Забременели след ин витро - Тема 43

• 107 624
  • 738
  •   1
Отговори
# 690
  • Пловдив
Честито на всички нови мами!Djiji, милата през какво си минала, важно е че сега нещата са наред до момента и ти пожелавам една лека бременност. Ако не е тайна, моля да споделиш къде ти правеха редукцията?
Твърдо вече и аз съм против връщането на повече от 1 ембрион, но за жалост повечето лекари го правят за да се подсигурят, а не преценят индивидуалния проблем. На мен ми бяха върнали 2 и единият се раздели и станаха еднояйчни близнаци и още едно бебе. Следователно последва редукция в 12-13 г.с и по план трябваше да оставим 2 бебета, но нещата не се получиха точно така. Слава богу ми се роди едното бебче, но повярвайте ми само аз си знам как съм лежала и съм се притеснявала от всяко ходене до тоалетна. И през какъв ужас минах особено първите месеци от бременността. Имам приятелки с по много върнати ембриончета, което си е направо престъпление! И ако лекаря е готов да върне и 3, трябва да се замислим и да преценим дали може да се носи този риск.

# 691
  • София
Varki благодаря ти, вярвам че всичко ще бъде наред с това бебе.
Редукцията ми беше в Щерев, същото като при теб - два ембриона, от които единия се раздели на две, и станаха еднояйчни и едно само. Редукцията беше с лазер, бях първата на която я правиха в клиниката беше 2013 г, някакъв ужас, с местна упойка. Бая се помъчиха върху мене, едното уж му спряха кръвотока, след процедурата и на другото изтече водата. След това имах страшни болки, в продължение на месец сигурно, и накрая изтече водата и на третото. Добре, че минава време и забравям - но беше страшен кошмар.

# 692
  • София/Севлиево
Аз затова,когато бях бременна с тризнаците не дадох и дума да се издума за редукция.Четох много за рисковете,че когато се направи,особено ако е на един от еднояйчните близнаци,има риск и за другия,и казах не,но за съжаление развитието им спря един по един до 10 г.с.Сега с ММ сме решили да не връщаме повече от един ембрион,но да стигна до ЗЕТ...

# 693
Това през което сте преминали.... даже не искам и да си го представям Sad Аз съм много против връщането на много ембриони - именно заради тези редукции  Sad Според мен и лекарите накрая казват уж , че нещо му има на единия ембрион - за да и е по-леко на жената. Аз категорично бях казала , че повече от един ембрион не искам да ми се връща. За мен трябва да е забранен трансфера на повече от 2 ембриона , а на някои жени и два не трябва да им се връщат .

# 694
  • В сърцето на любимия човек
Аз познавам няколко жени с много леко протекли редукции и живи и здрави бебета родени по термин. Нека не обобщаваме така, защото ако започнем ще отидем в друга крайност. Всички процедури по АРТ крият рискове - като се започне от най-леките като подуване и дискомфорт, мине се през рисковете при хиперстимулация като емболия, торозия и загуба на яйчник и стигнем до бременност и раждане и рисковете при тях. Всяка манипулация крие своите рискове, но се подлагаме на тях доброволно, нали? Реално никой не знае каква ще му е съдбата и дали утре няма да ти падне някоя саксия на главата, това значи ли да си седим заключени вкъщи? Всеки сам преценява дали и какво може да поеме като риск. Нека не отиваме нито в едната, нито в другата крайност, никоя от нас няма нужда от това Simple Smile

# 695
Момичета, някоя от вас имала ли е вътрешни болки? Не такива ниско долу като при цикъл, а влагалищни.. не знам как да го обясня. Трудно ми е като ходя, като сядам, като ставам.. На какво може да се дължи това?

# 696
Hope,и аз бях като теб.Това е от повишеното кръвоснабдяване.Усещах сякаш всичко ми се е подуло.По-късно пък от тежестта на бебо,имах бодежи и болки в шийката както и в срамната кост.Въобще всички възможни екстри си ги имах.

# 697
  • Benelux / Varna
Hope,аз бях така преди една седмица. Лежах цяла седмица, незнам на какво се дължи. Споделих вчера с гинеколога, единственото което направи бе да не ме гледа с вагинален ехо, а с нормален.

# 698
Djiji, честито! Чакам с нетърпение да ти боцна едно терминче на първа страничка Hug

На никой тук не му е било леко независимо от броя ембриончета. Стискам палчета на всички и само позитивки ви пращам Kissing Heart

# 699
И защото заговорихте за трансферите... Е на мен доктора ми върна 2 без да ме пита... (първи трансфер) ама и аз глупачката си замълчах на трансфера... за радост или не се захванаха и двата... а сега се чудим за ембрио редукция. 1 път говорих с него и ми отказа... утре пак ще говоря с него и ако ми откаже пак незнам какво ще правим. Става въпрос за Надежда... Ако ида в Щерев дали и там ще ми откажат?

Последна редакция: пт, 13 юли 2018, 22:41 от Hristinchet0

# 700
Виждам, че упорито коментирате броя на върнатите ембриони. На мен ми върнаха четири. Само един се хвана от тях.
Когато ги попитах не са ли много, ми отговориха, че няма начин да се хванат всичките четири, че най-много можело три. Обяснението им беше, че имам 2 неуспешни опита и съм на 40 години.
Преди това имах три спонтанни аборта в най-ранни седмици след естествено забременяване.
За рисковете от трансфер на повече ембриони никой нищо не ми е споменавал.
Бях ужасена първоначално и исках да откажа поне единия, но в същия момент си казах, че може точно този, който отказвам да е късметлийския. Не успях да откажа и в крайна сметка поставиха и четирите.

Последна редакция: пт, 13 юли 2018, 22:47 от Helinor17

# 701
  • В сърцето на любимия човек
Христинче, имаш ли медицинско основание да не можеш да износиш двуплодна бременност? Ако нямаш, защо искаш редукция?

# 702
  • София
Момичета, не ми остава много време и не чета често тази тема, но тази сутрин я прегледах. Разбира се минах и през първа страничка, гледах термините на мамите, с някои отдавна си пишем, с някои се и познаваме. Стана ми толкова мило!
 То е ясно, че след хиляди опити и трансфери правим и ненужното, когато най-накрая чудото се случи и видим двете чертички (в моя случай това беше единствения път в който правих само кръвен тест). Не мога и да сметна колко пари съм дала за прегледи (понякога и два пъти в седмицата), витамини, инжекции,  лекарства, но когато дойде денят да гушна съкровището си, забравих всичко друго!
Пожелавам на всички много лека бременност и живи и здрави бебчета накрая. 🤗🤗🤗

Последна редакция: сб, 14 юли 2018, 09:06 от keitihope

# 703
Христинче, имаш ли медицинско основание да не можеш да износиш двуплодна бременност? Ако нямаш, защо искаш редукция?

За медицинско основание не съм много сигурна (високо кръвно и тромбофилия)...
Друго основание имаме.

# 704
Аз до сега съм имала 2-трансфера. Първият завърши с извън маточна. И на двата ми сложиха по 3 ембриона и аз нямах нищо против. На втория ми опит са се хаванали две но само в единия сак има ембрион, вече трябва да съм в 9г.с. Ще хода на 12г.с. за биохимичен скрининг. Този биохимичен скрининг е като 3D и 4D ли? С първта ми бременност ходих на 4D някаде към 5 месец.

Общи условия

Активация на акаунт