СЕПТЕМВРИЙСКИ мами 2018

• 64 219
  • 745
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Василева, само не се притеснявай, тези БХС са средностатистически и често грешат.
При мен, при първата бременност при въвеждането на годините, липсата на ностна костица( куклата ми е с чипо, малко носле като моето и в ранната седмица не беше така добре очертано според изискванията) и нухалната гънка над 3, рискът ми излезе 1:35.
Направихме Хорионбиопсия, вкарва се игла в корема и се взима проба от плацентата. Звучи страшно, но не болеше.
Ако сега ми се наложи, със сигурност бих направила Пренатест и при Хорионбиопсията и при Амниоцентезата има риск, малък, но има.

Sollsoll Kissing Heart

# 316
Мамчета ако ми излезе херпес опасно ли е за бебчо по някакъв начин? С какво ги морите тези грозници...аз натривам обилно със спирт за да прегори.
Пробвай с паста за зъби ! Мажеш преди да легнеш да спиш и цяла вечер с нея ! На вуйчо беше помогнала

# 317

Здравейте,
Моя термин е на 22 септември. Втора бременност, имаме момиченце, което се роди в 26 г.с. Сега е на 3.5 г.

# 318
Василева, само спокойно! Има много начини, както са казали и момичетата, за да се провери ситуацията. За хорионбиопсия, мисля, че ти е късно вече, амнио можеш след 1-2 седмици. По-скоро сега трябва да се консултираш с АГ и, ако трябва да повториш кръвните. Казвам го, защото преди няколко месеца на моя добра приятелка й бяха завишени доста двата хормона, повтори ги и бяха ок. После й казаха, че това било честа " грешка" на генетичната лаборатория тук във Варна. Не искам да те успокоявам напразно, не знам и там как е, но не ти пречи да пробваш. Каквото и да предприемеш, вярвам, че с бебчето всичко ще бъде наред Hug

Херпес аз лекувам с Ацикловир кремче. Страшно предразположена съм и от началото са ми излизали 3-4 пъти. Преди бременността пиех и Ацикловир на таблетки, само с крем не ставаше. Сега само с крем и отделно мажа с клеева тинктура. Всичко това не с ръка, а с памуче или най-добре с клечка за уши.

# 319
Василева не се притеснявай, вредиш на себе си и бебчо с излишни притеснения. Не забравяй, че това, което показва БХС-то много се влияе и от какво точно е измерил доктора и от калибрацията на апаратурата. Знам, че е трудно да запазиш самообладание в такиа моменти, стискам палци всичко да е наред! :*

# 320
Много съм благодарна момичета, че ви има и ми вдъхнахте кураж и сили. Чух се с следящия бременността ми АГ, каза ми да отида с резултатите и да обсъдим какво да правим. Но никак не ми се иска да правя тази амниоцинтеза, прочетох , а и както доста от вас казаха, че крие известни рискове... А тези пренатестове, вярно, че са неинвазивни, но са огромен разход за нас в момента. Просто много е висока цената. Не знам, освен да затворя очи и да приема всичко, което ми е дал Господ и да се грижа за него със същата любов и отдаденост, ако и да има някакъв проблем...
Не знам, от всичко,което изчетох за Марков останах с впечатление, че е добър диагностицик, толкова да не види притеснителни симтоми, които да го наведат на мисълта, че с бебето нещо не е наред и се очаква да има такъв проблем. Просто нямаше индикации. Аз вярвам, че всичко с бебето е наред.Благодаря ви за подкрепата още веднъж!!!

# 321
Василева, 1/55 звучи малко стряскащо, но ако беше написано <2% нямаше да е така нали. Мисля че напълно излишно се тревожиш.
Чела съм тук из форума за случаи на 1/5и пак родени живи и здрави деца. Както са ти написали другите момичета има много фактори които влияят на резултата. Не бих се паникьосвала и много бих се замислила преди да се реша на амнио или хорионбиопсия.. струва ми се излишен риск.

# 322
  • Пловдив
. Не знам, освен да затворя очи и да приема всичко, което ми е дал Господ и да се грижа за него със същата любов и отдаденост, ако и да има някакъв проблем...

