Резултати от микробиология

• 228 282
  • 2 337
  •   1
Отговори
# 1 920
Мен, ако питаш - пусни си една нормална, стандартна МБ с директна микроскопия, да се види там има ли Гарднерели, clue cells, как са ти лактобацилите…
Ох, честно казано, имам много голямо съмнение за достоверността на тези Фемифлори вече…

# 1 921
Леле тази Гарднерела е голям проблем. Аз исках да се похваля, че я излекувах. Лекувам я от началото на бременността ми. Разболях се и се наложи да пия Аугментин антибиотик и след приема му пуснахме изследване и Гарднерелата беше отрицателна за мое чудо.
Знам, че Аугментина не е за Гарднерела, но при мен я излекува.

# 1 922
А как са ти лактобацилите след тази история? Че след Аугументин - обикновено няма никакви…

# 1 923
А как са ти лактобацилите след тази история? Че след Аугументин - обикновено няма никакви…
Умерено количество, но аз след това слагах Гинофит и Гинофилус

# 1 924
Здравейте отново! Вчера бях на гинеколог и ми казаха да лекувам с Авелокс 14 дни. Предписаха ми и Клион Д заради БВ, а след антибиотика Лактажин. Чудя се дали не е редно да пия и Кандизол (за 3 дни)?

# 1 925
Не са ли ти изписали успоредно с лечението схема за противогъбично? С тия 14 дни Авелокс ще гъбясаш жестоко.
По принцип трябва да пиеш на всеки 3 дни - 1-4-7-11-14. Обаче не знам как ще се сдобиеш с рецепта, защото вече не ги дават без, на мен поне не ми дадоха, та ходих до ЛЛ да ми изписва (аз пия Дифлукан).
Този Лактажин го сменяй с Гинофилус, няма да ти оправи средата и кой знае какво ще завъдиш след това. Иначе Клион Д ще тушира БВ и евентуално ще те предпази от гъби, но не е достатъчно. И си вземи хубав пробиотик (Синкванон например), за да не ти пострада чревната флора.

# 1 926
Купих Кандизол (не видях, че сте писали дифлукан). Ако го пия 5 пъти дали няма да има проблем?
Иначе за Лактажин съм твърдо против!Поне на мен не ми действа добре: зацапване, дискомфорт...

# 1 927
Кандизол е същото, тъй че става. Не, не е проблем да се пие 5 пъти, аз лично съм пила и по 14 дни един след друг, а да не казвам, че с 3 АБ, които пих март-април съм изпила сигурно 10. Можеш после да си пуснеш след месец чернодробни ензими, но  надали при здрав човек ще даде отклонения. При мен само веднъж е имало малко завишен АЛАТ, но сигурно за 1 година бях изпила 30 Дифлукана (имах гъбички в червата, да не се чудиш защо са били толкова).
Та спази си тази схема - по 1 на всеки 3 дни.
Иначе - Лактажин просто е неефективен, а и щом ти прави дискомфорт - съвсем. Давай с по 1 Гинофилус вечер, можеш да го почнеш 1 ден след Клион Д и да сложиш поне 14 дни. Даже най-добре да си направиш 2 курса, защото след Авелокса няма да имаш никакви лактобацили и БВ може да се върне.

# 1 928
Кандизол е същото, тъй че става. Не, не е проблем да се пие 5 пъти, аз лично съм пила и по 14 дни един след друг, а да не казвам, че с 3 АБ, които пих март-април съм изпила сигурно 10. Можеш после да си пуснеш след месец чернодробни ензими, но  надали при здрав човек ще даде отклонения. При мен само веднъж е имало малко завишен АЛАТ, но сигурно за 1 година бях изпила 30 Дифлукана (имах гъбички в червата, да не се чудиш защо са били толкова).
Та спази си тази схема - по 1 на всеки 3 дни.
Иначе - Лактажин просто е неефективен, а и щом ти прави дискомфорт - съвсем. Давай с по 1 Гинофилус вечер, можеш да го почнеш 1 ден след Клион Д и да сложиш поне 14 дни. Даже най-добре да си направиш 2 курса, защото след Авелокса няма да имаш никакви лактобацили и БВ може да се върне.

Много благодаря за изчерпателния отговор! 🩷
Аз съм се заредила и с Феми Флора, която мисля да приемам паралелно с Гинофилуса.

# 1 929
  • Пловдив
Момичета, здравейте!
Не съм запозната с това какво трябва да съдържа изследването на влагалищен секрет в Бодимед.Вчера го дадох, днес ми излезна това.Има ли нещо още да се допълва или е готово според вас?Нищо не разбирам 🤭
Благодаря! 🌹

# 1 930
Няма микроскопски препарат. Звънни и ги питай.

# 1 931
Здравейте! Налагало ли ви се е да изпращате пробата до лаборатория? Правих си Фемофлор и Микробиология в клиниката  на доц.Конова, като преминах лечение за открита уреаплазма и кандида. Сега искат за контрола да мина през моето АГ (от друг град съм) и да им изпратя пробата, за да я гледат пак те (фемофлор + микробиология). Чудя се дали от температурите или транспорта може да се компрометира  пробата. Какво бихте ме посъветвали? Също така дали да пусна отделно урина или друго изследване, за да видя дали е изчистена или горните две биха били достатъчни?

# 1 932
  • In Neverland
Сигурно си я пратила вече, но все пак ще отговоря. Няма проблем, изпращах проба за фемофлор до Геника, не изискваха нищо специално при транспортирането.

# 1 933
Следващата седмица ми предстои, така че много благодаря за отговора!

# 1 934
Здравейте на всички, гарднарела ми беше изолирана в цервикалния канал, а обикновената микробиология перфектна с преобладаващи лактобацили. Изписан ми е клиндамицин, искам да попитам дали е подходящ в случая?

Общи условия

Активация на акаунт