Обсъждане на имотни обяви

• 78 158
  • 763
  •   1
Отговори
# 420
  • София
http://www.address.bg/bg/оферта-продажба/двустаен-апартамент-Соф … tml#axzz59FSwC0N8
Какво мислите за този блок?
От около 5 години е готов и все още ми се вижда празен/съдейки вечер по запалените лампи/ Grinning

Празен е. Миналата година се интересувах от имот там, казаха ми, че блокът е изкупен около 50%. Явно все още се опитват да го разпродават, което ще е много трудно, предвид другата информация с ипотеките.

# 421
Ако това е Bridge towers в Люлин 2, някъде четох лоши отзиви за състоянието на сградата вътре, но не помня къде. Нещо за мазилките и течове беше, потърсете по името на сградата.
Иначе за сградата на ул. Чавдар Мутафов 22 пак ми казаха за течове от тавана, всяка година.
Чудя се за сградата на Аргогруп зад НСА, освен свръзката към бул. Климент Охридски, знае ли се нещо друго.

* стопли се и форумът опустя Grinning

# 422
  • София
И в Люлин 1000 Е на квадрат
http://home2u.bg/3-стаен-тухла-град-софия-люлин-10_N1515617348MBD5a567c447ef57

Бриджа в Люлин 2 е ужас - отвън се виждат течовете, на супер гадно място е (баш на кръстовището), втората му част и свързващите части стоят от години на груб строеж. Някаква банка от доста време продава апартаментите там.

Последна редакция: пн, 12 мар 2018, 09:18 от yovanka

# 423
Това е направено все едно ще влизаш в дискотека. Иначе като изключим, че са типичните кутийки, разпределението е приемливо.
На мен Люлин 10 ми харесва като част на Люлин и попринцип (но не и за тези кутийки) не смятам, че 1000Е/м2 е чак толкова много.
Много хора съдят квартала прекалено строго, специално като местоположение това е баш до удобен вход на парка (а аз намирам Западния за страхотен парк, защото си е като мини планина), близо до метростанция, от която си на 8-9 мин от Центъра, малко по-нагоре има Била, Фантастико, Т-маркет, всякакви магазини, малък пазар, големия мол. Отсреща има детска градина и специално в тази част цигани няма или поне не повече, отколкото във всяка част на София.
Според мен човек с деца може да живее много щастливо и приятно на такова място. Моят приятел е израснал в ЕПК до метростанция Западен парк. Много хубаво детство са имали със сестра му - всеки ден са играли в парка с часове, с баща му са ходили на връхчето да гледат комети с телескоп, тичали са...

# 424
  • София
Бриджа е на Д-банк. Вътре е пълен потрес, ужасно некачествено, а те отказват да отремонтират течове и пр. И това на ниво оглед, когато уж трябва да ти вземат парите.
Да не говорим колко години стоя на груб строеж, незатворена сграда.

# 425
  • София
Какво мислите за този имот?

http://home2u.bg/2-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B5%D0%BD-%D0%B5%D0%BF%D … 6MBD5a60c5f8330c0

На мен ми се стори хубав, като изключим липсата на тераса, но ще ми е интересно да чуя и други мнения. Чудя се дали да го гледам или не.

# 426

http://home2u.bg/2-%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B5%D0%BD-%D0%B5%D0%BF%D … 6MBD5a60c5f8330c0

На мен ми се стори хубав, като изключим липсата на тераса, но ще ми е интересно да чуя и други мнения. Чудя се дали да го гледам или не.

Иди и го виж. Но разгледай подробно около блока, стълбището, площадките. В някои ЕПКта общите части са натрупани с много непотребни неща - не е приятно. Ако входа е поддържан и чист - бива. Значи съседите се разбират. Апарт. е преходен, но лесно може да се преустрои на кухньо-хол и 2 отделни стаи.

# 427

Честно казано, ще се изненадам, ако хоум ту ю ти отговорят, тези са големи мошеници. Ако стигнеш до покупка с тях, вземи добър адвокат да провери пак всичката документация.
Иначе аз не съм виждала ЕПК в Младост без тераси. Т.е вероятно е усвоена (сигурно в кухнята). Виж да не са бутали носещи стени (тези отгоре). Преходната спалня ми изглежда изненадващо мъничка за ЕПК. Обикновено спалните са бая просторни, както е при панелите. Виж на място, ако искаш, макар че според мен има доста компромиси, на място ще усетиш по-добре.

# 428
  • София

Честно казано, ще се изненадам, ако хоум ту ю ти отговорят, тези са големи мошеници. Ако стигнеш до покупка с тях, вземи добър адвокат да провери пак всичката документация.
Иначе аз не съм виждала ЕПК в Младост без тераси. Т.е вероятно е усвоена (сигурно в кухнята). Виж да не са бутали носещи стени (тези отгоре). Преходната спалня ми изглежда изненадващо мъничка за ЕПК. Обикновено спалните са бая просторни, както е при панелите. Виж на място, ако искаш, макар че според мен има доста компромиси, на място ще усетиш по-добре.

Притесни ме сега, аз по принцип с тях си търся по препоръка😁 Негативен опит ли имаш? Ако искаш може и на лични

Иначе няма усвоена тераса аз знам блока, просто от тази страна нямат.

# 429
Aми не, личен опит - не. Всъщност, когато още търсехме в Младост си бях харесала едно блокче с апартаменти от тях и им звънях няколко пъти. Все ми обясняваха как щели да се свържат с мен и така и никой не се свърза. Други хора из форума са споделяли същия опит, а и попринцип все негативни мнения съм чувала за тях. При всички положения е добре да си имаш адвокат. Агенциите рядко истински се захващат с това да огледат документацията, а и после много не им пука - нали ти гориш, те са си прибрали комисионната. Това го казвам въпреки, че съм супер доволна от нашата брокерка, но реално повече са хората, опарени от брокери, отколкото тези, на които са свършили истински качествена работа, която си заслужава няколкото хиляди комисион.

# 430

Иди и го виж. Но разгледай подробно около блока, стълбището, площадките. В някои ЕПКта общите части са натрупани с много непотребни неща - не е приятно. Ако входа е поддържан и чист - бива. Значи съседите се разбират. Апарт. е преходен, но лесно може да се преустрои на кухньо-хол и 2 отделни стаи.

Не виждам как ще се преустрои на кухньохол и две отделни непреходни стаи. Кухньохол в средата, кухнята на спалня (по пода на която ще трябва да минава канала за кухньохола), а втората спланя преходна от хола. Освен това, 60 кв за двуспален с кухньохол е вече съвсем измъчено - кухнята сигурно е 7-8 кв, т.е. едната спалня ще е толкова, другата сигурно около 12 макс, кухньохола 20-ина - тясно отвсякъде.

# 431
  • София
Живея в подобен двустаен ЕПК, но с балкони.
Бившата кухня става детска стая - 12 кв.м,  кухньохола е 25 кв. м, от него преходната спалня 15 кв. м  за нас със Скъпия. По пода на кухнята не минава тръба за вода - мивката беше  на общата стена с хола. Само пробиха дупка и прекараха тръбите и водомерите. На последните им лепнаха пломбите с  лепило капчица. Вече 15 г. сме доволни. В обявата даже имат мокро и сухо помещение. А при нас е Г образен коридор с голям гардероб. Ами стига ни на 3 човека, не сме си търсили мазето даже.

# 432
Живея в подобен двустаен ЕПК, но с балкони.
Бившата кухня става детска стая - 12 кв.м,  кухньохола е 25 кв. м, от него преходната спалня 15 кв. м  за нас със Скъпия. По пода на кухнята не минава тръба за вода - мивката беше  на общата стена с хола. Само пробиха дупка и прекараха тръбите и водомерите. На последните им лепнаха пломбите с  лепило капчица. Вече 15 г. сме доволни. В обявата даже имат мокро и сухо помещение. А при нас е Г образен коридор с голям гардероб. Ами стига ни на 3 човека, не сме си търсили мазето даже.

На чертежа се вижда, че мивката в кухнята е на обратната стена, не тази с хола, а отсрещната -тази с банята, така че няма начин да не минат по пода на спалнята, бивша кухня. И преходът не може да се избегне. И стаите са миниатюрни. Кухнята (която ще става спалня) не е 12 кв, а е не повече от 8 кв - стената с прозореца е три крила и нищо повече - т.е.около 2,40 на 3,40. И няма начин да имаш на 60 кв ЗП по нот. акт (от обвявата) 12 кв, 25 кв и 15 кв светло помещения.  Пък вече всеки си знае иска или не иска това за себе си.

Последна редакция: вт, 13 мар 2018, 22:59 от Анонимен

# 433
  • София
Благодаря ви за мненията! Ще го погледна все пак.
Аз не уточних, че не целя преустройство близкото бъдеще, защото ще живея сама Simple Smile
И понеже бюджетът ми е не особено голям гледах и по-малки кутийки по 45-47 кв. Тук ме притеснява прехода и липсата на тераса, въпреки че евентуално може да се слеят кухнята и хола, а да се прегради нещо като коридор, за да няма преход... Та ще се чудя де, но ви благодаря Simple Smile

# 434
Благодаря ви за мненията! Ще го погледна все пак.
Аз не уточних, че не целя преустройство близкото бъдеще, защото ще живея сама Simple Smile
И понеже бюджетът ми е не особено голям гледах и по-малки кутийки по 45-47 кв. Тук ме притеснява прехода и липсата на тераса, въпреки че евентуално може да се слеят кухнята и хола, а да се прегради нещо като коридор, за да няма преход... Та ще се чудя де, но ви благодаря Simple Smile
Лично според мен прехода далеч не е такъв проблем. Липсата на тераса, обаче, може да действа клаустрофобично.

Общи условия

Активация на акаунт