Обсъждане на имотни обяви

• 77 732
  • 763
  •   1
Отговори
# 345
Нямам в предвид обикновените стари сгради, които нямат явни забележки, а тези с вече откършени тераси, изпадали тухли и тн. Преди време нали една беше паднала и беше убила две момичета отдолу? Някъде бях чела и за паднал балкон, убил човек пак в София. Тези имам в предвид. Ако някоя панелка било то в Люлин или другаде се е разглобила в сглобките си и й падат панелите съм напълно ЗА да бъде съборена преди да падне върху някой човек.

Онази сграда беше в реконструкция и бяха съборили носещи елементи. Тоест, тя нямаше проблеми по структурата (мисля, че беше гредоред), а беше паднала по чисто човешка вина от страна на собствениците, които бяха започнали недопустими преустройства вътре - бяха рязали носещи греди. И понеже беше на известна групировка, доколкото помня, следствието се разтегна и скоро не е излизало нищо за него.  В този смисъл, опасни са сгради с недопустими, но направени по време на смутните времена (най-общо казано, между 1990 и 2000 година) преустройства.  И за съжаление, такива има и в центъра, заради пресустройства на магазини и заведения, но има и в панелните сгради, където хората избиват панели, които са винаги носещи.

# 346
Нямам в предвид обикновените стари сгради, които нямат явни забележки, а тези с вече откършени тераси, изпадали тухли и тн. Преди време нали една беше паднала и беше убила две момичета отдолу? Някъде бях чела и за паднал балкон, убил човек пак в София. Тези имам в предвид. Ако някоя панелка било то в Люлин или другаде се е разглобила в сглобките си и й падат панелите съм напълно ЗА да бъде съборена преди да падне върху някой човек.

Онази сграда беше в реконструкция и бяха съборили носещи елементи. Тоест, тя нямаше проблеми по структурата (мисля, че беше гредоред), а беше паднала по чисто човешка вина от страна на собствениците, които бяха започнали недопустими преустройства вътре - бяха рязали носещи греди. И понеже беше на известна групировка, доколкото помня, следствието се разтегна и скоро не е излизало нищо за него.  В този смисъл, опасни са сгради с недопустими, но направени по време на смутните времена (най-общо казано, между 1990 и 2000 година) преустройства.  И за съжаление, такива има и в центъра, заради пресустройства на магазини и заведения, но има и в панелните сгради, където хората избиват панели, които са винаги носещи.

Ремнотираше се от една фирма, при която започнах стажа си. Когато са правили конкретния ремонт отдавна вече не бях при тях... Когато занапусках искаха да остана и да им работя ангария и ме заплашваха за да го направя.
Самозабравили се хора ... Но пък от някои източници знам, че още се влачат по съдища!

# 347
  • София
Ако ти е за инвестиция не си струва. Под 15к евро трудно се намират, а годишно се изкарват максимум 500 евро чисти.

Ох, гараж за тези пари абсурд да купя... Искам паркомясто, ама ей на... не е законно ли, на ръба на закона ли е, неуредено съвсем ли е... За да си купиш паркомясто, трябва да имаш имот в съответната сграда, а цената е къде по-приемлива от тази за гараж Sad

Там, където живея в момента, почна да става проблем паркирането. И ми се искаше да купя нещо, което да давам под наем, а с парите да си наема паркомясто при нас.
Допреди 7-8 години някои нотариуси прехвърляха само паркоместа. После вече отказват. Прехвърляли сме само паркомясто в заден двор, но още в проекта земята под паркоместата беше извадена от идеалните части на земята на сградата и всяко паркомясто беше записана като "идеални части от земята, обособени в паркомясто Номер... находящо се еди къде си при еди кои си съседи". Сега вече няма нотариус да се навие, ние след като продадохме апартамента, останахме само с 2 паркоместа в подземния гараж. За 5 години им избихме парите от наеми. Купихме ги 2013 по 3000 евро...
Скрит текст:
Да беше купила онова общото мазе за 8к евро, щеше да му взимаш 100 лв наем и да си наемеш паркомясто  Mr. Green Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 348
Миналата година по това време се бях засилила да купя 4-5-6 паркоместа, даже писах и в съседната тема, обаче ми секнаха ентусиазма. Продавачите ме убеждаваха, че можело, но ако след време искам да продам, то трябвало първо да попитам останалите съсобственици дали искат да купят, ако всички откажат - събирам подписите за отказ и едва тогава можело да продавам. И това ме отказа. Тогава май се консултирах и с адвокат, но не помня точно какво ми казаха.

