Уморява ли ви майчинството?

• 75 675
  • 908
  •   1
Отговори
# 135
  • Пловдив
....да не гоня за миене на зъби и всички да спят с дрехите, и аз мога да гледам така 7 деца
.......
Има 7 деца, всички спят в една стая - родителите явно са правили секс пред децата. Които, както разбрахме, не спят понякога.

Малко отмествам темата, но (винаги ми е изглеждало в сферата на фантастиката как така преди лягане хората не са правили тоалет някакъв, да измият зъби, да се полеят. Чак ми е трудно да повярвам. Разказите отразяват донякъде реалността. Бащата се върнал от работа, обикновено физическа, и потен, кален, мръсен се наяжда и заспива. Или пък потен и мръсен налазва жена си за секс. А спят с децата в едно помещение. И какво, тая жена след секса няма ли да иде да се поизмие? А ако се къпят само в неделя, то значи ли че в неделя гледат да не правят секс, че има доста време до следващото къпане. Направо се главоблъскам реално ли хората са нямали нужда да се къпят? Simple Smile )

И за да съм по темата, мен стоенето в къщи по майчинство ме уморяваше много, главно заради безсънието. Имаше и финансови затруднения, които не ми позволяваха да се разнообразявам особено, та се наложи да започна работа.

Последна редакция: вт, 20 фев 2018, 15:30 от svetlana manoleva

# 136
  • Пловдив
Нямам време да се замисля дали съм уморена или не. Децата ми са на 9 и 2 годинки. Живея на 3000 км от България. Нямам никаква помощ от роднини и работя на пълнен работен ден. И да, справям се и никога не съм съжалила за миг че имам деца. Не разбирам защо толкова много се оплакват майките в България че им е трудно при положение че майчинството трае години и в повечето случаи роднините помагат.
Да, ти явно си от супер майките. Все едно казваш - Никой не ми помага, сама се справям с всичко, че и работя, НО не се оплаквам, и ако вие съжалите - значи сте непълноценни майки! Не разбираш ли защо така мрънкат - ами общо взето в България за да си в майчинство, си плащаш с финансовите трудности за това. И като каже някой, че няма време за депресия или за умора. Те не са хобита, че да има или няма време за тях. Те напомнят за себе си. Все едно да кажеш, че нямаш време да боледуваш, ами то да не те пита.

Последна редакция: вт, 20 фев 2018, 15:30 от svetlana manoleva

# 137
Не разбирам какво общо има миналото с настоящето? Нали затова "еволюираме" и се стремим към улесняване на живота? В днешно време все още има държави и места, където се живее по същия начин както нашите пра-баби?!

# 138
Живеят си хората като нашите пра-баби на много места по света, всъщтност много малка част от света живее като нас...
То всичко уморява - строенето на къща, работата, даже лежането на дивана уморява честно казано като е продължително ....Така, че какво чудно има, че и майчиството уморява ....Joy

Примерно аз вчера чистих един литър зехтин, който дъщерята успя да счупи - слава Богу на нея нищо и нямаше освен, че се беше оплескала със зехтин отгоре до долу.
Дрехите целите в зехтин и те ...
И още го чистя тоя проклет зехтин от вчера до днес ....
Днес ще ги разхождаме в Музейко, моята реши да си събува постоянно обувките и чорапите в колата и то вързана в столчето - спирам колата, обувам, тръгваме, пак спирам, пак обуваме и така...
Емил от Льонеберя пасти да яде ...

Като строихме се уморявах също, после и като обзавеждахме, сега и като правим двора пак се уморявам ...изобщо уморяването край няма Sunglasses

# 139
Аз не бих спряла, за да обувам. В колата е топло все пак. Някои майки сами си отварят работа. И какво ще търси в Музейко дете, което още почти няма съзнание, щом е на фаза серийно събуване...

