Гестационен диабет - тема 2

• 68 172
  • 771
  •   1
Отговори
# 225
А защо ядеш толкова малко? Хапвай нормално (месо+зеленчуци+млечни продукти) и увеличи инсулина? Като че ли оставам с впечатлението, че не искаш да увеличаваш единиците инсулин, но не разбирам защо?

# 226
Ами по скоро ми е трудно да нацеля дозата,защото три часа след хранене кръвната захар е 4,2 и ме е страх да не вземе да пада много. Утре сутрин ако е пак така ще вдигам директно с 4Е да видим как ще е :*

# 227
Моята също 3 часа след храна е около 4,дорибе падала до 3,2,но въпреки това ми увеличиха инсулина. Сега съм в 32г.с. и за съжаление не мога да смъкна сутрешната под 6,1. Надявам се скоро да започне да пада, че в чудо се видях.

# 228
Popovausmivka: на какъв инсулин си? Бързо или бавно действащ, или и двата? Колко пъти на ден го правиш?
Бени ти май беше на комбинация от двата инсулина или бъркам? Кога / колко пъти какъв инсулин си биеш?

За да влезе в норма кр. захар сутрин на гладно се увеличава дозата на бавнодействащия инсулин.
За да не ви пада кр. захар 3 часа след хранене до такива ниски стойности хапвайте повече БАВНИ въглехидрати (при мен бавно действат протеинов хляб и варива: боб, леща, нахут, но това съм го установила с често мерене).

Просто от любопитство: ендокринолозите ви не ви ли дават някакви съвети? Или какво мислят за връзката между вида храна, единиците и ниските стойности 3 часа след хранене?

# 229
Аз съм на бавно действащ.Моята три часа след хранене за доктора не е ниска,а перфектна уж.Моя лекар казва,че дозата все още не съм я нацелила и трябва да я вдигна докато не успея. Ще я мъча до петък и ако е така другата седмица отивам при него да говорим.

# 230
popovausmivka,

бавнодействащия инсулин действа 24 часа. 3 часа след убождане е започнал да действа, но в никакъв случай тези "ниски" стойностти не може да са от него. Ако се дължеше на сутрешен инсулин, то тогава такива стойностти щеше да имаш на обед.
Увеличи единиците (и според мен) както ти е казал ендокринолога, но промени и нещо в закуската.
Какви са стойностите на / след обед/вечеря?

Ако си склонна към експерименти и имаш глюкомер (за да можеш да отчетеш разликата) може да опиташ да разделиш единиците на 2 приема, давам пример: ако си правиш примерно по 18 единици на ден, може да опиташ 10 сутрин и 8 вечер и да видиш дали сутрешните стойности са по-добри и как се променят стойностите 3 часа след хранене.

# 231
Бия 46 единици Левемир вечер в 22:00 и 10 единици Новорапид сутрин.
Днес ходих да пусна изследвания ще видим венозно колко ще излезе захарта, а и гликирания хемоглобин. Като се прибрах(лабораторията е до нас) се измери с глюкомера-7,1!
Снощи съм вечерята само салата с домат, сирене и киноа. До сега никога не съм имала проблем с тази комбинация.
Утре ще изпратя резултатите на ендокринолога да видим какво ще каже.

# 232
Вдигам си аз бавно и славно.През деня нямам проблем час след хранене е почти винаги 6 и малко и през другото време е около 5.Само сутрин си ми е проблема с това 5.6 :х

# 233
Излязоха ми резултатите
Глюкоза 5,01
Гликиран хемоглобин 5,5
Излиза,че глюкомер ми дава 2 единици разлика. Утре ще го обсъдя с ендокринолога.
Май ще започна да си хапвам по-на често  и без това съм все гладна.
На последният преглед бебка вървеше добре, околоплодните води бяха в норма и плацентата беше добре-лекарката ми обясни, че ако захарта е много висока се получавало удебеляване.

# 234
Излязоха ми резултатите
Глюкоза 5,01
Гликиран хемоглобин 5,5
Излиза,че глюкомер ми дава 2 единици разлика. Утре ще го обсъдя с ендокринолога.
Май ще започна да си хапвам по-на често  и без това съм все гладна.
На последният преглед бебка вървеше добре, околоплодните води бяха в норма и плацентата беше добре-лекарката ми обясни, че ако захарта е много висока се получавало удебеляване.
И аз докато стигна в лабораторията е 5 ,но моя лекар иска да я меря в леглото и аз нз вече на кое да се доверим.Моя ГХ е 5 .

# 235
Лабораторията е на 5 мин. от нас, а веднага след като се прибрах се измери с глюкомер, няма как за 5 мин. да вдигна 2 единици.

# 236
Лабораторията е на 5 мин. от нас, а веднага след като се прибрах се измери с глюкомер, няма как за 5 мин. да вдигна 2 единици.
Ще очаквам да кажеш какво е казал твоя лекар,че всеки вади различни теории и аз нз на кое да вярвам.

# 237
Beni,
За да сравниш глюкомера с  лабораторията, трябва да се измериш на място в лабораторията с твоя глюкомер. 5 минути са много време ако ги изкарваш в качване на стълби. Всяко движение смъква кръвната захар, защото напряга мускулите, и по този начин инсулина се усвоявс по-добре, т. е. резултатът е по-ниски стойности на кр. захар. Накарай ендокринологът да ти обясни подробно връзката. Та мисълта ми е, че е съвсем възможно и лабораторните резултати и глюкомерът ти да мерят вярно!

# 238
момичета, след обременяване с глюкоза какви трябва да са резултатите, за за де сложи диагноза гес. диабет

# 239
  • София
момичета, след обременяване с глюкоза какви трябва да са резултатите, за за де сложи диагноза гес. диабет
Над 5,1 mmol/l на гладно (0-ва минута) и над лабораторните максимуми на 60-та и 120-та минута. Достататъчно е една стойност /на 0-ва, 60-та или 120-та мин./ да е извън нормите, за да се постави диагнозата, не е нужно всички стойности да са извън нормите.

Общи условия

Активация на акаунт