Уморява ли ви майчинството?

• 75 663
  • 908
  •   1
Отговори
# 660
Има и случаи, в които има помощници, но го има и виждането, че мама трябва ЛИЧНО да се справи с колкото може повече неща (вкл. с мелене на лимец с ръчен хромел, по истински случай от форума). Иначе за какво е имала деца, ако няма ЛИЧНО да следи за всеки най-малък детайл. Изобщо, за какво е имала деца, ако предпочита да си оскубе веждите пред това да бъде с децата си:)

# 661
  • Куциндрел
Най-добре за бебето е да спи при майка си. Естествено за родителите е най-добре да си спят самички, само че ако майката кърми това просто няма как да стане. Аз съм доволна, че съм си спала с бебетата, то иначе трябваше да снова между стаите постоянно. Сега се опитвам да спя в друга стая, само че малкото се отива постоянно и крещи да го завивам. В чувала не ще, та обмисля да купя такъв с крачоли, че да не го ограничава.
Като крещи от едната стая, ти крещи от другата да се завие само.
Моето дете зимата спи с чорапи по негов избор, че много се отвива и въобще забравя, че може да се завие, но поне не крещи.

# 662
Обаче общо спане с 3, 4, 5 годишни деца не го разбирам.
Имам такива познати.

# 663
Аз не съм кърмила и дъщеря ни винаги е спала в самосамостоятелна стая от 6тия си ден.

Когато сме спали заедно в една стая ( тя в преносима кошара) винаги сме се будили взаимно. Аз спя много леко и всеки шум ме буди, а тя се въртеше, пъшкаше, говореше си насън и си беше шумна.

Бебефонът с камера ми и постелката засичаща дишането й ме държаха информирана всяка секунда как е и дали плаче от задавяне или просто в просъница.

Никога не сме имали проблеми със заспиването навсякъде. И в хотел и в нови домове си заспиваше в отделната стая веднага. Но това се приучава от много ранна детска възраст.

Сега ме уморява повече това, че ляга по- късно и сутрин става рано пак. Все не ми стига съня..

Последна редакция: ср, 28 фев 2018, 04:33 от Анонимен

# 664
  • Куциндрел
Колкото повече порасват децата, толкова по-бързо заспиват вечер. Моето като бебе и след бебешкия период  заспиваше доста трудно, сякаш нарочно се кокорчеше. Сега вече се предава на умората и рядко се прави на "денонощен бухал".

# 665
Колкото повече порасват децата, толкова по-бързо заспиват вечер. Моето като бебе и след бебешкия период  заспиваше доста трудно, сякаш нарочно се кокорчеше. Сега вече се предава на умората и рядко се прави на "денонощен бухал".
А де.
Моята спеше страхотно от 7 до 6.45/7 и 2 часа наобед до 4 годишна и до 7 някъде си лягаше в 8 и ставаше в 7.30, а сега е доста различно и за са направи необходимите си часа сън се препираме да легне до 8.45/9 и става в 7.30 с дълго разсънване, а винаги е ставала бързо и безпроблемно, но когато не си се наспал....и си ставал за вода, гушкане, четене на книга и прибиране на ей тази тетрадка в 9.35 и става трудно ставането.

А в уикенда може да стане в 6 часа с баща си...без проблем. А не ляга с него в 8.40.
Затова и писах, че губя надежда да заобича да спи като мен.

# 666
Kontesa, на тази възраст имат ли все още нужда от толкова дълъг сън? Големият спи вече почти като възрастен, 10:30-6:30.

Освен това на нейната възраст вече може да я оставиш и сама да се подготви за сън и да заспи, няма нужда да следиш процеса...

# 667
  • Куциндрел
А де.
Моята спеше страхотно от 7 до 6.45/7 и 2 часа наобед до 4 годишна и до 7 някъде си лягаше в 8 и ставаше в 7.30, а сега е доста различно и за са направи необходимите си часа сън се препираме да легне до 8.45/9 и става в 7.30 с дълго разсънване, а винаги е ставала бързо и безпроблемно, но когато не си се наспал....и си ставал за вода, гушкане, четене на книга и прибиране на ей тази тетрадка в 9.35 и става трудно ставането.