# 140
О, забавлява се там много - а серийното събуване си е част от израстването Joy
Топло според някой, според мен, която водих епична битка със сополи три седмици направо си е студено Sunglasses

# 141
Много постове ми се губят в тази версия к се върнах да дочета.

# 142
  • France
Нямам време да се замисля дали съм уморена или не. Децата ми са на 9 и 2 годинки. Живея на 3000 км от България. Нямам никаква помощ от роднини и работя на пълнен работен ден. И да, справям се и никога не съм съжалила за миг че имам деца. Не разбирам защо толкова много се оплакват майките в България че им е трудно при положение че майчинството трае години и в повечето случаи роднините помагат.
Да, ти явно си от супер майките. Все едно казваш - Никой не ми помага, сама се справям с всичко, че и работя, НО не се оплаквам, и ако вие съжалите - значи сте непълноценни майки! Не разбираш ли защо така мрънкат - ами общо взето в България за да си в майчинство, си плащаш с финансовите трудности за това. И като каже някой, че няма време за депресия или за умора. Те не са хобита, че да има или няма време за тях. Те напомнят за себе си. Все едно да кажеш, че нямаш време да боледуваш, ами то да не те пита.
Ти хубаво си ми отредила 20 реда ама поне да беше прочела какво съм написала. Нямам претенции да съм супер майка или да се хваля че бачкам и си гледам децата сама. Просто нямам друг избор. Тук законът постановява 4 месеца майчинство. На петия се тръгва на работа. Искам най вече да обърна внимание на авторката че е напълно способна да се справи щом майки в още по трудни ситуации се оправят. Сещам се за Elina по горе. А колкото до тези които обичат да си мрънкат със и без причина, те винаги и за всичко намират аргументи и извинения и много обичат да обвиняват другите които се справят. Толкова по темата от мен.

# 143
Авторката може и да се справи, но може и да е в депресия (искрено се надявам да не е). И добре е направила, че осъзнава, че явно това положение не я прави много щастлива.
Има такова сериозно психическо състояние, което не е сведено само до "мрънкане", а се третира с различни видове терапии.
Не разбирам защо, ако някоя е "героиня", всички трябва да "страдат", "навеждат гръб" и търпят.

# 144
  • София
А понякога умората е просто недостиг на витамин Б...

# 145
  • София

Вероятно просто ти липсва и контакт с възрастни... форумът помага за тази цел.

# 146
Тролче, малко объркваш нещата. Ти казваш, че се справяш. Тук не говорим за справяне със ситуацията, защото реално всички майки се справят. Темата е за трудностите и умората от майчинството.

И още нещо. Понякога уморява седенето вкъщи заради еднообразието и липсата на контакти. Така че не бъди толкова сигурна, че ако беше като майките в България с дълго майчинство, щеше да ти е супер. Разберете най-сетне, че застояването вкъщи е проблема на повечето майки на бебета. Работата освен, че е работа е и разнообразие. Детето не е лепнато за теб по 24 часа и имаш време психически да си починеш от бебешките истории. Така че смятам, че една жена, която дълго време остане вкъщи да гледа детето си, има по-голяма вероятност да откачи, за разлика от друга майка, която ходи на работа.

# 147
Подкрепям. Аз имам чувството, че вече съм с психически отклонения или най-малкото с истерично-невротични такива.

Между другото, в чужбина е доста по-лесно и достъпно да общуваш с други майки или да ходиш да си забавляваш някъде детето, докато ти пийваш кафе. Та, сте направо облагодетелствани, нИ сЪ оплайквайте Wink!

# 148
Подкрепям последният пост за по-лесното намиране на майки домакини в чужбина.

Повечето жени в Англия работят на 2-3-4 дневни работни седмици след децата, а и много от тях си остават у дома с 1-2 малки деца.

На всеки ъгъл има плейгрупи, църкви с класове за майки с бебета, бебешки академии с класове за бебета, кафета с детски кътове, разкошни паркове с площадки, място за пикници и велоалеи,  библиотеки с детски секции, безплатни всекидневни клубове  от 1-4.30 за деца под 8 и прочие.

В Б-я ми отне много време да намеря майки съмишленици, които да са навън всеки ден, да ходят по курсове с децата си и да са на тази вълна. Но благодарение на форума намерих Simple Smile

Последна редакция: вт, 20 фев 2018, 22:05 от Анонимен

# 149
А понякога умората е просто недостиг на витамин Б...
Ами пиеш 12 бирьонки и ето ти всичките 12 Б-та

... или на вит. Д

Общи условия

Активация на акаунт