Априлчета 2017 - Тема 8

• 71 160
  • 756
  •   1
Отговори
# 645
Ммм, рецепта?  Heart Eyes

# 646
  • София
Ми нямам, на око. Две лъжици киноа, половин малка главичка лук, домати, един голям морков и една малка тиквичка. Варих до поемане на водата. Накрая сложих обилно пресен копър и магданоз, а след като свалих от котлона - зехтин. Пасирах на едро. Две порции се получиха, ще има и за утре на обяд.

# 647
Е имах предвид сезона за падане от както ходи хахах. Но всъщност тя като цяло не пада много. И се е удряла, но цицината ни е първа.
Оле Дит, милото сигурно много е плакал?
Аз киноа не съм давала. Придържам се към традиционните зеленчици, плодове и варива. Но това звучи вкусно. Може да и сготвя да опита, колкото да е яла все пак.

# 648
Ох, тези падания....направо не ми се мисли.
Нашият днес ще се запознае с това що е захар(в нишестето). Първи ден на кухнята. Питах нашата педи, кога да давам жълтък, като в менюто винаги има едното ядене с месо (или супата, или основно). Според вас добре ли е, супата от днес, да я оставя за утре (така днес е ден месо, а утре ден постно, и мога да слагам жълтък)? Така няма да закъснявам с яденето, тъй като педи каза супата да давам преди основното, т.е. това хранене ми е в 10.30. Кухнята дават след 11.30. И няма да храня навън, при положение, че излизаме по това време. Супата е доста водна..и е 100 гр., трябва и сухарче да слагам. Иначе днес за основно имаше риба (бяла, името беше с "м", не бях я чувала), не съм давала от този вид досега (давала съм хек и сьомга), и дадох почти цяла порция... Предстои агнешко, което не съм давала изобщо, и мисля половин порция. Обърках ли ви  Mr. Green
Въпрос към тези, които дават ДК, вие как практикувате? А варите ли жълтък, още ли по 1/2?

# 649
Алиса,моята бебка е на ДК трета седмица.ДК,от която взимам,порциите са по 190 гр.Добавям 2 пъти седмично по 1 жълтък в безмесното ястие,още един в неделния обяд.Моето момиче още суче и ако пропусне сукането рано сутринта,след закуска си търси да суче.Давам й,щом иска,но се чудя правилно ли постъпвам,пък си казвам,че няма да стои гладна я...А близките ми такъв натиск ми оказват да спирам да я кърмя,защото навърши година,та са ми черни пред очите.Не ме чуват,не ме разбират,Ами престанах да контактувам с    всички,аман от разбирачи на гърба на моето дете.ММ като видя какви мерки предприех,и той сви перките,иначе и той в този хор пееше.И все се чудя защо трябва да се раздават непоискани съвети,та и да се сърдят,като не им ги изпълняваш.Да си кажа пред вас,та малко да ми олекне...

Последна редакция: пн, 02 апр 2018, 17:05 от nev78sk

# 650
  • София
Аз съм тотален дзен. Абсолютно убедена съм в правилността на действията си и всякакви мнения и съвети приемам с усмивка, мълчание и тотален игнор Joy Това е от по-далечни познати де, близките ми ме познават и знаят, че е безсмислено да се обаждат Joy

# 651
  • София
Мен ме караха още от 6 месеца да спирам да кърмя, но аз като Белинда - усмихвам се и си правя каквото искам. Вече не кърмя, но това е изцяло взаимно решение ( мое и на Оги). Вероятно, ако той проявяваше интерес и аз още щях да го кърмя.

# 652
Нев, ако искаш да кърмиш, кърми си. Не ги слушай хората. Това си е твое решение и нужда на бебето. Няма да я кърмиш до първи клас я.
Аз ДК въобще няма да взимам. Има дни, в които хич не яде, в други й се услажда и на тоя етап не виждам смисъл. Само, че моята песен е лесна. Готвя за мен и за нея. Миналата седмица направих малко повече пилешка супа, едвам я изядохме.
Някой знае ли къде се продават тунели, от тия през които децата преминават. Ходих до Джъмбо, но там нямаше.

