Лечение с протеолитични системни ензими (6-та тема)

• 110 808
  • 752
  •   1
Отговори
# 570
Здравейте! Благодаря за интересната и полезна тема. Бях решила да започна ензимите заради проблеми със ставите и възпаление, но последните страници доста ме разколебаха, понеже постоянно съм с ниско кръвно и нисък хемоглобин. Някой от вас в подобно състояние успял ли е да се лекува с ензимите?

# 571
Здравейте! Благодаря за интересната и полезна тема. Бях решила да започна ензимите заради проблеми със ставите и възпаление, но последните страници доста ме разколебаха, понеже постоянно съм с ниско кръвно и нисък хемоглобин. Някой от вас в подобно състояние успял ли е да се лекува с ензимите?
От прочетеното във всички теми не изглежда да има проблем да се пие с ниско кръвно. Ензимите помагат при наличие на проблем с високо кръвно, но това, което правят, е да го нормализират и човек да спре хапчетата.
Пия почти месец и не съм забелязала промени в хемоглобина. Даже забелязвам нормализиране на желязото, но то може да е и по други причини. Във всеки случай не отчитам спад на хемоглобина, правих си изследвания преди два дни. Поне при мен е така, при друг може да е иначе. Ще видя по-нататък как ще съм.

# 572
Здравейте, не успявам да прочета всички теми и малко се обърках.
Бихте ли ми помогнали с пакет при дискова херния и откъде е най-удачно да се поръча?
Ще бъда много благодарна!

# 573
Аз съм 2 месеца след ковид. От изв. време бях почнала да се задъхвам малко. Почнах фибролекс преди няколко дни и не знам внушавам ли си, но се чувствам много по-добре. Не забелязвам задъхване. Не знам от него ли е, не е ли, но сякаш има връзка.

# 574
Здравейте!
Закупих си пълния пакет ензими - серапептаза, бромелиан и натокиназа.
Обаче май малко се обърквам с дозировките - пия веднъж дневно енизмите, с голямо разстояние между хранения та.
Започнах да се замислям обаче дали не трябва да ги пия по три пъти на ден?
Дозировките са както следва - серапептаза 120 000,бромелиан 500мг, натокиназа 2000.
Мислих си, че това е дневната доза, но май съм се объркала.
Вие какво ще посъветва те?
Ще има ли ефект ако пия месец по веднъж и когато дойдат останалите пт iherb да ги почна по три пъти на ден?
също и мен ме притеснява подобни проблеми, описани със страничните ефекти като повръщане и тн.
За съжаление тези дни ми се налага да пия ибупрофен, заради инфекция в ушите и ги спрях за всеки случай. Трябва ли да изчакам след като спра ибупрофена малко и да ги почвам пак? Не бях сигурна дали няма да си противодействат двете.
Благодаря отново предварително за отговорите Ви 😊

# 575
Здравейте, пия от няколко седмици ензимите с цел да намаля белтъка в урината си (с ХБН и гломерулосклероза съм). Ако и креатининът ми се нормализира ще е супер. Взела съм си натокиназа, серапептаза и протеолитични ензими на Doctor's Best. Дали да добавя още нещо?
И още нещо искам да попитам - предстои ми да поставя ваксина за Ковид и незнам трябва ли да спра да пия ензимите или не е проблем да ги пия (все пак натокиназата е точно за циркулацията на кръвта).

# 576
  • Варна
Момичета чета Ви, но да питам от къде си купувате Doctor's Best, High Potency Serrapeptase, 120,000 SPU?

От доста време я дебна в iHerb, но не е налична. Друга ли пиете? Ако да моля споделете коя и по колко от нея?

Приемам Doctor's Best, High Potency Serrapeptase, 120,000 SPU 3х1 заедно с Doctor's Best, Nattokinase, 2000 FU 3х1 и
Doctor's Best, High Potency Bromelain 3000 GDU, 500 mg 3х1

# 577
  • софия
Момичета чета Ви, но да питам от къде си купувате Doctor's Best, High Potency Serrapeptase, 120,000 SPU?

От доста време я дебна в iHerb, но не е налична. Друга ли пиете? Ако да моля споделете коя и по колко от нея?

Приемам Doctor's Best, High Potency Serrapeptase, 120,000 SPU 3х1 заедно с Doctor's Best, Nattokinase, 2000 FU 3х1 и
2 стр.назад съм публикувала откъде аз намирам Serrapeptase, 120,000 SPU.

