ЮЛИ месец е далече, ти не бързай мъничко човече!

• 14 838
  • 305
  •   1
Отговори
# 75
Добро утро , мамита  Grinning
Вчера бяхме на консултация и 100 % се видя , че ще имаме момък !!!! Дори и аз разпознах мъжкото му достойнство  Party  Така че няма лъжа, няма измама, Наде, ако обичаш ,  посини и моите данни на първа страница  Flutter  Flutter
Иначе всичко ни е наред, тежи 2150 гр. , до 10 юни ще си пия магнерича, после го спирам и чакаме включване. Доктора малко ме притесни, като каза, че плацентата му изглежда "стара" , като го попитах какво означава, каза, че следващия път ще разберем дали е така- ако е "стара", то тя не може да захранва добре бебето и ще трябва да предизвикваме по-скоро раждането, т.е. няма да чакаме термин. Ще си проличи по това как е наддало за тия две седмици  newsm78  newsm78
Другата хубава новина е, че бебето вече се е обърнало. Спирам да мисля и да се притеснявам за секцио   Praynig
За варненската среща днес много съжалявам, но ще пропусна. Но ще се присъединя на някоя от следващите.
Лек и успешен ден на всички  Wink

# 76
  • София
Мами, добро утро,
Започвам с оплакване- краката ми не спаднаха цяла нощ и ме болят. Досега малко ми отичаха и като преспя, сутринта се събуждам със спаднали крачета, а тази сутрин крачетата ми не бяха спаднали и ме боляха Cry
Другата седмица ще ми изследват кръв и урина, дано всичко да е ок. Като гледам май при всички го има този проблем.
Искам да ви попитам и за плацентата- с видеозон ли като ви гледат, разбират колко е озряла?
А само с доплер ли може да се установи дали се кръвоснабдява достатъчно?
Не съм сигурна че правилно задавам въпросите си, но ако на някой му звучи познато и е чул нещо- моля напишете ми.
Лек ден Hug

# 77
  • на правилното място, в точното време
 ivka76, прави си студени компреси и опитай да си повдигаш краката с нещо. Никоя няма да избяга от това подуване. И аз си мислех, че само ако кача повечко кила, ама и +10 докарвали отоци, така че, спасението е компреси и почивка.
 Момичета, да се оплача и аз сега. До снощи като че ли бях търпелива с появата на бебка.Даже с татито си говорихме, дали вече няма търпение да види бебка и той миличкия каза, че само заради мен, искал да излиза по-бързо, да не съм се мъчела в тия жеги. Heart Eyes Снощи реших, че като е по-хладно и да взема да изгладя дрешките й.  1ironing 1ironing Олеее, като почнах и ме обзе такова желание да се появява малката кукла.  Cry Момичета, не бързайте с гладенето. Цяла нощ не съм спала, само да си мисля как ще я обличам, как ще изглежда и изобщо....имате си фантазия и вашата работи, така че, сещайте се Simple Smile
  За сега ви оставям и отивам да поработя. Пазете се и почивайте повече!

# 78
Здравейте, мамита Simple Smile
Как сте днес в по-хладното време ?
Аз да кажа за отоците -аз ги имам само вечер по глезените и по ръцете , но сутринта след спането съм добре - явно е от горещините и теглото ми. В сряда прекарах в леглото по-голямата част на деня и нямах никакви отоци въпреки жегата Simple Smile 
Ивка,  за зрелостта на плацентата  - мисля че само с видозон може да се определи колко е "стара ", доплера е само за сърдечния ритъм на бебо.
Аз още не съм започнала с покупките  -само гледам и се стряскам как няма никакво време, но какво да правя  -още ходя на работа и имам само почивните дни за обиколки по магазините. За сега сме купили само кошарките за спането и огледахме няколко колички  -за съжаление няма да мога да си купя тип влакче -не стават за новоредени бебета. Ще си купувам стандартна количка и ще си я нося сгъната в асансьора - ще заявквам, няма как Simple Smile
Утре планирам обиколка за дрешки и за неща необходими за болницата - мисля да си стегна сакчето от сега, че нищо не се знае
 хайде стига толкова писане , приятен ден от мене и бебоците Simple Smile

