Искам бебе

• 4 415
  • 64
  •   1
Отговори
Здравейте , искам да попитам дали е проблем, ако от първия месец , в който правим опити за бебе не се получи .  На 38 години съм и решихме , че е време. Дайте съвет кое може да помогне за по- бързо забременяване

# 1
  • SF
Всички знаем как се правят бебетата. Правете по повече от това.

# 2
  • София
Следи си овулацията.

# 3
Аз следя от едно приложение,  но дали да купя от аптеката за следене

# 4
  • София
Купи тестове, да. Приложенията не са много сигурни.

# 5
Е, чак от 1 месец. Малко фантастично. Спокойно. Не се вторачвай, правете си кефа.

# 6
При жени над 35 г. се препоръчват 6 месеца опити. Ако не стане, и двамата пускате изследвания. За мъжа задължително спермограма, за жената са доста повече.

# 7
  • Sofia
Не, не означава, че има проблем, ако не се получи от първия месец опити. Много рядко се получава от първия месец. При здрави двойки е нормално да се получи в рамките на една година (а не на един месец).

Но ако жената е над 35г и не са се получили нещата до 6 месеца, се препоръчва да се обърнете към репродуктивен специалист, защото времето не работи във Ваша полза.

# 8
Не е чак много рядко да се получи от първия опит, 20-30% някъде, по-малко може би с по-напреднала възраст на жената.

Купете си тестове за овулация, помагат, аз харесвам easy@home от Амазон или iherb. Правете секс поне през ден в плодовитите дни. Ако правите секс по-често от това, не намалявайте, всеки ден е най-добре, но през ден е почти същото. Ако не ви се следят овулации, давайте през ден, като ви свърши цикълът.

Задължително започнете да пиете фолиева киселина сега. Тя е най-важна преди 6 гс, пдобре е да се пие поне месец преди зачеването, още по-добре е три месеца преди зачеване, а най-добре е година преди. Тя не знам да помага за зачеването, но доказано предотвратява сериозни дефекти при бебето.

На 38 не губете време. Ако след 6 месеца опити няма бременност, отивайте в репродуктивна клиника. Ако имате излишни кг, постарайте се здравословно да ги свалите. Естествено, никакво пушене за вас и за таткото, алкохол умерено и аз лично не бих пила във втората половина на цикъла за всеки случай.

# 9
  • Sofia
Не е чак много рядко да се получи от първия опит, 20-30% някъде, по-малко може би с по-напреднала възраст на жената.
Съгласна съм.
Аз забременявам 4 пъти буквално от първия месец опити. Третият път бях на 39г, а четвъртият на 41г.
Само където третият път завърши с аборт и там ми остъргаха прекалено много лигавицата и вече хич я нямаше. След това много време (повече от година) не можех да направя хубава лигавица, подходяща за забременяване (тоест и опитите бяха абсолютно безмислени). В един момент се отказахме и спряхме с опитите и си дадохме почивка няколко месеца. После като решихме да възстановим опитите, пак нещата се случиха още на първия месец опити, въпреки че вече бях на 41г.

Но съм наясно, че това се случва рядко. В повечето случаи отнема няколко месеца.
Една здрава двойка всеки месец има около 20-25% шанс нещата да се случат. С възрастта този шанс намалява.
На фона на моя опит и от моята гледна точка 20% не е голям шанс, и аз не бих очаквала това да се случи още първия месец. Не казвам, че е невъзможно - аз съм живият пример, че е. Но определено не е често срещано забременяване на първия месец опити.

Последна редакция: пн, 15 юли 2024, 09:44 от Brin de muguet

# 10
Здравейте аз искам да споделя нещо с вас от Март месец нямам цикъл, от 1 месец имам трептене в корема, а онзи ден видях с очите си как нещо ми подскача в корема, например ако днес е от лявата страна, а утре другата възможно ли е да съм бременна, не съм ходила на гинеколог, защото преди също имах закъснение с цикъла и мислех,че ще ми дойде, но не е.. Също така правих тест и то е отрицателен

# 11
  • София
Без думи съм.

# 12
Смисъл за кое нямаш думи

# 13
  • Sofia
Смисъл за кое нямаш думи
От март месец сте без цикъл и не сте се консултирали с АГ? Това са 4 месеца.

# 14
Да, точно, преди ми закъсняваше цикъла с 1,2 месеца, но не и толкова, ще отида да видя

Общи условия

Активация на акаунт