# 653
А сега де. Като не кърмиш, ти пиляр на главата “ти знаеш ли колко е полезно” защо го даваш това адаптирано мляко. А като кърмиш пък спирай... я им тегли един пълен игнорррр. Ааа
Аз не знам как ще го махам това посленото кърмене вечер. Все чакам сама да се откаже като Огито Wink а дано, ама надали Simple Smile))
Пърпъл и аз търся такъв тунел, направила съм и тунел от столовете влъщи, но не иска да минава под тях. А в киндиру-то до половината влиза само и се връща при мен, не иска да излезе от другия край.
За ДК аз евентуално по нататък ще опитвам. Тя има неща, които не е яла още.

# 654
Лили, хареса ли й на Али Киндируто? Моята Али много, най обича пързалката и то да се катери отзад-напред. 😆
В тунела ще свикне, първия път като го видя в английския не й се понрави, после взе любопитството да надделява.

# 655
Момичета, почерпете се днес с по една- две чаши вино 😁 одъртЕх 🎂🥂🍷😁
Ние редовно сме с цицини, синини, прехапани джуки и какво ли още не, но не ми прави голямо впечатление 😁
Вече сме със 7 зъба, последните 4 ги вадим по 2 наведнъж 😊 за РД ще си има чаровна усмивка 😊😊😁

# 656
Пате ЧРД 🎉🎉🎉🎁🎁🎁🍷🍷🍷 жива и здрава
Пърпъл, не е очарована от киндиру-то. Аз още по малко, но платих 6 часа и ходим. То остана един де.
Не че занималнята е лоша, но сякаш не е за игра ами, повече масажи и някви такива упражнения, които тя никога не е търпяла. Али исла екшън, нови играчки и деца. Иначе се кефи най много на големите топки с уши, но тя не може да подскача тях. А и в нашата кинду-ру, няма записани много деца. Веднъж бяхме само с една моя приятелка. Еми те двете ни деца са всеки ден заедно. Същото е да сме си на гости. Но сигурно е било полезно, знам ли Simple Smile а и избутахме студеното.

# 657
Пате, честит рожден ден. Да си много здрава, щастлива и обичана  bouquet
Белинда, много добре звучи твоята киноа. И аз му правя киноа със зеленчуци, може би един път в седмицата. А бяла киноа ли давате? Наскоро открих, че има и други цветове  Laughing
Дит, горкия Оги, бързо да му минава. Моя както лазеше се хлъзна и падна по лице и сега има червена точка на устната. Или се е прехапал или нещо му излиза  Thinking

# 658
  • София
Пърпълче, в Икеа има тунели, има и кпалатки, които се закачат към тунелите, можеш да ги купуваш по отделно и заедно. Аз всех палатка, но няма особен интерес.
http://www.ikea.bg/childrens-ikea/children-3-7/Childrens-chairs- … sa-8840/10192013/

Пате, честито и от мен, много усмивки ти желая!

Аз на ДК няма да го записвам, вече си хапваме заедно от общата манджа.

# 659
  • Враца
Пате, честит рожден ден Flowers Cherry Blossom много здраве, щастие и усмивки Simple Smile

Алиса аз давам ДК, основното го яде на обяд, а супата за вечеря. Жълтък давам 1/2 през ден във постното ядене, ако основното е постно слагам в него, ако супата е постна жълтъка е за вечеря. Вчера трябваше да яде жълтък, но и правих кекс със жълтъци и не съм варила отделно, утре ще варя, че в сряда имаме рибно меню от ДК.

Не знам дали ви казвах, но малката страааашно се кефи на къпането в банята, много е доволна Grinning

Общи условия

Активация на акаунт