# 578
Здравейте, не успявам да прочета всички теми и малко се обърках.
Бихте ли ми помогнали с пакет при дискова херния и откъде е най-удачно да се поръча?
Ще бъда много благодарна!
Ето линк към ставно-дегенеративния протокол - https://www.bg-mamma.com/?topicrefid=18;topic=596454.msg19224702#msg19224702
От iherb е най-изгодно, стига да намериш налични ензими, че нещо са се свършили.
Аз съм 2 месеца след ковид. От изв. време бях почнала да се задъхвам малко. Почнах фибролекс преди няколко дни и не знам внушавам ли си, но се чувствам много по-добре. Не забелязвам задъхване. Не знам от него ли е, не е ли, но сякаш има връзка.
Не си внушаваш, ензимите имат добро действие върху белите дробове.
Здравейте!
Закупих си пълния пакет ензими - серапептаза, бромелиан и натокиназа.
Обаче май малко се обърквам с дозировките - пия веднъж дневно енизмите, с голямо разстояние между хранения та.
Започнах да се замислям обаче дали не трябва да ги пия по три пъти на ден?
Дозировките са както следва - серапептаза 120 000,бромелиан 500мг, натокиназа 2000.
Мислих си, че това е дневната доза, но май съм се объркала.
Вие какво ще посъветва те?
Ще има ли ефект ако пия месец по веднъж и когато дойдат останалите пт iherb да ги почна по три пъти на ден?
също и мен ме притеснява подобни проблеми, описани със страничните ефекти като повръщане и тн.
За съжаление тези дни ми се налага да пия ибупрофен, заради инфекция в ушите и ги спрях за всеки случай. Трябва ли да изчакам след като спра ибупрофена малко и да ги почвам пак? Не бях сигурна дали няма да си противодействат двете.
Благодаря отново предварително за отговорите Ви 😊
Три пъти на ден, за да има ефект. За страничния ефект - пробвай. Няма какво да губиш, а и не при всеки се получава. И аз се страхувах от такава реакция, но слава Богу, нямам проблеми досега.
Действието на НПВС, както и на антибиотиците, се засилва при едновременен прием на ензими, така че не ги пий едновременно. Като приключиш с ибупрофена, тогава пак почни ензимите.
Здравейте, пия от няколко седмици ензимите с цел да намаля белтъка в урината си (с ХБН и гломерулосклероза съм). Ако и креатининът ми се нормализира ще е супер. Взела съм си натокиназа, серапептаза и протеолитични ензими на Doctor's Best. Дали да добавя още нещо?
И още нещо искам да попитам - предстои ми да поставя ваксина за Ковид и незнам трябва ли да спра да пия ензимите или не е проблем да ги пия (все пак натокиназата е точно за циркулацията на кръвта).
Добре е да пиеш ензими при предстояща ваксинация, защото ваксините са известни с това, че съсирват кръвта и правят тромби. Ензимите пък разреждат кръвта, така че могат да предотвратят това, но е добре да си ги пила поне един месец преди това, за да има ефект. Колкото до намаляване на креатинина - пробвай и с астрагал. Той доказано подпомага бъбреците с филтрацията!

Аз пия същата комбинация, наистина я няма в момента в iherb, а цената е скочила двойно. Трябва или от БГ или на други марки.

# 579
  • София
Здравейте, някой да е зацелязал какво действие имат при хемороиди?

# 580
Здравейте, някой да е зацелязал какво действие имат при хемороиди?
Здравей, авторът на темата каза, че в началото хемороидите може да се обострят и да се появи кървене, но с времето това се прекратявало и всичко се нормализирало. Пак в тази тема, но доста по-напред, някой сподели, че имало много ефективно лечение за хемороиди: по 10 сушени зърна от бъзак на ден. Хемороидите минавали за 2-3 дни. Доста хора били получили полза.

# 581
Здраврйте!
Моа проблем с ушите продължава, оказва се че имам някакъв хроничен отит, подуване на лигавицата около евстахиевата тръба и плоски тъпанчета(не могат да изравняват правилно налягането в главата).
Трябва д пия антихистамин продължително време.
Въпроса ми е следният - ще пречат ли /ще си взаимодействат ли ензими те с антихистамина?
И дали биха имали ефект за справяне с този проблем?
Така се бях надъхала, мислих, че всичко идва от синусите, обаче се оказа друго:(

# 582
Здраврйте!
Моа проблем с ушите продължава, оказва се че имам някакъв хроничен отит, подуване на лигавицата около евстахиевата тръба и плоски тъпанчета(не могат да изравняват правилно налягането в главата).
Трябва д пия антихистамин продължително време.
Въпроса ми е следният - ще пречат ли /ще си взаимодействат ли ензими те с антихистамина?
И дали биха имали ефект за справяне с този проблем?
Така се бях надъхала, мислих, че всичко идва от синусите, обаче се оказа друго:(
Не би следвало според мен, но нека и други да се изкажат. Но съм чувала за два много ефективни начини да се справиш с отита. Пробвай, ако искаш. Първият способ е с чесново олио, което се капва в ушите, то е известно с това, че убива всякакви патогени. Слагаш по една капка в болното ухо или в двете уши и си лягаш да спиш. Така поне три дни. Второто е кислородна вода - поне два пъти на ден, като я оставяш известно време да "поработи" в ушите, после си накланяш главата върху салфетка и тя си изтича. Всяко ухо обработваш поотделно. А чесновото олио можеш и сама да си направиш у дома. Има рецепти в интернет.

Последна редакция: ср, 24 ное 2021, 01:07 от Паци

# 583
Тоест няма д помогнат или ще имат взаимодействие с антихистамина?
Ако е така, ще трябва да ги оставя за дълъг период от време :/
Пп. И аз четох за чесновото масло, може би ще пробвам събота и неделя да си направя, дано да има ефект, проблема ми е от година поне, ти затихва, ту не.

# 584
Тоест няма д помогнат или ще имат взаимодействие с антихистамина?
Ако е така, ще трябва да ги оставя за дълъг период от време :/
Пп. И аз четох за чесновото масло, може би ще пробвам събота и неделя да си направя, дано да има ефект, проблема ми е от година поне, ти затихва, ту не.
Не би следвало да има проблем да се пият заедно, но все пак нека и други да се изкажат. А чесново масло продават в случай, че не ти се прави: https://natural.bg/shop/nurs-%D0%BC%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE-%D0% … D-50%D0%BC%D0%BB/
Ще потърся за евентуално взаимодействие с антихистамини. Някъде четох нещо по въпроса из коментарите в iherb, но ми е смътно. Ще видя дали ще намеря нещо по темата.
UPDATE: Протеолитичните ензими подпомагат борбата срещу хистамина, така че ще действат съвместно с антихистамина в борбата. Не знам обаче доколко биха усилили неговия ефект и дали от това ще произтече нежелателно взаимодействие. Какъв точно антихистамин използваш?

Последна редакция: ср, 24 ное 2021, 17:30 от Паци

Общи условия

Активация на акаунт