Самотните жени са по-щастливи от самотните мъже?

• 29 164
  • 404
  •   1
Отговори
# 240
Разбира се, че ми се е искало да се преквалифицирам, дори го направих, но не радикално. Говоря за изместване на фокуса например от една сфера в друга, но със същите базови умения. Ако продължим примера по-горе: от рисувач на рекламни пана, станах илюстратор на детски книжки. Обаче там ме вкара предното ми портфолио, както и реномето, което бях изградила. Всичките ми дипломи и преден опит все още важат. А не един курс от интернет. Ако търся тотално преоткриване, то ми трябват едно от следните неща: тотален неподозиран до момента гений и/или талант и още повече пари за вкарване в начинанието. Първото го нямам, а второто не ми е интересно, предпочитам вече да ги вкарвам в други неща освен в амбициите си.

За второто, да сме живи и здрави. Очаквам кратък период на тотален разпад на всичко добре подредено до момента, последван от нуждата от двойно повече ресурси за постигане на половината резултат. Само се надявам да сме здрави, както и децата. Останалото е приятен пейзаж.

# 241
Всичко от горното е пробвано и твори осморен стрес и хаос, плюс стомашни киселини и допълнителни организационни задачи за мен. Не е само до приоритети, както казах -всичко е пробвано, но не и с желания резултат и спокойствие по моите стандарти.

А иначе съм много организирана, но проблемът с децата не е да създадеш обичайната организация - проблемът е, че все нещо я разваля. Настройващ всичко перфектно ...и идва грипът и хвърля атомна бомба в построената под час програма. А това е още по-стресово, защото вече съм си заложила планове и задачи, нахъсила съм се ...ами не, айде, отменяме пак до по-хубави времена.

"двойно повече ресурси за постигане на половината резултат"

Ученото си е учено, схванала си, че с броя на децата хаосът расте не линейно, а експоненциално:) а скоро може да усетиш и колко е сладко просто да правиш по-малко неща, вместо да хабиш ресурс, за да си на нулата.

# 242
Аз съм съгласна с пред-последното. Който не е, значи да погледне първо себе си дали неговите деца не са хипотетични.

За нулата, абе ще ми трябват поне още 2-3 деца да стигна дотам, че услията ми да са нула. С две, освен ако не изперкам съвсем, все ще излизам на плюс.

# 243
...или не е чел оная част на Зорба Гъркът за свирене на сантир, докато децата са болни...

Elenna, в случая с "излизане на нулата" не говоря за пари. Все пак работим с живи хора - майката, децата, бащата. Всяко усложняване и логистика въздейства на всички по всякакви начини. В един момент ясно се вижда, че колкото повече усилия се полагат, толкова по-зле става. Натрупват се стрес, умора, неоправдани очаквания. Дори с много комуникация пак е тегаво, чувстваш се като куриерска компания. И затова най-нормалното е да се намали нивото на активност и планиране. Иначе се полудава. Дори и с майндфулнес. А то не може майндфулнес, защото трябва да мислиш три хода напред, ако си блееш в настоящето, ще се забуташ в някое небрано лозе.

Последна редакция: чт, 29 мар 2018, 16:06 от The Siren of Titan

# 244
Всичко от горното е пробвано и твори осморен стрес и хаос, плюс стомашни киселини и допълнителни организационни задачи за мен. Не е само до приоритети, както казах -всичко е пробвано, но не и с желания резултат и спокойствие по моите стандарти.
Или стандарти ти прекалено високи (защо, какви стандарти?) или наистина не толкова си организирана.

PS. Тъй, винаги може да оставя децата със мъжа за няколко часа. Той ще ти пази "стандартите" Simple Smile

# 245
Разликата обаче е, че докато е едно и е болно, и не се преоткриваш, а просто буташ нещо там да не се разпадне в едната седмица болест, това се постига. Колкото по-нагоре си стигнал преди това, толкова по-лесно се постига. Последните 10 месеца дори не ми се налага да си взимам болнични, а просто навигирам успешно така, че 90% да ми отива в детето, 10% в работата и да стават нещата. Особено пък като отдавна съм спряла да влагам емоции в нахъсване или прекалено високи очаквания за един подобен ден или седмица: стига детето да оздравява, всичко останало няма да се гътне ако не съм точно във формата и на нивото, на което съм обикновено.

Но за сметка на това, като е здрава и права, има друга система и организация, която ми позволява да съм ако не на 100% като преди детето, то на 50% и това е предостатъчно, че даже надминава май 100-те процента на повечето без деца, които нямат правилната мисловна нагласа.

# 246
PS. Тъй, винаги може да оставя децата със мъжа за няколко часа. Той ще ти пази "стандартите" Simple Smile

Пробвано е. След това - осморна работа за мен.

# 247
Пробвано е. След това - осморна работа за мен.
Е, това значи че той толкова бесполезен ли? Не можеш да расчитваш на него?

# 248
Това е отделна тема, също както с качеството на гледачките. Просто не е такъв мъжът ти, което не го прави смотан цялостно, но смотан е с децата явно.

# 249
С децата е перфектен, просто след него плюс деца е ураган.

# 250
Зле. Запиши го него на някакъв курс Simple Smile

# 251
С децата е перфектен, просто след него плюс деца е ураган.
И кво? Simple Smile И аз съм така. Накарай го да прибира всичко какво направиха. Или да излязат от вкъщи. Не че не може.

Като аз сега чета ти нямаш ли свободно време без деца изобщо ли?

# 252
Зле. Запиши го него на някакъв курс Simple Smile

На Neat Camp:)

# 253
Ами не знам, аз живея с neat freak и обективно погледнато аз съм торнадото може би, знам ли. Със сигурност ми се ядосва ако аз съм била с детето.

Вземи си чистачка за всичко от рода на бани, фурни, плочки, паркети, подове и т.н. deep cleaning неща, не е нужно да е будист. Разкарай 80% от играчките и боклуците. Направи си инфраструктура с достатъчно мебелни решения, рафтове и складове за всичко. Работа за 2 седмици. Но после повърхностния хаос става много по-укротим, чак артистично приятен.

# 254
Както казах, защо форумът си мисли, че не съм пробвала всички предложени техники и решения...и пак нещата са частични и за детайлната работа и неочакваните неща пак се иска моята реакция, мислене и предвиждане. Проблемът въобще не е в оперативните неща, а в извънредните и в това да знаеш, че във всеки момент работата е -айде, зарязвай, има по-важни неща.

Общи условия

Активация на акаунт