Самотните жени са по-щастливи от самотните мъже?

• 29 166
  • 404
  •   1
Отговори
# 255
Специално на чистенето не знам какво му е не-оперативното. Само че може да ти утрепе цялото време и енергия, ако му се оставиш.

# 256
А, въобще не съм от жените, които смятат, че само те могат по уникален начин да си нагласят възглавничките на дивана. Никакъв проблем за делегиране на тоя вид чистене. Само че се оказва почти същата ситуация откъм моето време и нерви, само че е малко по-чисто. И дори повече се ядосвам, като видя, че се плеска на чисто.

# 257
Тогава значи проблема ти е с нервите. Пий повече вино.

А какви са точно времето и нервите, докато някой друг чисти? Аз най-спокойно се изнасям до най-близката до нас библиотека и работя. Прибирам се, спестила съм 4-5 часа и ми е прекрасно приятно от това, че са изчистени неща, които не съм подозирала, че трябва въобще да се чистят, например върху хладилника, където така или иначе не стигам и не виждам. И да се изцапат, след една седмица пак някой друг ще ги изчисти.

# 258
Тогава значи проблема ти е с нервите. Пий повече вино.

А какви са точно времето и нервите, докато някой друг чисти? Аз най-спокойно се изнасям до най-близката до нас библиотека и работя.
Не ли си разбрала? Тя е фанатик на контрола и идеалист. Ако дребни неща толкова пречат - няма как да ги отдадеш да ги прави друг.

# 259
Аз също имам много сфери, в които трудно сдавам контрол, особено свързани с детето. Но чистенето на залепнали по пода спагети далеч не ми е от тях.

# 260
Никакви, но както казах - пак го няма човекът, който да ми махне "невидимото бреме" да мисля как да протичат нещата гладко. Защото по незнайни причини ако аз не задам тон и не дам насоки, всичко се разпада. Все още нямам достатъчен брой семейни единици, които измислят позитивни неща и подобряват света около себе си - повечето все още киселеят, плескат и очакват от мен да им повдигам падналото настроение.

# 261
Ама защо си мислиш, че това невидимо бреме е уникално за теб? И майката лекар с 4 деца и 2 гледачки, дето ти дадох по-горе на статия, го има. И мъжът и го има. Всички родители го имат. У нас уж е по равно, ама пак е повече на мен. Това обаче не ме спира да функционирам, просто прави нещата по-хаотични.

Сега, отделен е въпросът, че ако беше изцяло на мен, сигурно щях да откача. У нас има поне една единица, която сериозно се опитва да носи бремето, а не да го създава. И една на която въобще не и пука. За момента сме 2:1. Ти си 1:4, така че лично аз разбирам, че това си е проблем. Чистачката няма да го реши, но ще помогне.

# 262
Не споря, че е уникално за мен. Не споря също, че може да има бутане на работа дори с деца, че дори да има и завидни финансови резултати.

Но не е толкова лесно да си "освободиш душата" и да си дадеш период на развитие. Тоест има начин, но не е с 2-3 лесни стъпки по съвети на форума. Нито има гаранция, че като предприемеш стъпки 1, 2, 3 и 4, накрая нещата ще станат, както са замислени и никой няма да ти хвърли крива топка.

# 263
Никой не може да очаква от теб нещо, което се знае, че няма да дадеш, а даваш толкова, колкото сама решиш. Ако на мен толкова ми се рисува с акварели, пък децата ми пречат,  голямото дете щеше да е на училище целодневно, а двете малки на градина, бабите щяха също да са активно ангажирани с децата, а аз да седя с четката в уста, да мижа и да чакам да ме осени Идеята, необезпокоявана от нищо. Готвене ли? Че кой е този артист, който се вълнува има ли сготвено? Ще се храни с вдъхновение, а децата ще ги хранят бабите.

# 264
Според мен ти много мислиш и малко действаш.

Представи си че ти умря. Свършва ли светът? Сигурно ще намерят начин да живеят и без теб.

Значи и за 2-3 часа на ден могат да живеят без теб.

# 265
Да, защото не искам да ме помнят като нарцис и г§з.

Ако съм умряла, ще се оправят, да. И в тоя случай за щастие няма да има нужда да ставам и да почиствам и подреждам след тях:)

# 266
Не знам кой е казал, че е лесно, но както с хипотетичните деца, той не го е правил. Има си цена: физическа, емоционална, всякаква. В един момент, цената може и да стане прекалено висока. Но за повечето хора, дори и тези дето сме в 5-те процента по доходи, цената е поносима и не сме се разпаднали на съставните си части.

Ако слушаме баба ми, почивката на душата е несъвместима с деца и то не само докато са под 5 и са самоподпалвачи.

# 267
Да, защото не искам да ме помнят като нарцис и г§з.
Обратното. Никой няма да помни какво ти чистише и как си слагаше взглавниците.

И сигурно ще помнят как си рисуваше, какви резултати постигла и още по-добре ако има истински книги от теб.

# 268
А, като станат на 9 вече е друго. 

Но да, цената в пари е най-ниската.

# 269
А, като станат на 9 вече е друго. 
Кво е друго? Същото! Ще имаш други проблеми. Те са винаги има.

Общи условия

Активация на акаунт