П.С Онова "мазе" даже не беше 8К евро, а лева Nerd Grin Ама не знам кой би ги наел...

# 349
Мишелин, и Chiana същото казва - паркоместата не са обособен имот и затова вървят с апартамент в сградата, и затова не можеш да ги продадеш на друг освен собственик на друг имот в същата сграда. Също като мазетата и таваните. Преди години се правеха всякакви врътки, и аз знам за продадени паркоместа на хора без собственост в сградата. Сега не съм убедена, че ще мине при нотариус. Под наем може да ги даваш на когото искаш, освен ако ОС на ЕС не реши друго. Тоест, купуваш (ако нотариус се навие да ти изповяда, ако нямаш имот в сградата, обаче), печелиш от наема и след това продаваш на друг собственик от сградата, ако има желаещ да купи и се разберете за цената.
На въпроса ти - мисля, че ще ти е трудно да купиш паркомясто някъде, където нямаш имот. И ако е обособено документално по някакъв начин, тогава ще струва колкото гараж.

Последна редакция: ср, 07 мар 2018, 09:56 от Анонимен

# 350
А как стоят нещата ако купиш гараж, който си е обособен обект и към него купиш паркомясто? Според мен имайки гараж си собственик в сградата, следователно имаш право да си купиш и паркомясто. Но честно казано не съм чувала някой да го прави.

# 351
  • София
С гараж няма проблем да си купиш и паркомясто.  Wink

# 352
Аз се опитах да купя паркомясто в съседния блок за лични нужди. Мога да ви кажа, че е загубена кауза.

# 353
https://www.imot.bg/pcgi/imot.cgi?act=5&adv=1c15125733456350 … k=3k2o6u&f1=1
От снимката на спалнята направо ми прилоша..

# 354
То не е само спалнята. Иначе имотът е хубав, но е за тотален ремонт, вкл. и врати

# 355
  • София
От покрива - в улука, а от улука - на балкона.  Scream

# 356
Всъщност това че е за ремонт е ясно, хората продават на ниска цена. Обаче кой за бога живее по този начин, или поне за снимките да си поприбере малко дрехите или поне да ги сгъне, това не го разбирам.
П.П. Да, това с терасата е кофти. При всеки по-силен валеж трябва или да чистиш сняг или да си в къщи и да чистиш листа от улука след дъжд, иначе тази вода прелива и влиза в стаята. А навес няма как да се направи. Такива са много нови строежи, че и не е последен етаж, отгоре има явно друг гълъбарник.

# 357
От снимките се вижда, че е последен етаж, виж тази на терасата. Не обичат да пишат в обявите последен етаж, защото често отблъсква клиенти.

# 358
  • София
Май на една от снимките се вижда в дъното вдясно горе някаква тераска с навес. Пък и я колко стаи има без скосявания - нищо чудно връз тях да да са вдигнали още нещо като къщичка (в духа на тъй обсъждания ЗУТ). Grinning  

Последна редакция: ср, 07 мар 2018, 21:43 от Beretsheri

# 359
Точно - отгоре има още един кафез. И в обявата пише 6-ти от 7 етажа. Аналогична ситуация на това, което гледах, същият опасен момент с улука на терасата и вероятността да ти прелее в стаята дъждовна вода. То ако беше последен етаж да си направиш козирка отгоре. Обаче на покрива как да закрепиш козирка, още повече че има отведени улуци точно на терасата ти.

Общи условия

Активация на акаунт