Самотните жени са по-щастливи от самотните мъже?

• 29 168
  • 404
  •   1
Отговори
# 270
Истината е, че ако не се захващаш с Нещото, най-вероятно това просто не е твоето нещо, а някаква романтична идея тип "какво да стана като порасна". Ако талантът мощно те подпира и идеите се прескачат в главата ти, никакви деца няма да ти пречат, а щяха да са разхвърляни по баби и градини, а ти да твориш и пушек да се вдига.

# 271
Ами не, не е задължително, на 9 вече знаят достатъчно неща и могат да направят нещо в положителна посока, да помогнат. До една възраст обаче само изискват и трябва да си голям г§з и непукист, за да се дръпнеш и да си гледаш своите идеи.

Янечек, прекалено романтично подхождаш. Илюстрирането си е работа, не е някакво бликане на творчество. Просто едно от хубавите неща, на което децата пречат - както и на хубавите и чупливи съдове за хранене, хубавите мебели и други хубави неща.

# 272
Баба ми, една много мъдра жена, реагира на новината на това, че съм се сгодила смесено. Освен, че много се зарадва за мен, каза, че сега на нея продължава да и расте притеснението: първо е било за двете и деца и мъжа и, после децата се оженили и опа, двойно хора, за които да мисли дали не ги е блъснала кола. После всяко по 2 деца: отново квадратна функция. И като най-голяма от тези внуци, аз първа и образувах поредното умножение на нерви Simple Smile

# 273
Истината е, че ако не се захващаш с Нещото, най-вероятно това просто не е твоето нещо, а някаква романтична идея тип "какво да стана като порасна". Ако талантът мощно те подпира и идеите се прескачат в главата ти, никакви деца няма да ти пречат, а щяха да са разхвърляни по баби и градини, а ти да твориш и пушек да се вдига.

Абе те пак пречат, където и да си ги "хвърлил", но това е така в общи линии.

# 274
Янечек, прекалено романтично подхождаш. Илюстрирането си е работа, не е някакво бликане на творчество.
Toчно обратното - романтичната си ти, защото само обясняваш какви велики идеи имаш, но заради децата нямало как да станат, а аз точно обратното правя - когато нещо ми харесва и ми е интересно, вместо да мечтая за него, го правя, стига да го искам наистина, а не просто да си намирам приказка за пред форума и точно по време на второто ми майчинство се заех с нещо ново, което ми беше интересно, а за децата помагаше майка ми. Сега пък илюстрирането било просто работа, нали беше развитие, а развитието според теб се бие с работата, кое последно?

# 275
Няма какво да се обяснявам, давам пример, кой каквото иска да разбира.

# 276
Никой не те е питал за примери, но няма как да не се набие на очи, че все нещо ти пречи да осъществиш великите си дела, а хората, които се оплакват от ситуацията, в която седят, но все пак си седят в нея, просто си я харесват, каквото ще да разправят. Не е странно, че не ти се работи, а ти се гледат деца, само не знам защо се оправдаваш с разни измислици - пък пианото, пък рисуването, пък не знам си какво. Който може да свири и рисува, го прави и с деца, ти явно дрънкаш и мацаш, затова и ти е толкова трудно да се съсредоточиш.

# 277
  • Far away from here...
Много е трудно да се упражнява/учи пиано в апартамент и в присъствието на малки деца.
Първо, защото ако пианото е акустично, не можеш да използваш всеки времеви интервал, за да не пречиш на съседите. Подходящ ти е интервалът, в който децата спят, да речем, но това е и определеното време за спазване на тишина.
Ако се спреш на дигитално пиано и ползваш слушалки, пак не можеш да се съсредоточиш напълно, защото пък няма да чуваш какво се случва с децата около теб, освен ако не се стигне до писъци и рев.
Получава се единствено, ако си сам. Иначе наистина си е безполезно дрънкане.

# 278
Ох, ама вие така се задълбочихте в проблема с пианото, сякаш Сирената е тръгнала да композира опера в три действия.
Човек, ако може да свири добре, няма никакъв проблем да го направи пред децата. Хем отрано ще ги възпита в любов към класическата музика. Току-виж пък от някое от децата излезе един малък Моцарт. Той някъде 3-годишен е започнал да свири.

# 279
Не знам дали свиря добре, по едно време бях овладяла Golliwog's Cakewalk, обаче едното ми дете НЕ ми дава да свиря, по някаква причина, от инат или не знам какво.

А иначе съм съгласна за бутането на вече постигнатото, но тов е съвсем друг въпрос.

# 280
  • Far away from here...
Е, то, за да започне да свири добре човек, се изискват доста упражнения, това имах предвид. Peace
И разбира се, важно е каква степен на развитие гоним там - дали ще е само за лично удоволствие или композиране на опера в три действия Simple Smile

# 281
Абсолютно ! Това е мощен импулс за себеизразяване и нищо не може да го спре. Нищо.
Колкото повече качества и таланти има един човек, толкова повече те напират да изскочат извън него, дори и с цената на безскрупулност.
Малко ли майки има, които "делегират" децата на бабите или някой друг и се потапят в дейността си ?

Или пък жените разбират след първото дете, че майчинството не е за тях, ограбва им времето за ценното им занимание и си остават само с едно дете, именно защото притежават силно изразен импулс за творене в друга област, която не се съчетава с майчинство.

# 282
Да де, но също така това те прави нарцис и г§з.

# 283
Да де, но също така това те прави нарцис и г§з.
Погледнато от страни , да .
Но самите нарциси и г*зове във вътрешния си свят се чувстват повече от комфортно и въобще не им дреме кой как ги възприема щом си вземат от наркотика - свободата да творят/себеизразяват/развиват в хобито или работата си/правят кариера и каквото там се сетиш.

За мен факта, че имаш съвест да не си г*з и нарцис за децата си и околните , говори достатъчно красноречиво , че ролята ти на майка ти е по-важна, като  90 % от жените. Изобщо факта, че имаш 3 , а не 1 дете също ясно показва, че явно "майка" е по-смислено за теб от творец, кариерист и всичко друго.

Върлите кариеритстки и творци ще правят аборт без грам съвест , само и само да се себеизразяват, развиват и т.н. Изобщо идеята за поява на бременност и дете, които да ги отдалечат от призванието или кариерата им, ще ги стресира и няма да го допуснат. Ако го допуснат - баби, бавачки, ясли, градини, може да се стигне и до напускане на семейното гнездо в името на свободата.

Изобщо в този живот  н я м а  как да имаш всичко и да си всичко. Или ще си с високи постижения, но цената ще е само 1 дете или направо без деца. Или хем ще си имаш 2-3 деца, но постиженията ще са средно ниво, а не разни гениални творения. Или ще си г*з и нарцис, който е орторизирал бабата за цялостно отглеждане на децата, пък той съвсем нарцистично и егоистично ще си се развива в областта си.

# 284
Според мен малко прибързано си правите изводи за вътрешния ми свят. За съжаление има такова нещо като конфликт между вътрешния и външния свят. Определено ролята на майка не ме изпълва. Но като житейска задача, поставена в програмата, трябва да се изпълни добре - чисто прагматично носи повече ползи.

Не съм чак толкова романтична, та да си взривя живота или да живея хаотично, но да се себеизразявам по някакъв начин. Особено пък ако не носи много пари.

Та така, третият възможен отговор е - чувствам се некомфортно, но все пак го правя. Но сте напълно свободни да си имате теория, че реално майчинството ме изпълва. Не, просто ми запълва времето и си има изисквания, които покривам. Останалото - като дойде моментът.

Общи условия

Активация на акаунт