# 79
Здравейте мами!
Искам да питам наистина ли на бебета НЕ трябвало да се дава минерална вода?А само чешмяна преварена!Била по-добра от минералната!А минерлната вода даже била вредна!Можело да навредят тези минерали и др неща в тази вода!? newsm78
И в чешмяната като я преваряваме се слагало захар?

Малее колко неща ще трябва да научим!

Аз днес ви оставям и си отивам малко при маминка в Хисара!Утре ми е рожденничка!Та ще ви пиша или утре късно или другиден!
Хайде бай!

Бай бай  bouquet

# 80
Здравейте, маминки Hug
По-хладничкото време наистина е супер- и моите отоци се поразкараха. Иначе за да си облекчим положението с тях- трябва непрекъснато да се движим, дори когато сме на едно място /как абсурдно звучи, а? Joy/- в смисъл, ако седим- да мърдаме пръстчета, стъпалца...; ако сме прави, да маршируваме на място... Уф, няма пълно спасение, важното е бебчетата да са здрави и доволни newsm32
И аз почнах да си приготвям багажчето и така се чувствам малко по-спокойно.
А как сънувам бебенцето... Тази нощ съня ми беше направо комичен- говорехме си с бебката (?!) и аз като и гледах оченцата и си мислех дали не са сини, тя ми отговори много мъдро: "Ми ти какви искаш да са- не знаеш ли че на всички кърмачета са им сини!!!"  newsm62 newsm62 newsm62
Хубав хладничък ден и цунки на тумбачетата!  bouquet

# 81
Здрасти и от нас.
Ели наистина не се дава минерална вода на бебета, твърде много минерали има, а бъбречетата им още не са толкова добре развити, че да се справят с излишните минерали. Водата трябва да е преварена, но без захар.
Момичета внимавайте с интернет магазините, специлано този на family... нито едно от заявените неща не си отговаряше на цвета и на десена. Цяла вечер ревах, че кошарката не е тази която исках  #Cussing out
Чао от мен и хубава почивка.

# 82
Хайде пак да пиша -втори пост за един ден отдавна не ми се беше случвало. Личи си че нямам работа май:)

Ели , за минералната вода  -наистина не се дава на бебета, ако те е страх от водопроводната да даваш може да купуваш изворна вода. Девин имат такава а сигурно и другите марки, но не съм се заглеждала до сега. И дори и изворната се преварява преди да я дадеш. И не се слага захар .Това е много остаряло схващане за захарта  -че уж лекувала бебешката жълтеница. Според новите стандарти на СЗО не се дава нито захар нито сол на деца до 1 годинка.
Вълшебница, не се ядосай за такива неща мила , няма смисъл . Аз ходих до склада на Чиполино -да си избера на място, да видя да пипна и накрая пак се оказах със по-стария модел кошарки (тези дето нямат отвор с цип отстрани)  -просто в многото кашони са ми дали грешните. Много ми беше криво и даже бях на път да се откажа от тази фирма, но после си казах че и така става и ще ги преправям като му дойде времето и спрях да се ядосвам.

# 83
  • Пловдив
Момичета, здравейте! Реших да се включа и аз по въпроса за минералната вода. Работя при стоматолози, ходих на специална лекция по въпроса -  В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ НЕ ДАВАЙТЕ МИНЕРАЛНА ВОДА НА БЕБЕТО И ДЕТЕТО, особено Девин! Големи проблеми след това се появяват, в момента картината е страшна - децата масово имат флуороза на зъбките, именно от водата - зъбките са кафяви, развалени, и се лекува много трудно. Така че - бременни момичета - не пийте повече от 0.5 литра Девин на ден, в никакъв случай и Хисар, по- добре Горна баня, Торн спринг, такива. А за бебока - не минерална вода и още по-малко преварена минерална - най-добре е с кани "Брита", тя е изчиства от евентуалните замърсители - повярвайте, проблемите ще са в пъти по-малко, отколкото ако единствено поите децата с минерална вода.
Чао, лек ден, съжалявам, ако съм била дълга или неясна.

