СЕПТЕМВРИЙСКИ мами 2018

• 64 248
  • 745
  •   1
Отговори
# 255
На мен пък ми каза, че това били газове Grinning тъй като в толкова ранна седмица, а и при 1ва бременност е почти невъзможно да се усети. И да ви кажа, май ще се окаже прав Grinning Апък и бебето не е ли все още по-ниско от нивото на пъпа?

# 256
Онзи ден на 06.03 като ме записаха за ЖК измериха бебо, отговаряше на 13 седм 3 дни. Rolling Eyes
Но докато ме погледна Док не усещах тази плуваща рибка, иначе щях да го питам точно там където го усещам ли се намира бебето, за да разбера веднъж завинаги дали пък не си въобразявам. А и май спеше, защото го погледна колкото да го измери нито ми го пусна на екран да го видя, нито му пусна сърчице. Беше за някви секунди. Мериха ми таза, ала-бала, кръвно, тегло и т.н
Но мисълта ми е, че това изведнъж започнах да го усещам една вечер както си лежах и ми се стори странно, непознато усещане досега, ако бяха както ги описват движения като къркорене на червата, не би ли трябвало да са ни познати вече. 🤔

# 257
Ми и аз никога не съм усещала газове толкова ниско... сякаш са в матката... не че не е възможно и да е бебето, но пък като 1ва бременност едва ли не сме все още неосъзнати и не знаем какво точно чувстваме. Аз пък онзи ден, може и да си въобразявам, но носих панталон с ниска талия и се наведох напред, пресягайки се през бюрото и изнасяйки почти цялата си тежест на левия крак и точно тогава при отпуснат корем, усетих как нещо 'лежеше' ниско в ляво.

# 258
Ако си започнала да го усещаш преди две седмици, т.е. в 11 гс, наистина е абсурдно, защото тепърва навлиза в таза, а и е прекалено миниатюрно.
За газове и подуване, имам си ги в излишък от самото начало, тъй че не беше и това. Иначе е по-ниско от пъпа, може би 3-4 пръста. Поне там си усещам матката като че ли, а и ми е най-издуто.
Ще се ослушвам от тук нататък, така или иначе.

# 259
От 12 седмица го усещам това ново нещо.  Не знам колко е абсурдно, просто споделям, че е ново като усещане и не бих го определила като къркорене на черва.

# 260
Мами днес и ние се записахме на женска консултация. Имаме си всичко - крака , ръце , ребърца , гръбначе...  Окончателен термин 20.09.2018. На 19.03 влизам за 3 дни в болница за издаване на болничен. Иначе днес ми източиха сумати кръв , урина , вагинален секрет...

# 261

Пропуснах да напиша, че когато ми взеха кръв за БХС ми дадоха да попълня една декларация, чрез която декларирам, че не съм заплатила за изследването. Очуди ме, че не се заплаща и попитах сигурно 5 пъти, но мацката ме увери, че нищо не дължа. Сега влязох да проверя да не би случайно да има излязъл резултат, но нямаше, и се натъкнах на това съобщение на сайта, което прикачвам в снимка. Но не можах да разбера до кога ще е безплатно. И ако на първия БХС имаш нисък риск трябва ли в 20-та седмица да правиш пак изследването. 🤔

# 262
До колкото знам, в началото на годината винаги е безплатно за 3-4 месеца. Някъде пишеше защо е така, но вече не помня къде. После пак си става платено. За вторият БХС, може би, АГ трябва да прецени.   

# 263
Аз пък искам да се оплача от НГЛ. На 06.03 бях на БХС, резултатите трябваше да излезнат днес. В темата тук видях, че излизат и по-рано. Проверявах и вчера и днес през 30мин. , но излиза едно и също: ТАКОВА ИМЕ И ДАТИ НЕ СЪЩЕСТВУВАТ В БАЗАТА ДАННИ НА НГЛ! Вярно е, че името ми е странно и рядко срещано, но не съм очаквала, че може да го объркат, при положение, че го писах на поне три различни декларации и молби. Както и да е, обаждам се днес, все пак да разбера какъв е проблема, но никой не вдига. И на двата телефона, посочени в сайта. Не мога да си обясня, защо по всичките такива институции ги мързи дори да вдигат телефоните?!

# 264
И моя БХС беше на 06.03., но като вляза по алтернативния начин с име и дата на пробата ми се изписва: Проблем: Няма готови и достъпни от интернет резултати за пациент ххххх ххххх ххххх/ хх.хх.хххх с кръвна проба взета на 06.03.2018.
Явно съм регистрирана, защото имената ми излизат, а ти казваш, че теб сякаш не те разпознава системата. 😒

# 265
Момичета а резултатите не излизат ли след 10 дни...?,(затова може би не излиза нищо срещу имената Ви ..?).На мен гинеколожката ми каза да проверя резултата след 10 дни в сайта и да и ги разпечатам като излязат и да и ги занеса,за да ги види- и на мен ми взеха кръв на 6.03...

# 266
Аз правих БХС-то в края на миналия месец и моята лекарка ми каза, че резултатите от НГЛ ще са готови на следващия ден и действително на другия ден в 15-16ч ги бяха качили. 10 дни е много дълъг срок за което и да било населено място. Доставката на пробата не би следвало да е повече от 24ч.

# 267
На мен ми казаха след 3 работни дни... но дори да не са излезнали моите, би трябвало да пише, че още няма резултат, а не че ме няма в базата данни. В понеделник ще отида, като няма кой да благоволи да ми вдигне телефона.

# 268
На мен ми взеха проба за изследването в Плевен  в МУ. Но май се изследват в София в Майчин Дом, защото ми дадоха визитка с адрес за проверка на резултатите с адрес http://genetika.maichindom.com и ми казаха, че събирали проби на определен брой жени и тогава ги пращали. А щом вече съм регистрирана, значи вече е пратена ако не на 06.03, то на 07.03 или 08.03. Явно не всички стават толкова бързо. Ще почна другата седмица да проверявам пак от понеделник натам. Все ще излезе някога. Simple Smile

# 269
  • Пловдив

Mimsityyy
,бързо възстановяване.

pladi
,да,бебето трябва да е.И аз го усещам

Общи условия

Активация на акаунт