Самотните жени са по-щастливи от самотните мъже?

• 28 820
  • 404
  •   1
Отговори
# 225
Абсолютно несериозно е да се направи нещо сериозно професионално или да се научи докато ти щъкат 3 деца наоколо. Аз и с 1 не мога и не е поради липса на желание или акъл. Може нещо да се "работи", ако се налага, например тук се заринахме в сняг тази зима и съм работила и аз, и мъжа ми, на прибежки, че и съм се справяла. Но да се измисли или твори нещо смислено, няма как. Много е нереалистично точно затова да се набива канчето на Сирената.

И другите неща са си така, цялостната картина на това, че да си у вас и да гледаш деца не е съвместимо с някакъв възход. То и да не си у вас, децата пак вкарват доста обрати в нещо, което дотогава може да е вървяло праволинейно.

Единственото, за което не мога да се съглася, е, че ако не си останеш у вас с всички тези жертви, значи си мърла, непукист и не си обичаш децата. Има такива и сред двата лагера майки, както и от другите им предоволно. След една определена възраст, качествената грижа за детето докато майката се развива е въпрос просто на много, много пари, а не на морално превъзходство. Поне в капиталистическите общества.

# 226
И с пари пробвахме - и  там нямаше задоволителен отговор. Просто за някои неща си трябва технологично време. Излезеш ли от блатото, стават лесни от самосебе си. Пробвано е. Но преди това стават, ама много измъчено и на моменти няма смисъл.

Иначе да, понякога става въпрос точно за 1-2 години разместване на плановете, но и за това ще се намерят хора да ти набият канчето, че трябва да бързаш. Ами не, понякога не става с бързане, като му дойде времето, става лесно.

# 227
И с пари пробвахме - и  там нямаше задоволителен отговор. Просто за някои неща си трябва технологично време.
Със пари сигурно можеш да си купиш времето.

# 228
Не сте пробвали с достатъчно много пари, например за професионално лицензирана гледачка на разположение 24/7. На 2 години или по-малко на детето дори най-добрата градина вкарва повече проблеми, отколкото решения.

За правилното време като цяло съм съгласна, но зависи за какво говорим. Не познавам никой, който си е взел 5 години да гледа деца и после се е плъзнал в нещо ей така, защото времето е било добро. Иска се и адски много работа. И колкото и да не ти харесва това, по-малко сън Simple Smile

# 229
Няма такива и с пари наоколо. А никой жив човек не може да е на разположение 24/7. Повечето искат в 5:00 чантата, шапката и релакс.

# 230
Тогава вече е въпрос на грешна система. Нашата гледачка идваше в 16 часа, много усмихната и без шапка Simple Smile

Има бол хора на разположение 24/7, както казах, за страшно много пари. Повече от 12К на месец, хаха. Не знам дали ги има в Пловдив. Имам позната, която има 3 деца, за които има 2 au pairs. Прекрасна майка е, както и прекрасен директор на голяма собствена фирма.

Ето ти един по-тривиален пример на лекарка и адвокат, децата са 4:
http://corporettemoms.com/nyc-doctor-mom/

# 231
Няма такива и с пари наоколо. А никой жив човек не може да е на разположение 24/7. Повечето искат в 5:00 чантата, шапката и релакс.
Ако купиш си 3-4 часа на ден това вече е много добре за твоето развиване.

# 232
Има ги, но това не значи, че има и качествени хора, на които да се плаща. Парите са лесната част, качествата са трудната.

А опитът показва, че понякога с купуването на "помощ" всъщност накрая има повече работа и грижи за мен. Та изобщо мит е това за безгрижната майка на двегодишно, която е 100% свободна да се гмурне в някоя област, без да я подръпват.

# 233
Това е положението в Пловдив. За това не са обаче причината децата.

Аз никога не съм имала системата описана тук (http://corporettemoms.com/nyc-doctor-mom/), не съм я и искала, не ми е била нужна. Но разбирам добре, че майката не е малоумна, безотговорна или морално по-долно от мен или теб, за да го прави.

# 234
Не са, други са причините, но това не е темата.

# 235
А опитът показва, че понякога с купуването на "помощ" всъщност накрая има повече работа и грижи за мен. Та изобщо мит е това за безгрижната майка на двегодишно, която е 100% свободна да се гмурне в някоя област, без да я подръпват.

Това е мит, то важи за готвенето на една мусака даже. Но повечето области, за които се сещам, изискват далеч по-малко от 100% гмурване, особено ако си на 35 и си го правила 10+ години преди да се роди въпросното 2-годишно. Ако не си проспал годините преди това, спокойно с 30% усилие вадиш същите постижения, а с 50% направо дръпваш светлинни години напред.

Дори и в случая описан от теб: ами абсурдно е да станеш илюстратор чрез един курс докато гледаш 2 деца на възраст, в която могат да се самозапалят ако не си там за 2 минути, с все акварелите. Ако си била такава преди да дойдат те, е напълно възможно да нарисуваш първия си хит в промеждутъците и с тях. Иска се да се окопитиш 6-9 месеца, да имаш стратегия и желание. И пари.

# 236
Абсурдно е, но в тоя форум отдавна се опитват да ме убедят, че не е абсурдно и ей така на прибежки си ставало. Само няма примери наживо да е станало.

# 237
Няма и да има, защото е абсурдно, независимо кой се опитва да се убеди. От моя личен опит, и дисертация с пише с дете под 2, и работа може да се почне прилична и човек не е нужно да губи себе си, но всичко това е върху основа, която не е един онлайн курс по Джава или илюстрации. Нито пък е някакъв апотеоз на развитието: просто санитарен минимум, дори, колкото да се закърпи положението да поемането на въздух.

# 238
Добре де, ами ако искаш да се преквалифицираш и да ти е интересно? Да, надграждането е лесно, съгласна съм. Но ти самата като високофункционираща дама не си ли имала моменти да искаш да подхванеш нещо тотално различно?

Иначе аз ще си свиркам и ще чакам да дойдеш в отбора на занижените родителски изисквания. В момента гледам как перфектно справящите се майки на 1 дете в момента яко затъват в блатото на второто. Е, ти сигурно ще се справиш с ултра-скъпата си лицензирана бавачка-зен будист, но все пак да го видя наживо:)

# 239
Абсурдно е, но в тоя форум отдавна се опитват да ме убедят, че не е абсурдно и ей така на прибежки си ставало. Само няма примери наживо да е станало.
Ами погледни сега, не децата ти пречат, а лоша самоорганизация. Винаги можеш да намериш време, стига да искаш. Хора и пътуват, и спортуват, и се учат, какво и да не правят имайки децата.

Само ти трябва да сложиш приоритети правилно. Можеш да не готвиш - поръчваш храна, можеш де не чистиш - каниш чистачката, можеш да каниш гледачката, можеш да отдадеш на бабата за няколко часа, можеш да задействаш мъжа си - той ще се занимава няколко часа през вечерта.

Всичко възможно

Общи условия

Активация на акаунт