделих какво е казала организацията и,че ще има сериозна помощ и съдействие от вън ако тя сигнализира и помогне(можело и друг от семейството да бъде свидетел,но бройте,че такъв няма)започна да се поотдръпва и плаши.Започна да се замисля защото,хем иска да е" чиста"пред роднините хем явно съвестта я гризе,гледайки как гасне,това момиче.Казах и на служителката за тази и реакция и тя ми отговори,че за жалост обществото ни най-често така реагирало и продължи да настоява да я склоня да помогне.Записа си името и.Предложих да и дам и телефона на въпросната но тя отговори,че тя трябва да се обади

Последна редакция: вт, 13 фев 2018, 00:55 от Не се сърди, човече

# 107
  • Бургас
Хора,разбирам,че в момента мн.глупости се извършват.Кой ще вика БТВ,като дойдат те какво ще заварят!!????
Един натъпкан с лекарства полу-човек и тези изроди,които ще заявят-Ето,тя е болна и луда и ние я гледаме.Вие,какво правите в къщата ни?Ние сме семейство с болен човек и се грижим за него,че и за детето му щото е неадекватна
Репортера от БТВ има ли правомощията да и вдигне тениската и да и покаже синьо-черния корем пред камерата с което да се удостовери побоя???!!!

Последна редакция: пн, 12 фев 2018, 12:35 от Nina_Z

# 108
  • Бургас
А защо приемате, че корумпирани лекари я тъпчат с лекарства, защото така искат роднините? Или пък, че има нужда от лекарства, защото е бита в главата. Нали осъзнавате, че повече прилича на селски клюки.

Приемете, че вероятно говорим за психично болна жена. Това не прави побоите приемливи, но трябва да се ма предвид!

И аз се замислих , че такова лечение вероятно е скъпо и за какво му е на цялото семейство да се натоварват с това, само и само техен син или внук да има кого да рита ?
Мога да си представя ако той е направил нещо необратимо или някой от тях и те се страхуват от последствия.
Но за текущо ритане ... не знам. Множко ми идва като разход?
Мда,хапчето е 3 лв

# 109
  • Бургас
Братовчедката на побойника го казва.Изписано е 1 за стреса-те я карали да взима 5

# 110
Много е сложно, Нина. Дайте на братовчедката линк към темата, да прочете. Морална подкрепа има оттук, ако се наложи и материална, тук сме събирали и друг път пари, но друго не можем да направим. Само тя....ако намери майката на момичето, също става. Стига да иска да помогне на дъщеря си.

# 111
  • София
Братовчедката на побойника го казва.Изписано е 1 за стреса-те я карали да взима 5

Дори само страничните ефекти са в състояние да я довършат. А те вече са се проявили... Те сигурно и на това разчитат!  Sad

# 112
  • София
За мен има само един човек, който може да помогне и това е братовчедката. След като е имала смелостта да повдигне въпроса и да даде гласност на случая, така би трябвало да има смелостта да доведе нещата до край. Голяма работа, че някакъв малоумен пияница, който й се пада братовчед, няма да й проговори след това.
Казвам го от позицията на човек, който е преминал през нещо подобно. Моята кръщелница живееше с баща насилник. Обадих се в "Закрила на детето" и с риск да изляза черната овца подадох сигнал. Детето (на 17 г. е) в момента е настанено в семейството на нейна приятелка и се чувства прекрасно. Да, притеснявах се, че бащата може да ми търси сметка и да сътвори разни глупости, но по-важно ми е детето и реших, че рискът си заслужава.  

# 113
Не трети лица, а самата жена трябва да подаде жалба. И да не се отмята от решението си. Също така, колкото и наивно да звучи, не смятам, че разследващите ни журналисти могат да бъдат преметнати толкова лесно. Същото се отнася и за полицаите, но полицаите не мога да направят нищо ако отидат по сигнал на място и жената под заплаха каже, че нищо няма, за да е по-малък боят.

Трябва да бъдат изведени от къщата. Най-добре е да подаде сигнал братовчедката, но може и друг да го направи това.

# 114
...Започна да се замисля защото,хем иска да е" чиста"пред роднините хем явно съвестта я гризе,гледайки как гасне,това момиче....
6 години не я ли гриза?
Интересно ми е просто какви са и мотивите и за какво се дърли с братовчед си ?

А иначе , да , трябва да се помага ако има нужда. Добре е организации със специалисти в тези област да се вкл. Те бързо ще преценят какво става.

# 115
Майката на момичето трябв да я изведе.
Вероятно и хабер си няма какво става. Може ли братовчедката да помогне да намерим майката?

Нежеланието на братовчедката е разбираемо - после тя и нейните деца ще поемат недоволството на побойника и родата му. Ясно е, че няма само да и клатят глава.

# 116
  • София
Ох, като почнете - майката, та майката. Беше написано черно на бяло, че майката не фигурира в картинката. Приемете, че има родители, които изобщо не се интересуват от децата си и случващото се с тях. А може майката да е психически нестабилна, или пияница, или каквото се сетите там.

# 117
Ох, като почнете - майката, та майката. Беше написано черно на бяло, че майката не фигурира в картинката. Приемете, че има родители, които изобщо не се интересуват от децата си и случващото се с тях. А може майката да е психически нестабилна, или пияница, или каквото се сетите там.
Т.е. може да и се предложи нещо ... а тя да служи за фронт и да даде възможност .
Или да се хванат други роднини, освен братовчедката, и да се разбере какво точно става. Но са нужни специалисти, които знаят за какво става въпрос и как се действа.

# 118
  • Бургас
Майката на момичето трябв да я изведе.
Вероятно и хабер си няма какво става. Може ли братовчедката да помогне да намерим майката?

Нежеланието на братовчедката е разбираемо - после тя и нейните деца ще поемат недоволството на побойника и родата му. Ясно е, че няма само да и клатят глава.
Майката на момичето е на не знам кой брак в  Поморие и никога не се е интересувала от детето си.
Този факт,прави изродите още по-смели в тези си мерзки постъпки
Както и предположих по-рано,а сега вече и се уверих те на това разчитат,че момичето си няма никой

# 119
  • Бургас
Уведомени са вече специалистите.Те също чакат братовчедката

Общи условия

Активация на акаунт