Гестационен диабет - тема 2

• 68 184
  • 771
  •   1
Отговори
# 240
Лабораторията е на 5 мин. от нас, а веднага след като се прибрах се измери с глюкомер, няма как за 5 мин. да вдигна 2 единици.
Ще очаквам да кажеш какво е казал твоя лекар,че всеки вади различни теории и аз нз на кое да вярвам.
Иска да направя профил в лаборатория и със същата капка да меря с глюкомер. Каза също да вдигна бавнодействащия с още 4 единици, но мисля първо да направя профила и тогава. Моето АГ го е страх повече от хипогликемията отколкото от по-високата захар.

# 241
Лабораторията е на 5 мин. от нас, а веднага след като се прибрах се измери с глюкомер, няма как за 5 мин. да вдигна 2 единици.

Ще очаквам да кажеш какво е казал твоя лекар,че всеки вади различни теории и аз нз на кое да вярвам.
Иска да направя профил в лаборатория и със същата капка да меря с глюкомер. Каза също да вдигна бавнодействащия с още 4 единици, но мисля първо да направя профила и тогава. Моето АГ го е страх повече от хипогликемията отколкото от по-високата захар.
Ще луднем направо с тия лекари и мерения.Твоята Аг защо я е страх от хипогликемията на мен са ми казвали 2 парчета шоколад или един плод и си ток,но дали е така нямам идея.

# 242
Страх я е, защото са ми големи единиците инсулин, а аз много не се усещам като ми падне захарта. В болницата на 2 пъти правих хипо и даже и не разбрах.

# 243
Страх я е, защото са ми големи единиците инсулин, а аз много не се усещам като ми падне захарта. В болницата на 2 пъти правих хипо и даже и не разбрах.
Разбирам, дано нормализираме нещата всички. Много се радвам на всички дето успяват само с диета,но явно не при всички става.

# 244
Момичета,искам само да ви обнадеждя....бъдете спокойни,следете си кръвната захар ,спазвайте режим  и се движете...и аз имах гест диабет, синът ми се роди в 38 г.с здрав и силен..3кг 400гр...стискам ви палци !!!И бъдете на първо място спокойни...🍀

# 245
Момичета,искам само да ви обнадеждя....бъдете спокойни,следете си кръвната захар ,спазвайте режим  и се движете...и аз имах гест диабет, синът ми се роди в 38 г.с здрав и силен..3кг 400гр...стискам ви палци !!!И бъдете на първо място спокойни...🍀

Много благодаря за тези думи. При мен проблем и с движението е проблем,защото имам скъсена шийка и не мога да се движа Sad ако можех да ходя можеше да е друго,но се надявам всичко да е ок за всички нас.

# 246
Ще бъде!!!спокойствието е много важно...няма нищо относно движението, спазвай другите правила и всичко ще е наред...🍀🍀

# 247
Здравейте Simple Smile Днес си правих изследването за ГД по мое желание, АГ-то ми смяташе, че няма смисъл. Това са резултати ми. Притеснява ме този на 60-Та минута...🙁 Пратих ги на АГ-то да видим какво ще каже, но моля кажете и вие какво мислите? Зле ли е положението?

# 248
От моя скромен опит, чак зле не е. Няма ги референтните стойности. Моят резултат на 60-тата минута беше 10.05 и казаха да огранич тесто и сладко, плюс ми дадоха глюкомер да следя захарта.

# 249
при мен също имаше отклонение от нормата само на 60 мин. Дадоха ми глюкомер и измервах през ден на гладно и на 60 мин, като ми казаха на гладно да не е над 5,1 и не повече от 7,8 един час след хранене. Като цяло спазвах препоръките за хранене и поддържах захарта в посочените граници. В резултат не качих изобщо килограми през бременността, родих нормално, без усложнения, здраво бебенце. Възстанових се много бързо, но не успях да кърмя за мое най-голямо съжаление вероятно заради диетата. Но това е по-малкото зло... на фона на възможните други усложнения.

# 250
От моя скромен опит, чак зле не е. Няма ги референтните стойности. Моят резултат на 60-тата минута беше 10.05 и казаха да огранич тесто и сладко, плюс ми дадоха глюкомер да следя захарта.

А това значи ли, че си имала диабет? Или се води някакво преддиабетно състояние? Питам, защото днес говорих с АГ-то и той ме стресира, че ако се установи гестационен диабет трябвало секцио да раждам. А аз съм много против и не искам...

# 251
  • София
Питам, защото днес говорих с АГ-то и той ме стресира, че ако се установи гестационен диабет трябвало секцио да раждам. А аз съм много против и не искам...
Моят ГД беше контролиран с диета плюс 500 mg Метфогама вечер - родих си нормално и никой от проследяващите ме лекари не ме е юркал и насочвал към секцио.

# 252

А това значи ли, че си имала диабет? Или се води някакво преддиабетно състояние? Питам, защото днес говорих с АГ-то и той ме стресира, че ако се установи гестационен диабет трябвало секцио да раждам. А аз съм много против и не искам...
И АГ и ендокринолога казаха, че имам гестационен диабет, но аз да ти кажа вътрешно усещам, че не е така. 20 дни след това, бебо си отговаряше на седмиците, а бяха казали 10 дни напред, че върви. Водите също са в норма. Просто правих обременяването когато бях с бъбречни колики и според мен всичко се струпа на куп. За секцип никой нищо не ми е казвал.

# 253
Искам да попитам вече раждалите мами с диабет нещо. Термина ми е на 31.10 ,а лекарите искат да направят секциото 21 дни по рано,заради диабета и тромбофилията.Как ви се струва на мен ми е много рано и мисля да говоря поне средата да почакаме.

# 254
  • София
на мен прекалено рано ми се струва ако е за презастраховане.
аз бях само с гд и насрочихме секциото 3 дни преди термина.
изобщо бяха ми казали че гд не е причина за нищо особено, освен аконе се забележат проблеми.  кз си я поддържах в норми, бебето не беше огромно, тоновете бяха добри и другите работи дето гледат също бяха добре.
говори си с лекаря, може да има някакви аргументи  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт