Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво е ИР и защо е важно?
Какви са предизвикателствата при спортуване с ИР?
Какво е важно при храненето при диабет?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво е ИР и защо е важно?
ИР означава инсулинова резистентност, състояние, при което клетките не реагират адекватно на инсулин. Важно е да се поддържа здравословна диета с ограничени бързи въглехидрати, акцент върху бавните въглехидрати и протеини, умерени плодове и достатъчно вода. Бавното дъвчене на храната също се препоръчва.
-
Какви са предизвикателствата при спортуване с ИР?
-
Какво е важно при храненето при диабет?
При диабет е важно да се сведат въглехидратите до минимум, особено бавните въглехидрати и плодовете, докато инсулинът не влезе в норма. Различните храни могат да повлияят на реакциите на тялото; поради това е от съществено значение да се извършва самонаблюдение и анализ на реакциите на тялото при повторното въвеждане на определени храни.
-
Какви добавки се препоръчват за ИР?
-
Какво представлява Зоната и какви са нейните ползи?
Само с хранене и движение, както споменах по-напред, хапчета, макар че ми изписаха, реших да не пия, докато не разбера дали организмът няма да може сам да се справи. Минах през една криза, когато ми се влошиха изследванията - пикочна киселина, холестерол и т.н., бях писала. ЛЛ ми изписа милурит за ПК, освен това почти спрях свинското и усещам, че съм по-добре. Не съм пускала нови изследвания, но пукането в ставите, паренето при уриниране изчезнаха. Пия го на 2-3 дни веднъж, не всеки ден, но да пак казвам и червените меса ограничих драстично и има резултат. Мисля си, че трудното мина, нагодих се към новото хранене и от тук насетне трябва да е по-лесно.
Успях някак да го мотивирам и него - спря безалкохолните, намали захарта и хляба. Взе да ми вярва, че може и без тези боклуци. Синът ми още в началото беше във възторг от режима, той е на 17, но е доста в час със здравословното хранене и готвя не само за себе си, а и за него. Това много ми помага, представям си колко е трудно на тези от вас, които следват някакъв режим отделно от останалите в семейството. Макар че почти винаги и мъжът ми се храни от нашите храни, просто яде и хляб. И той свали 3-4 килограма. Е, лишихме се от любимите мусака и пълнени чушки, на има и много други вкусни ястия без толкова излишни въглехидрати.
. Браво за страхотните резултати.