Искам бебе

• 4 365
  • 64
  •   1
Отговори
# 30
Сега зиртек , а трябва после и фортекал , но ще го пия още два дни

# 31
Каквото намерих казва, че зиртек най-вероятно не е проблем, а за другото просто няма данни и не се знае. Ако е само още два дни, не бих го спряла, за алергии е предполагам?

# 32
Ами имам увеличен имуноглоболин , не е алергия тестваха ме , а от самия имуноглоболин получавам ортшкария и най лошото е имам ринит на носа и от ринита синузит Sad((

# 33
Здравейте имам питане правим опити за бебе с моя приятел като по изчисления и правене на тестове овулацията ми се падаше на 5.09 като и в следващия ден също го правихме и отново свърши в мен та въпроса ми е кога най-рано мога да си направя кръвен тест. По календар и смятане ппц трябва да ми дойде на 20.09 кога преди тази дата мога да направя тест.

# 34
Здравейте, от 6-7 месеца правим опити за бебе. Цикълът ми по принцип преди да започнем идваше на 20-24 дни. Откакто сме започнали всеки месец ми закъснява с 9-12 дни. Този месец вече е както преди 20-24 дни. Нормално ли е да бъде така?

# 35
Здравейте, миналия месец имах биохимична бременност! Гинеколожката ми изписа да пия Дуфастон от 16 ден на цикъла! Следя си овулацията с тест ленти и пикът беше вчера. Според нея няма проблем да се чапочне от днес,но виждам че някои казват че трябва да е след овулация. Някой бил ли е в подобна ситуация?

# 36
Здравейте със моя съпруг опитваме от 1г.. но не се получава следя всичко което може да ми помогне овулация и така на татък имам въпрос..... нормално ли е когато правим опити и мъжът ми натисне малко по силно да ме боли долната част на корема цялата  но само и единствено  когато ме натисне малко по силно нормално ли е?

# 37
  • Sofia
Здравейте имам питане правим опити за бебе с моя приятел като по изчисления и правене на тестове овулацията ми се падаше на 5.09 като и в следващия ден също го правихме и отново свърши в мен та въпроса ми е кога най-рано мога да си направя кръвен тест. По календар и смятане ппц трябва да ми дойде на 20.09 кога преди тази дата мога да направя тест.
Две седмици след половия акт.

# 38
Здравейте правим опити за бебе ,няколко пъти свършва в мен , и течността изтича от мен.. объркана съм защото имах проблем с цикъла беше ми нередовен , ходех при гинеколог и ми каза ,че имам проблем с хормоните тестостерона е висок , изписа ми хапчета за предизвикване ПРИМОЛУТ - НОР , пих ги 5 дни и от тогава вече си ми е редовен цикъла , изписа ми и противозачатъчни хапчета Diane 35 тя каза ,че е за регулиране на хормоните обаче ги няма в нито една аптека казаха ,че ги няма в наличност даже и неможе да се поръчват и не съм взела никакви такива други взех си само тези за предизвикване на цикъл и от тогава правим опити за бебе , защото много искам на 24 години съм!

# 39
  • Sofia
Специално Diane 35 са много вредни и има причина вече да се намират трудно. Не бих ги пила за нещо толкова несъществено като регулиране на цикъла. Особено ако няма проследяване с изследвания преди и по време на приема им.

Изследвали ли сте за тромбофилия? Ако имате мутации, по принцип ОК (още повече Diane 35!) са противопоказни, защото могат да бъдат животозастрашаващи. Ако не сте се изследвали за тромбофилия (генетично предразположение към повишено кръвосъсирване), няма как да знаете дали сте носител, защото няма никакви проявления.

Имате ли в семейството/рода хора претърпяли ССИ (инфаркт, инсулт, тромбоза, емболия)? Ако да, лекарят Ви трябва много внимателно да прецени ползите и рисковете, преди да Ви изпише тези хапчета.

Отделно Diane 35 (и някои други ОК) могат да се отразят драстично на нивото на холестерола. Аз бях на 21г, когато приемах точно Diane 35. След 3 месеца прием целият ми липиден профил беше скочил до небето (лош холестерол, триглицериди и т.н.). АГ ми каза веднага да ги спирам, защото това повишава в пъти риска от инфаркт. Нямах никакви оплаквания по време на приема, и ако тя не ми беше изписала тези изследвания, дори нямаше да разбера, че има проблем!

А по отношение на регулирането на цикъла - ОК "регулират" цикъла само докато се приемат. Но какъв е смисълът от редовен цикъл, при положение че докато ги приемате нямате овулация и съответно не можете да забременеете?Като ги спрете, ще се върне пак Вашият цикъл.
Много често нередовния цикъл е причинен от поликистозни яйчници. Те как са на ехограф? Щитовидните хормони как са? Защото ако имате проблеми с щитовидната жлеза (също често може да е безсимптомно), това също се отразява на цикъла.

Иначе и с нередовен цикъл се забременява (ако няма други здравословни проблеми). Моят също е нередовен, варира от 20 до 70 дни. След първото раждане стана малко по-редовен. Имам 4 бременности и 3 износени до термин деца.

От колко време правите опити?
За вашата възраст до една година опити е в рамките на нормалното.

Последна редакция: чт, 31 окт 2024, 15:46 от Brin de muguet

# 40
Нормално е семенната течност да изтича, на нея функцията и е да закара сперматозоидите доста шийката на матката. След това не е нужна. Сперматозоидите пак си проправят път нагоре

# 41
  • Карлово
Момичета какво ще кажете за Геритамина? Прочетох хубави отзиви по време на бебе правенето да се пие Геритамина

# 42
Специално за бебе правенето е хубаво фолиева киселина да се приема. Геритамин съм пила просто за нокти и коса.
Момичета какво ще кажете за Геритамина? Прочетох хубави отзиви по време на бебе правенето да се пие Геритамина

# 43
Фолиевата киселина е изключително важна преди зачеване, защото предотвратява родилни дефекти.

Това Геритамин гледам, че има форма на витамин А, която може в големи дози може би да навреди на ембриона. Аз не бих го пила за всеки случай - ще трябва да следите да не би от комбинацията от храна +добавки да се получи прекалено много. Ако ще пиете витамин А, по-добре да е бета каротин, той няма да навреди на евентуално бебе

Последна редакция: нд, 24 ное 2024, 19:16 от Zimk02

# 44
И аз искам да споделя и питам нещо.
Искаме втора дете, но и при нас не се получава засега. Пробваме вече 3-4 месеца, но без успех. Първата бременност буквално стана от първия месец. Нормална бременност и нормално раждане имах. Аз съм на 30, мъжът ми на 35. Казвам го понеже и това има значение. По-лошото е , че всеки месец ми закъснява, правя тестове и се разочаровам.
Дали има някакъв проблем, който не знаем или просто да продължим с опитите?

Общи условия

Активация на акаунт