Уморява ли ви майчинството?

• 75 655
  • 908
  •   1
Отговори
# 615
То пък наоколо са се запрескачали възрастни, които всичките са плувци, музикални виртуози и математици...а, и балетисти и балерини.

Синът ми свири на пиано, това ми е важно, имам си инструмент у дома. Музикант няма да става. А тайната е, че като възрастен ще ти трябват съвсем други способности и си представям как ще се справят със скуката и еднотипното бачкане деца, които са свикнали все някой да ги занимава и да им устройва програма.

# 616
Тъкмо темата тръгне нанякъде и пак се намира добра душа да я върне към Сирената. Не разбирам защо след като я намирате за измислена или спяща майка, просто не я подминете? Или да се отвори една тема „Житие и страдание на грешната Сирена” и там да се нищят в детайли дните ѝ.

# 617
Дори когато нищо не правя, пак давам много на децата си - някои невидими неща като усещане за смисленост, нормалност, близост.

Каква нормалност, близост, смисленост даваш на децата си седнала на дивана с компьотър на коленете карайки ги да се занимават тихо и чисто с нещо около теб. Най-вероятно им връчваш по един таблет само и само да не те занимават с кефа си, защото си прекалено изморена. На това ли му викаш даване на много.

# 618
Сирена, ами ето, синът ти свири на пиано. Аз си мисля, че тези умения не са за да ги прави човек професионално, непременно. Но пък ако можеш да свириш на инструмент, това ти дава музикална култура, и цял живот можеш да слушаш музика по друг начин от човек, който никога не е свирил. Ще свири на мацки Шопен или някой готин блус, ще ги впечатлява. Развива се и определена чувствителност, емоционалност.
Балетът на мен ми е дал хубава стойка за цял живот . Освен това винаги са ми казвали мъже, че танцувам добре. Това ми е носило радост и съм си чесала крастата. Плувала съм с майка си в открито море, както и с гаджетата си, усещането е прекрасно. Пак ми е носило някакво удоволствие и щастие.
Все пак това е цивилизацията --- различни префинени умения, не всичко е само за оцеляване. не може само да копаме  картофи, все с нещо трябва да си запълваме дните.

Как точно се забавлява един човек, който нищо не умее да прави? Седи и гледа телевизия? Ами без музикална или двигателна култура, без знания на езици, какво точно би могъл един възрастен да прави за кеф? Това ограничава и социалната среда.

# 619
Тъкмо темата тръгне нанякъде и пак се намира добра душа да я върне към Сирената. Не разбирам защо след като я намирате за измислена или спяща майка, просто не я подминете? Или да се отвори една тема „Житие и страдание на грешната Сирена” и там да се нищят в детайли дните ѝ.

защото няма бутон скрий мнения на потребител Х

# 620

защото няма бутон скрий мнения на потребител Х

Ами като няма, подминия. Не се впускай да и отговаряш и да и подхранваш постовете.

# 621
  • София
Именно, част от обучението на децата е да гледат пример. А какъв пример ще видят с луднала, хвърчаща майка и родители, които са се превърнали в логистичен център? Дори когато нищо не правя, пак давам много на децата си - някои невидими неща като усещане за смисленост, нормалност, близост.

Сериозно?! Смисленост, нормалност и близост при едно 12 ч. на компютъра ден след ден, месец след месец, година след година. Абсолютно невъзможно! Къде има такива деца, които да не изискват нищо, а само кротко си играят до майка, която не отлепва от екрана на компютъра и присъствието им й е ужасно досадно?

# 622
Ето и един друг поглед по темата:
http://www.maikomila.bg/хроника-на-една/

# 623
Именно, част от обучението на децата е да гледат пример. А какъв пример ще видят с луднала, хвърчаща майка и родители, които са се превърнали в логистичен център? Дори когато нищо не правя, пак давам много на децата си - някои невидими неща като усещане за смисленост, нормалност, близост.

Сериозно?! Смисленост, нормалност и близост при едно 12 ч. на компютъра ден след ден, месец след месец, година след година. Абсолютно невъзможно! Къде има такива деца, които да не изискват нищо, а само кротко си играят до майка, която не отлепва от екрана на компютъра и присъствието им й е ужасно досадно?

И толкова разбира от деца, че чак всеки може да изкритикува и посъветва. А и настоява.

НА мен малко ми стана мъчно за Сирената, защото може да има наистина проблем и според мен ако го сподели повече хора ще и помогнат и ще комуникират с нея , отколкото ако ги дразни с безумни твърдения.

# 624
Тази жена звучи като самота майка. На тях наистина им е много по-трудно...

# 625
Ние и двамата с мъжа ми сме хронично утрепани, та напълно ѝ вярвам на жената. Не за друго, ами обичаме да си поспиваме, а децата са раннобудни и това определено ни се отразява на животеца.

# 626
Ние и двамата с мъжа ми сме хронично утрепани, та напълно ѝ вярвам на жената. Не за друго, ами обичаме да си поспиваме, а децата са раннобудни и това определено ни се отразява на животеца.
С редуване не става ли?

# 627
А защо трябва да има проблем? За мен е нормално някои неща да са просто трудни, без да има проблем. По принцип ми е досаден тоя култ към това да нямаш никакви проблеми и сакън да си позволиш да правиш нещо, ако не е всичко останало перфектно.

И да, имаше един период, в което едното дете буквално искаше да седи сгушено до мен - и какво да правя, освен да си вися на компютъра. Да, има такива деца. Преди малко ги изкарвах за над час на снега. Еми нещо не видях великите отдадени майки, които използват слънчевото снежно време, за да закалят дечицата. А, да, техните са в градината и е под въпрос дали някой ги е извел днес.

# 628
Бе редуваме се събота и неделя кой да си поспи, ама то крясъците си се чуват, пък и няма как да се отпуснеш и да се наспиш като знаеш какво те чака.

# 629
И ние сме от тия природно по-заспалите. Да, ама ни се паднаха активни, будни деца. Вместо да  се борим с даденостите им, решихме да стимулираме активностите им и да им дадем възможност да опитват, да пробват, да търсят - за да открият нещата, които им правят удоволствие , които ги правят щастливи и в които са добри.  А опитвайки това и онова, придобиват умения и трупат опит.

Общи условия

Активация на акаунт