Искам бебе

• 4 365
  • 64
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Смисъл за кое нямаш думи
От март месец сте без цикъл и не сте се консултирали с АГ? Това са 4 месеца.
Само това да беше...

# 16
Any_16,
на 16 години ли си?
Ако да, не си ли голяма вече, за да задаваш такива въпроси?

Последна редакция: ср, 17 юли 2024, 20:44 от Valerie R

# 17
Смисъл за кое нямаш думи
От март месец сте без цикъл и не сте се консултирали с АГ? Това са 4 месеца.
Само това да беше...
Не ви разбирам въобще какво искате да кажете

# 18
Any_16, в една друга тема ти отговорих, но тук задаваш въпроса си в малко по-различен аспект: 4 месеца без цикъл за една жена може да означава редица различни много страшни диагнози - гинекологични проблеми, ендокринологично заболяване, дори онкологично заболяване. Евентуална нежелана бременност би ти била най-малкия проблем, в който и да е от изброените случаи, въпреки че вече нямаш легален начин за прекъсването ѝ.

Ако 16 е възрастта ти, горещо те съветвам да споделиш проблема с майка си и съм сигурна, че ще я уплашиш до такава степен, че още утре ще те засили към лекарските кабинети за установяване на проблема. Не отлагай - липсата на месечен цикъл е много сериозен симптом за обикновено много сериозен проблем.

# 19
  • Sofia
Да не се плашим. Не е задължително да е нещо сериозно и страшно. Но да, трябва преглед от АГ.

Ако е на 16г и преди й се е случвало да й пропусне с по месец-два, може хормоните й да са разбъркани. Често се оправя с възрастта. Може да има и СПКЯ.  Не е нещо страшно, но доста неприятно и проблемно. Имам приятелки, на които не им идваше по 6 месеца заради СПКЯ.

А за варианта бременност - Any_16, коя ти е датата на последната М? На коя дата си правила тест за бременност? Само един ли? Ако си го направила прекалено рано е възможно да е бил фалшиво отрицателен. Също така при нередовен цикъл тестовете за бременност се правят около 2 седмици след доказана овулация (макар и с лентичка) или 2 седмици след половия акт. Защото при положение че си с нередовен цикъл, никога не знаеш кога ще ти дойде и следователно кога ти закъснява, за да можеш да си направиш тест за бременност.

# 20
Не съм на 16, така се написах заради рожденната ми дата. Аз съм на 22 години

# 21
Здравейте момичета писах и в друг фоурум помагайте ми имам два положителни теста ден два преди цикала утре ми е датата денв ходих на ехиграв докторя не видя бременост каза че имам уголемена лигавица и нищо повече възможно ли да има бременост но да е рано да се види на вхограф след като нямам закъснение

# 22
Да, рано е. Изчакайте поне 10 дни след закъснение. Лекарят би трябвало да ви е казал

# 23
Да, рано е. Изчакайте поне 10 дни след закъснение. Лекарят би трябвало да ви е казал
Да каза ако ми закъснее 10 дни да отида на преглед но каза че лигавицата е удвбелена и че това става когато трябвало да ти идва🤷♀

# 24
  • Sofia
Лигавицата е удебелена преди М, но и в случай на бременност. Това е част от ежемесечния цикъл при жената и също така е едно от условията за успешна имплантация при бременност.
С други думи - на този етап нищо не значи.

# 25
Лигавицата е удебелена преди М, но и в случай на бременност. Това е част от ежемесечния цикъл при жената и също така е едно от условията за успешна имплантация при бременност.
С други думи - на този етап нищо не значи.

Да днес си направих и шуар чек излезе с бледа черта

# 26
Ами има бременност, поне засега. Много е рано за ехограф, най-рано в 5 гс (1 седмица закъснение, ако цикълът е редовен, 3 седмици след овулацията/зачеването) на вагинален ехограф може да се види нещо

# 27
Ами има бременност, поне засега. Много е рано за ехограф, най-рано в 5 гс (1 седмица закъснение, ако цикълът е редовен, 3 седмици след овулацията/зачеването) на вагинален ехограф може да се види нещо

Ще изчакам една седмица

# 28
Здравейте, ако приемам антихистамини мислите ли , че може да се правят опити за бебе

# 29
Питайте лекар. Кой антихистамин приемате? Много от тях са си безопасни и по време на бременност даже

Общи условия

Активация на акаунт