А в уикенда може да стане в 6 часа с баща си...без проблем. А не ляга с него в 8.40.
Затова и писах, че губя надежда да заобича да спи като мен.
Така са вече пред и в тийн възраст. Не, че не им се спи и не могат да заспят в 8-9 вечерта, ама все нещо интересно има да ги разсее.
Мен едно време ме гониха в 8:30 вечерта да спя и понеже нямаше дразнители в стаята ми си заспивах и куквах рано. Като попораснах и проимах ТВ в стаята може да се кокоря до припадък.

# 668
Kontesa, на тази възраст имат ли все още нужда от толкова дълъг сън? Големият спи вече почти като възрастен, 10:30-6:30.

Освен това на нейната възраст вече може да я оставиш и сама да се подготви за сън и да заспи, няма нужда да следиш процеса...
Тя определено има нужда.
Има си изследвания за нуждата от сън в часове за подрастващите, но самата й кондиция ми подсказва, че се нуждае от повече сън и тя.

А аз не следя процеса. Тя ме въвлича в него Wink

Последна редакция: вт, 27 фев 2018, 17:44 от Анонимен

# 669
Най-добре за бебето е да спи при майка си. Естествено за родителите е най-добре да си спят самички, само че ако майката кърми това просто няма как да стане. Аз съм доволна, че съм си спала с бебетата, то иначе трябваше да снова между стаите постоянно. Сега се опитвам да спя в друга стая, само че малкото се отива постоянно и крещи да го завивам. В чувала не ще, та обмисля да купя такъв с крачоли, че да не го ограничава.
Като крещи от едната стая, ти крещи от другата да се завие само.
Моето дете зимата спи с чорапи по негов избор, че много се отвива и въобще забравя, че може да се завие, но поне не крещи.

То моето няма две още, та и да крещя, няма да се разберем. Иначе спи опаковано с чорапи и елече Rolling Eyes и като спя до него, явно се топли е мен и кърти цяла нощ. Ама като го зарежа и му захладнее и се присеща за майка си.

# 670

То моето няма две още, та и да крещя, няма да се разберем. Иначе спи опаковано с чорапи и елече Rolling Eyes и като спя до него, явно се топли е мен и кърти цяла нощ. Ама като го зарежа и му захладнее и се присеща за майка си.

А кога започват децата да разбират? Аз имам чувството, че моето вече ме разбира, но може да си въобразявам. И аз съм на твоето мнение за стаите. Не заради ненужното разкарване, а защото съм чела, че е опасно, честно казано...

# 671
Ние с малкото се разбираме идеално, но той първо няма как да се завие сам, а и докато е полусънен е абсурд да се комуникира с него.

Различни са децата, някои по-рано дават знаци и започва комуникация. След годинката вече започват да се очовечават като цяло.

# 672
Всичките ми деца са спали отвити с години. Имат различна терморегулация и някак се сгряват сами през нощта, без завивка.

Днес ги изкарах навън, аз замръзнах, те - топли като кифлички. Затова мразя зимни разходки с малки деца, на тях не им пука от студа, аз ги наглеждам и се превръщам в ледена висулка.

# 673
Никога не съм ставала да завия дете.

Спеше със спален чувал до към 3 годишна и след това с олекотена завивка. И на течение стояхме постоянно, че и боси ходихме навън и в къщи и не сме имали разболявания. Калено дете е.

# 674
Всичките ми деца са спали отвити с години. Имат различна терморегулация и някак се сгряват сами през нощта, без завивка.

Днес ги изкарах навън, аз замръзнах, те - топли като кифлички. Затова мразя зимни разходки с малки деца, на тях не им пука от студа, аз ги наглеждам и се превръщам в ледена висулка.

Значи, да не те депресирам, но в това отношение сме еднакви с теб, както и моето едно дете на твоите 3 Simple Smile. Съжалявам, ако ти докарвам криза на идентичността, хаха

Моята спи с памучни чорапи и дълга памучна пижама през зимата, с къси гащи и тениска с къс ръкав през лятото. Отива се и отдавна не я завивам.

Обаче редовно се примъква при нас посред нощ и вече не се и интересувам кой колко мисли, че е пагубно. Прави го все по-рядко и много ще ми липсва, когато спре.

Общи условия

Активация на акаунт