"Бременна ли съм?" - тема за бързи въпроси и отговори 36

• 64 807
  • 776
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Ами при ранна бременност с леко кървене, нормално е първата мисъл на доктор от репродуктивна клиника да е, че бременността не е ок. Естествено има хиляди варианти и на обратното.
Песимизма на доктор е много стресиращо нещо, а и още повече че не искат нищо да направят. Не че кой знае какво може да се направи де...
А в Щерев според мен няма как да й дадат болнични ако няма регистрирана бременност.
При мен като направих аборт, преди да го направя се видя плоден сак и защото нямаше пулс (само единични пулсации) не искаха да ме приемат в Токуда за задържане, можеше само платено. За съжаление, въпрекич е платих немалка сума за 2-3 часа престой, най-лошото се случи.

ЛЛ е този, който трябва да даде едно рамо и просто да напише някаква вирусна инфекция за причина за болничния, защото и той бременност не може да напише. Но жената не е попаднала на хора. Това е, случва се навсякъде с всеки, аз моя го избирах така:
- детето ми мн често е болно, а понякога и просто не искам да я пускам на градина, въпреки че е здрава - ок ли е това. Беше съгласен. Записах се Simple Smile

Day - болките долу са нормални. Дуфастона/утрогестана се изписва не превантивно така, това е хормонален препарат и ако имаш някакви проблеми с кръвосъсирването, той сгъстява още повече кръвта, което не е ок при бременност.
За целта се изследва прогестерона и ако е нисичък, тогава се изписва, а не превантивно.
е, 100% ще се намери някой да ти го изпише и само така, но това не е правилно.
Ако болките според теб са силни, посети лекар и поговорете.

# 511
  • София
Нормално е да имаш ПМС и леки болки. Дуфастона е прогестеронов препарат. За болките можеш да вземаш Но-шпа, но ако нещо те притеснява най-добре се консултирай с лекаря

# 512
При болки обикновено изписват нош па. За Дуфастона, трябва да се види как са ти нивата на прогестерона.  Консултирай се с лекар  Peace

# 513
Вижте аз нямам кървене, поне аз не го приемам като кървене. То по скоро е кафяво течение, понякога е по гъсто, друг път е по течно(съжалявам за обяснението). Притеснението ми е че вече е доста дълго днес ми е вече 7 ден.

# 514
Ами то пак си е кървене, само че оскъдно.  Стискам палци вече да спира и всичко да е наред  Praynig

# 515
  • София
Кафявата кръв я виждаш кафява, защото е много малко количество, което преседява в матката или в шийката и като престои става кафява.
Розово, кафяво, оранжево и червено - това си е кървене.
Случва се често, повечето пъти не е проблем, но може и да е. За това и доктора е искал да види дали расте ЧХГ.

Почивай си повече, ако не секне още 2 дни аз пак бих ходила на лекар или поне да се чуя с него

# 516
Чудя се дали да не отида на второ мнение, но не знам къде.

# 517
  • София
В момента е направено всичко каквото може да се направи.
Единственото което е, че можеше да ти пуснат и прогестерон.
Да, пиеш дуфастон, но той принципно не е много силен препарат и може да помогне само малко.
Всъщност ми е много странно как определят кой препарат и по колко да изпишат, като не знаят какви са стойностите.
Разбирам да беше квартален гинеколог, но Щерев са репродуктивна клиника и там нещата са им ясни.
Второ мнение няма нищо да направи, най-мн да ти смени дуфастона с утрогестан през устата.

# 518
А как ви се струва чхг 2160 при 10 дни закъснение?

# 519
  • София
Идеален . Трябва да се види гестационен сак на вагинален ултразвук

# 520
Скрит текст:

Здравейте! Не мога да повярвам, че пиша тук с две черти. Simple Smile
Днес ми е 52ри ден от началото на последния цикъл. Попринцип ми идва на 44/46/48 ден, така че не знам колко ми е закъснението. Но линийките ми са наситени колкото контролните. Първия тест беше по-наситен, но го снимах чак след няколко часа. Въпросът ми е: имам болки долу все едно ще ми идва. Не е ли по-добре да отида на лекар поне да ми изпише нещо като Дуфастон?

Много голяма част от бременните имат менструални болки в начална бременност. Аз имах дори доста силни болки, но всичко беше наред с бременността. През втори месец чувството ми беше сякаш всеки момент ще ми дойде. После отшумя. Ако нямаш кървене, не мисля че имаш повод за притеснение.

Щом ти е нередовен цикъла, закъснение броиш след най-дългия период на цикъла ти, т.е. ако най-късно ти е идвало на 48ми ден(т.е. 47 дневен цикъл), то закъснение броиш от 49ти ден. Значи имаш 4 дни закъснение. След още седмица можеш да отидеш на преглед. Имай предвид, че седмиците се изчисляват по дата на последна менструация при овулация на 14ти ден. Щом си с нередовен и толкова дълъг цикъл, значи твоята овулация е много по-късно. Това означава, че по ехограф вероятно ще излезе, че ембриона изостава. Ти ще обясниш за дългия цикъл за да го имат предвид.

# 521
За прогестерона мисля че има някаква стандартна оптимална доза, която масово изписват и се надяват да свърши работа.

miloanna , можеш да пуснеш контролен прогестерон сутрин 3 часа след приема на дуфастона за да се види дали дозата е добре.

# 522
Някакви мнения , за каква фолиева кислена да си взема , защото като гледах има доста  гледах тези Евитал Прегнагард капс. Но се чудя ако може някой да каже

# 523
  • София
Питай в аптеката да ти дадат метилирана.

# 524
Някакви мнения , за каква фолиева кислена да си взема , защото като гледах има доста  гледах тези Евитал Прегнагард капс. Но се чудя ако може някой да каже

Аз пия Неофолик. И в доста форуми към чела,положителни отзиви за нея.

Общи условия

Активация на акаунт