Обсъждане на имотни обяви

• 77 710
  • 763
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Вижте, infolink, знаем как става в други държави, където няма анархия - например когато брокер може да бъде само фирма, която е сертифицирана и участва в професионално сдружение; и е забранено имотът да се пуска за продажба от повече от една фирма. И там система като вашата е напълно излишна.

А тук някак се оправяме. Достатъчно е човек да преглежда обявите един месец, за да се ориентира чудесно в обстановката - сам/а пишете, че триковете са елементарни. Или да си наеме брокер, който да го ориентира. А по въпроса за обикалянето на имоти - да, ще обикаляме, все пак става дума за много скъпа покупка, от която пряко зависи качеството ни на живот.

Не разбирам само какво място има "технологията блокчейн, която не се прилага у нас", в тема, посветена на обсъждането на конкретни обяви за имоти.

# 571
Оставете го човека да си рекламира сайтчето.
Предполагам, че с влизане в него започваме да му копаем крипто.
Колко такива направиха - даже и в готварски блогове...

# 572
С тоя блокчейн бая ме усъмни и мен.

# 573
  • София
Не знам какво е блокчейн, срам ... срам!

# 574
  • Куциндрел
Не знам какво е блокчейн, срам ... срам!
Спокойно и аз не знам. Joy

# 575
За тези, които не знаят и искат да се информират - един пример - https://www.ubitquity.io/web/index.html THE FIRST BLOCKCHAIN-SECURED PLATFORM FOR REAL ESTATE RECORDKEEPING ; TRANSPARENTLY RECORDING, TRACKING TITLE, AND OTHER PROPERTY RECORDS; MAKING FUTURE TITLE SEARCHES FASTER AND MORE EFFICIENT
Или разработката на приложение на технологията в Дубай - провеждане на сделки директно чрез Росреестър (държавна служба за регистрация, кадастър и картография);  всички обяви разпространяваме по всички сайтове - агрегатори за продажби на имоти. Купувачът и продавачът правят всичко чрез личните си кабинети  Новата база данни, използваща технологията на блокчейна, ще позволи купуването и наемането на недвижими имоти да се случва без физическа документация, благодарение на което Дубай ще успее да обедини всички департаменти, свързани с имотите с помощта на единна система. Електронната обработка на документи има няколко предимства: според изчисленията, Дубай ще може да спестява близо 25,1 млн. човекочаса или  $1,5 млрд. годишно.
Друг свят, друг начин на мислене, а тук говорят само за криптовалути и готварски сайтчета. Успех в търсенето ви на имоти ....  със средствата от 19 век!

# 576
Честно казано, не е толкова сложно.
За 1-2 седмици умерено оглеждане на обяви се ориентирахме. После брокерката ни (която е супер свястна) помогна много и винаги ни е водила на имоти, които отговарят доста тясно на всичките ни критерии. Особено за мама беше така.
Нас ни заведе още от първия оглед в нашия апартамент.
Майка ми имаше повечко изисквания:
- между 2ри и 5ти етаж;
- да има поне 3 изложения;
- да е 2-стаен, но просторен;
- големи прозорци;
- минимум една отворена тераса;
- да е ремонтиран прилично;
- да е в радиус максимум 1 км от нас;
- не искаше ЕПК;
- да е под 70 000 евро, за да й остане разлика за дообзавеждане...

Заведе я на 3 огледа като и трите имота бяха много хубави с гледки, градинки, зелени площи и отговаряха на всичките й изисквания. Тя се влюби в третия.

# 577
Е, то при вас в този кв. наплива на купувачи не е голям..... Grinning
На доста от Публичните продани, на които съм се явявал в други квартали са се явявали по 30, 40 души, вкл. в Свобода и Връбница са били над 12,15,  в Люлин по 3,4 макс.
Както се казва, не се заяждам, само отбелязвам. Grinning

# 578
Е, то при вас в този кв. наплива на купувачи не е голям..... Grinning
На доста от Публичните продани, на които съм се явявал в други квартали са се явявали по 30, 40 души, вкл. в Свобода и Връбница са били над 12,15,  в Люлин по 3,4 макс.
Както се казва, не се заяждам, само отбелязвам. Grinning
Зависи къде в Люлин. Най-малко купувачи има за Люлин 1, 2 и 4/5 в частите по-близо до Околовръстното. Ама за 7, 8, 9 и 10 си има и цените не са кой знае колко ниски.
Иначе съм съгласна с теб и а дано продължи така, че проима ли наплив от купувачи току виж на някого му хрумне да презастрои всяка срещната зелена площ както е модерно.

# 579
Аз само не разбрах, как ще ми помогне сайтчето на инфо линк !? Там няма нищо ново, което един нормално интелигентен човек да не го схване след няколко дена ровене по сайтовете за имоти и от опита си в живота.
П. С. Разгледах сайта много внимателно.

# 580
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1b15208735131927 … k=3lkqa7&f1=1
Ето пример за "подъл номер". Мястото е хубаво - наистина е на 2 мин от метрото и  на 5 мин от парка, но е на много шумен булевард. На тази вътрешна градинка в момента се строи нов блок та скоро изобщо няма да гледа към градинка.

# 581
Това два апартамента слети в един ли са?  Shocked
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1d15211697586101 … k=3lkre4&f1=1

Гипсовите тавани в панелка няма да ги коментирам даже.  Mr. Green

# 582
  • София
Не ми харесват трапецовидните форми - освен ако не се направи добър дизайн, все имаш чувство, че нещо е накриво. А по въпроса за градинката - аз виждам по-скоро паркинг... Simple Smile

А общите части са безподобен кич... Не можах да се сдържа.  Laughing Мазилката - май й викат "сатен" - стои много евтино и нескопосано, а пък как се съчетава с този камък...

Ето, нахейтих го хубавичко.  Laughing

Макарон, може и да не са два. Помня, че апартаментът там на един наш близък, режисьор, беше също толкова голям - с огромен хол/трапезария/кухня, няколко спални и кабинет. Имаше такива блокове за художествено-творческата интелигенция.

# 583

Според мен е един апартамент - ЕПК. Иначе са се попрестарали. Grinning
Все пак не са правили реставрация на Бъкингамския дворец. Grinning

# 584

О не, това е кошмар.
Много "добре" се връзват плюшените мечки на нощните шкафчета с изисканото ретро обзавеждане.. кръглата възглавничка на кожения диван същ..

Общи условия

Активация на акаунт