Точно това е правилното за мен  Hug
На втората фетална също ще огледат добре бебето

# 323
Много съм благодарна момичета, че ви има и ми вдъхнахте кураж и сили. Чух се с следящия бременността ми АГ, каза ми да отида с резултатите и да обсъдим какво да правим. Но никак не ми се иска да правя тази амниоцинтеза, прочетох , а и както доста от вас казаха, че крие известни рискове... А тези пренатестове, вярно, че са неинвазивни, но са огромен разход за нас в момента. Просто много е висока цената. Не знам, освен да затворя очи и да приема всичко, което ми е дал Господ и да се грижа за него със същата любов и отдаденост, ако и да има някакъв проблем...
Не знам, от всичко,което изчетох за Марков останах с впечатление, че е добър диагностицик, толкова да не види притеснителни симтоми, които да го наведат на мисълта, че с бебето нещо не е наред и се очаква да има такъв проблем. Просто нямаше индикации. Аз вярвам, че всичко с бебето е наред.Благодаря ви за подкрепата още веднъж!!!
Всичко е наред с бебчето на 100%съм сигурна този БХС е нож с 2 остриета и не дава на 100%точност дори и ранния ! Всичко ще е ОК!

# 324
Василева,аз като казвах,че БХС то е глупост .... Grinning Сега с този висок риск ще се чудиш какво да правиш.Аз лично бих пренебрегнала лошия резултат от БХС то.Коментирай със следящия АГ.Но мисля,че амниоцентеза не правят в 13 та г.с.Принципно следваща стъпка е амнио.Сега има и Пренатест.Прочети за него.Супер неинванзивен е,за разлика от амниото,но и скъп
Аз вярвам,че бебето ти е здраво!

И аз вярвам че му няма нищо за твое успокоение може да пуснеш втори пър да видиш какво ще излезе

# 325
Аз също вярвам, че това е някаква грешка. Но дори да не е...това си говорехме с таткото, че дори да се реша на амниоцинтеза (което почти не вярвам да се навия да го направя) и там да се докаже, че детето ми е с някакъв проблем, просто сърце не ни дава да се решим на фатален край ако ни се предложи или пък някой да се опита да ме убеди да го изоставя... Никога за нищо на света не бих се отказала от нито едно от децата си. Самата аз съм осиновена и това цял живот ми е било като празнота - кое би те накарало да се отречеш от детето си и не бе ли страдал цял живот, че то е било част от теб, били сте едно цяло и ти го пускаш далеч от теб, без никога след това да потърсиш прошка от него за постъпката си. Най-лесно е да избягаш...Не знам, след първоначалния шок не спирам да мисля за това, опитвам се да мисля положително, но се подготвям за всеки вариант и много се извинявам, ако ви отегчих или натоварих със случая си.
Благодаря за всяка мила дума! Flowers Hibiscus

# 326
va$ilev@, виж какво ще каже и твоя лекар, но след като феталната е минала добре, не се притеснявай толкова за този БХС. Това е просто една програма, която изчислява шанс, на базата на зададени параметри, само дето изкарва акъла на сума хора. Четох предостатъчно случаи, в които дори с шанс 1:4 се раждат здрави бебчета и за жалост и обраното - с много нисък риск, а се ражда бебе с Даун. Така че не го мисли толкова този БХС, всичко ще бъде наред!
Както момичетата са ти казали, друг вариант е да направиш генетичен тест, има и варианти само за Даун, които са по-евтини от пълния генетичен.
Ние се бяхме наплашили от нухална транслуценция над нормата преди ФМ, в малко по-ранна седмица, и знам какъв шок е първоначално. Няколко дена и аз не си намирах място и бях адски притеснена, мислех и премислях всички варианти и затова пуснахме генетичните, които за щастие ни успокоиха.

# 327
Момичета, а как се справяте с работата? При мен е някакъв ужас... работя в момента 6 на 1 и понякога по 10 часа на ден. Не е тежък физически труд естествено, но ме притеснява. Аз може и да издържа още месец, два, но това пренатоварване да не се отрази на бебчо :s

# 328
Момичета, а как се справяте с работата? При мен е някакъв ужас... работя в момента 6 на 1 и понякога по 10 часа на ден. Не е тежък физически труд естествено, но ме притеснява. Аз може и да издържа още месец, два, но това пренатоварване да не се отрази на бебчо :s
Не може ли да пуснеш болничен до края на бременността?
Аз съм много зле с работата, уморявам се адски бързо и съм разсеяна, направо излязох от строя. Grinning

# 329
Мамчета , забравих да ви питам. Спите ли по корем или спряхте вече? И това може ли да навреди на бебето при условие че нямаме проблеми и ни е удобно така да спим?

Общи условия

Активация на акаунт