# 84
Е това беше доста стряскащо за минералната вода Девин. Ми аз си я пия от доста време.Не мога да разбера какво пък ще навреди на бременните? И то при условие че даже имам изписан флуор да пия? Не е ли точно за здрави зъбки на бебчето?!

# 85
Малеее това за минералната вода чак ме изплаши,а за нас вредна ли е толкова!Аз съм от Хисара и редовно си наливаме от 4 години не съм пила чешмяна1Е сменяме ги като не можем да отидем и си купваме девин или горна баня!Кажете де ?Аз не пия чешмяна! newsm78

ОХ до сега съм ревала! newsm45 newsm45 newsm45 newsm45 newsm45 smile3511 smile3515 smile3516 newsm61 smile3511 smile3513 newsm45 newsm45 doh tantrum Rage Rage Rage Banghead Rage Rage smile3512 newsm61 smile3511 newsm45

Одеве събирам багажа да тръгваме вече към Хисар Нали утре маминка има рожден ден,и се обадиха че утре ще ни слагат дограматааааа!СЕга не можем никъде да отидем!Вече не я искам тая дограма гадна!МОя ми се смя че рева!
Сега почваме да махаме външните щори че утре махат старата дограма и слагат новата!Това си е цял ден!И какво аз тука а мама сама на рожденния ден!Ужас!Мразя ги! Twisted Evil

# 86
  • някъде
Така че - бременни момичета - не пийте повече от 0.5 литра Девин на ден, в никакъв случай и Хисар, по- добре Горна баня, Торн спринг, такива.
Аз в момента съм си купила Девин! Shocked По принцип ги сменям- Горна Баня, Девин, Банкя, Хисар- каквато има в магазина! Тази Торн Спринг ми е като чешмяна-не ми харесва! А пък водата от чешмата въобще не мога да я понасям- така гадно мирише и е отвратителна на вкус- поне при нас! Sad
Как може да навреди на бебоците ни!  newsm78 Кажете ми, че се наплаших!
Ели, по-спокойно, мила- не се тормози, защото тормозиш и бебчо по този начин! Не може ли да отидете утре вечерта или пък в други ден - колко е далече? newsm78

# 87
На 40-50 км е но и утре вечерта да отидем става гадно че моя в неделая ходи на пазар и трябва или да се приберем или от там да става в 5 та да отива!Ужас!Сигурно няма да отиде на пазар заради мен!

А за водата мисля си, че на бебетата сега в корема им няма нищо,нали ги пази плацентата,после няма да им даваме и готово!
Аз не съм спряла да си пийвам кафенце,количка,ракийка,винце ,бира,само дето не пуша,така че това водата едва ли нещо чак толкова ще навреди!Дано НЕ де!
Хайде чао от мен че работа ни чака!

# 88
  • София
Хм, на нас Девин ни е постоянно под ръка, мнооого рядко я сменяме, при това купуваме от Метро големите разфасовки. Странно! Горна Баня не понасям, а Торн е ужасна. И сега какво, да си пия от чешмата ли?

# 89
Аз не пия от чешмата  Naughty Каквото ще да става.
Мъжът ми ходи да налива водица от Каблешково.Много е сладичка.Пия я от хладилника.Засега съм си ОК.
Ели,ама защо трябва да махате сега щорите  #Crazy
При нас фирмата дойде и за 3 часа ни ги махна,изкърти дървената дограма,постави пвц,монтира външните щори отново.Аз през това време ги сапунисах и подсуших  Peace

Общи условия

Активация на акаунт