Уморява ли ви майчинството?

• 75 723
  • 908
  •   1
Отговори
# 585
Лейди, ти не, ама аз съм си баш брадата леля Simple Smile) иначе и аз съм с раница, но не заради памперсите и тн, тях ги носи мъжът ми, по-скоро заради лаптоп и прочее. Дамска чанта последно мама ми донесе от Италия някаква хубава, но още не съм я ползвала.
Аз и на работа ходя Simple Smile)) но според мен, ако не ходих, щях да имам повече желание и енергия да изглеждам добре.

# 586
Бе, Сирен, какви дрехи за бременни, аз съм финна мадама. Ама ей на и с анцуг излизам вече, вярно че до градината и с колата, ама..На работа имаме дрес код, така че слава Богу ще си ходя с човешки дрехи.

# 587
е то има и фини бременни! на моята работа другите са по-брадати, та се вписвам Simple Smile)) При мен наистина е най-вече някаква инерция, непукизъм, липса на енергия, желание, стрес и тн.

# 588
Ами нали като ще ставаш мама, в началото с мерак се пазаруват дрехи за бременни. После обаче идва ред на маминия гардероб, а там си има изисквания. Да има джобове примерно (защото мама е и кошче за боклучета). Също така нося клинове, защото при по-широка дреха редовно за мен се хваща някое дете и ако направя движение, пада. Та като при тореадорите, да няма какво да хване и закачи. Бе ходя облечена като за Мисия Невъзможна, с някакви черни и прилепнали неща, като нинджа.

# 589
...

Бандиера, знам, аз ако се опитам ще си намеря и време, просто нямам енергия и мотивация. Майка ми ми записва на няколко пъти час при козметик и все си намирах оправдания и не отивах. Днес в огледалото на силна светлина открих, че имам две-три черни косъмчета по брадичката , реших, че ще ги махна, а се оказа, че нямам пинсета Simple Smile)) дотам сме стигнали. и така си ходя...
Е, айде. Идва един момент и си казваш стига и се взимаш в ръце.
Например когато дребното скочи в басеина да плува с група и ти можеш да скочиш в суседния коридор ... ама изведнъж си казваш къде ми е банския и колата маска на краката ... Та се започва от някуде. Трябва повод и трябва да се участва в мероприятия и ти с ентусиазъм покрай детето. Не пропускай случай.
Малко ти е детето. Лека полека. НЕ се откаъвай от възможности да вкл. дребното в някоя група и ти хоп ползвай паралелно. басеин, езда, ски, тенис , фехтовка, колело ... абе голяма работа са децата на всякъде може да се вкл. покрай тях ...

# 590
 Simple Smile

Последна редакция: вт, 27 фев 2018, 15:21 от Анонимен

# 591
и не слагай тесни дрехи за да се вкараш уж във форма. ужасно демотивират. Взимаш си хубави дрешки твоята мярка. И да са удобни и да са ок. Това е.

# 592
...
Тогава може би живеех в романтичната заблуда, че ще обикалям с количката и ще си чета книжка, докато бебето спи... Пък и много приятелки така представяха майчинството, дори не знам защо лъжеха и себе си, и околните...
Виж, обратният вариант е по-кофти. Да си мислиш каква песен е майчинството и второто да ти спре часовника без предварителна подготовка. А като се случи на разни акълии, дето много обичат да раздават съвети, ау, много ми е забавно Stuck Out Tongue Winking EyeSmiling Imp

ДАЙ БОЖЕ! викам аз Grinning Че след ужасното, капризно и злоядо дете, направо не мога да си представя две такива. Ако бях планирала, щях дъъълго да отлагам за номер 2. Но както една приятелка казва: Не може и двете да са такива злини Simple Smile

# 593
А не може... Просто вече не се впечатляваш, пък и като стане на годинка почва да се забавлява с по-голямото и ти ще седнеш на дивана...

# 594
...

Бандиера, знам, аз ако се опитам ще си намеря и време, просто нямам енергия и мотивация. Майка ми ми записва на няколко пъти час при козметик и все си намирах оправдания и не отивах. Днес в огледалото на силна светлина открих, че имам две-три черни косъмчета по брадичката , реших, че ще ги махна, а се оказа, че нямам пинсета Simple Smile)) дотам сме стигнали. и така си ходя...
Е, айде. Идва един момент и си казваш стига и се взимаш в ръце.
Например когато дребното скочи в басеина да плува с група и ти можеш да скочиш в суседния коридор ... ама изведнъж си казваш къде ми е банския и колата маска на краката ... Та се започва от някуде. Трябва повод и трябва да се участва в мероприятия и ти с ентусиазъм покрай детето. Не пропускай случай.
Малко ти е детето. Лека полека. НЕ се откаъвай от възможности да вкл. дребното в някоя група и ти хоп ползвай паралелно. басеин, езда, ски, тенис , фехтовка, колело ... абе голяма работа са децата на всякъде може да се вкл. покрай тях ...
Ехаа:) размечта ме. Винаги съм мечтала да се науча да яздя.

# 595
Ох момичета как се радвам, че не съм само аз така уморена и изнервена от майчинството...и леко занемарена. Имам близнаци на 2г. и 4 мес. от 2 месеца се върнах на работа и нямах търпение честно казано. Направо вече не издържах вкъщи с тях. Просто човек има нужда от поне малко личен живот и време за себе си. Лошото е, че много боледуват и почти не ходят на ясла и при мисълта, че ако продължават така, ще трябва да остана да ги гледам поне още една година вкъщи направо настръхвам.

# 596
Ехаа:) размечта ме. Винаги съм мечтала да се науча да яздя.
Ако запишеш дребното ползвай момента. Simple Smile

# 597
Аз пък предпочитам да имам свои хобита, не го разбирам това детето да е примадона и да се развозва по занимавки, а за мама каквото остане.

# 598
А, да. Добре. Правилно. Така да бъде. Обърнахме ти внимание.

# 599
Да, разбира се. Не съм съгласна и аз, то някои хора имат патология да се изживяват само чрез децата си. Това го видях на гнусните конкурси за бебешка красота. Едни нагласени двугодишни с дебели отблъскващи майки. Но има и друго, аз си мисля, че родителството стимулира родителите да са по-добри човеци. Да знаят, могат повече. Например, на мен никога не са ми давали да яздя като малка, защото според майка ми изкривявало краката. Сега обаче ако ще учим малкият, ще трябва да се науча и аз.
Аз например много се притеснявах, че синът ми, когато порасне, няма да иска да спортува с мен, а само с татко си, и много си навих на пръста да спортувам повече. Друг е въпросът, че не знаех, че ранното майчинство е доста заседнало занимание. и докато порасне синът ми, че да го е срам да спортува с мен, аз сигурно ще съм с артроза от застаряване.
БНо при мен го има това--аз забелязах, че ходя САМО в детски магазини, разглеждам само бебешки дрехи и купувам само неща за сина си.  сега има разпродажби за зимни бебешки дрехи и съм му накупила и за догодина да има. За себе си нищо, свиди ми се, Ето не е нормално това. Добре, че майка ми ми купува...но и на нея не й е приятно, че не се поддържам.   

Последна редакция: вт, 27 фев 2018, 11:08 от andstillirise

Общи условия

Активация на акаунт