Обсъждане на имотни обяви

• 77 758
  • 763
  •   1
Отговори
# 555
34 м2 за 70 000 в Полигона? Уау.

# 556
Иначе добре са го завършили. За под наем ще е супер, ама малко са се изхвърлили с продажната цена.

# 557
И тази тераса като протече след година - две ремонта и ще удари няколко хиляди.

# 558
  • София
Това в Полигона е единствено с цел отдаване под наем. Има високо търсене на имоти под наем в района заради бизнес сградите, но въпреки това тази цена за мен е неадекватна спрямо квадратурата. Колкото пари да са вложени за довършителни работи, 34 кв.м. са си 34 кв.м. и повече не могат да станат.

# 559
# 560
  • София
Много триъгълници, бре!

# 561
  • София

Една стая с правилна форма не видях на тези скици. Толкова начупено не ми изглежда особено функционално.

# 562
  • София
Малееее, това е много страшно в Люлин.

# 563
Обявата за Полигона я видях преди около 6 месеца. Явно няма толкова изкуфели все още.

# 564
  • София /Абсурдистан
Нищо не разбирате вие от дизайнерски решения с неправилни арт форми Simple Smile))

# 565
  • София
Да, сигурна съм, че тези идеи съм ги чела и преди. Интересно защо никой друг не се е заел да прави подобен сайт досега...  Вероятно защото наистина е нелепо да мислим, че ако човек се регистрира като търсещ определен имот, безброй агенции и частни продавачи ще му предложат точно това, което търси. Дори да оставим настрана факта, че вероятно биха предложили всичко, което имат, независимо дали отговаря на критериите, тоест биха го затрупали с ненужна информация - как точно ще става това? Като пускат своята обява на всеки конкретен регистрирал се? Вместо да пуснат една-единствена обява в сайта за продажби, където да я видят всички интересуващи се? Или - като регистрират обявата си в сайта и някакъв алгоритъм я изпраща автоматично на търсещия, когато той се регистрира? Ами че това го има в сайта за продажби - нарича се търсачка с филтри.

Присъединявам се към забележките на petiaivanov. Текстове с пунктуационни, правописни и смислови грешки говорят за аматьорщина и пестене на дребно от услуги, задължителни за всеки уважаващ се бизнес.

# 566
Да, сигурна съм, че тези идеи съм ги чела и преди. Интересно защо никой друг не се е заел да прави подобен сайт досега...  Вероятно защото наистина е нелепо да мислим, че ако човек се регистрира като търсещ определен имот, безброй агенции и частни продавачи ще му предложат точно това, което търси. Дори да оставим настрана факта, че вероятно биха предложили всичко, което имат, независимо дали отговаря на критериите, тоест биха го затрупали с ненужна информация - как точно ще става това? Като пускат своята обява на всеки конкретен регистрирал се? Вместо да пуснат една-единствена обява в сайта за продажби, където да я видят всички интересуващи се? Или - като регистрират обявата си в сайта и някакъв алгоритъм я изпраща автоматично на търсещия, когато той се регистрира? Ами че това го има в сайта за продажби - нарича се търсачка с филтри.

Присъединявам се към забележките на petiaivanov. Текстове с пунктуационни, правописни и смислови грешки говорят за аматьорщина и пестене на дребно от услуги, задължителни за всеки уважаващ се бизнес.

Да, ама постовете ми изчезнаха, заедно с тези, които съм коментирала.Аз ли нещо нередно направих или постовете на другия потребител се счетоха за реклама.....не разбрах.

# 567
  • София
Давам личен пример, когато активно търсехме имот миналата година. Бяхме пообиколили района, из който търсехме и различни посредници ни имаха координатите.
Налазиха ни толкова много агенции, на които в началото си правехме труда да дефинираме какво търсим. А изискванията бяха много прости. След това стана още по-лошо, защото самите брокери обмениха телефоните ни помежду си и започнаха да ни заливат с безцелни обаждания за имоти, нямащи общо с търсеното. Накрая поискахме конкретни агенции да ни изтрият контактите, защото беше телефонен тормоз.
В тази връзка смятам, че продавачите следва да публикуват какво предлагат, а не тъсещите.

petiaivanov, модератор забърса.

# 568
В imot.bg има над 25 хил.обяви за имоти в София. Ако някой си обяви имота в повече агенции,  всички обяви на тези агенции се листват. За да се отличат една от друга агенциите прилагат елементарни трикове - различно описание, различни снимки, различни квадратури, различни цени, различни етажи, дори различни улици. За пример само открийте колко пъти е листван един имот на ул.Неофит Рилски в София. Колко имота може да обиколите преди да изберете? С колко агенции трябва да се свържете? Как да разберете необходимата ви информация относно потенциалния ви интерес, без да е неоибходимо да констатирате на място, че това не е имотът, който търсите?
Една от технологиите, която решева тези въпроси се нарича блокчейн, но не се прилага у нас. Както и липсващата регулация на този пазар от страна на държавата. Може би този пост ще разберат българи - потребителите на сайта от други държави, където няма подобна анархия на имотния пазар!

# 569
  • Куциндрел
Най-доброто е да си имате брокер, който се оправя с обявите и агенциите. Mr. Green
Моята брокерка си знае чудесата по пазара, даже за някои обяви директно ми казваше, че не е това, което излежда.
Накрая успя да ми изрови имот, за който агенциите не даваха информация, защото беше пуснат за продажба директно от собственици.

Общи условия

Активация на акаунт