Поглед и от другата страна----Аз съм СВЕКЪРВА

• 26 207
  • 235
  •   1
Отговори
# 195
Не. На ученичките не им е работата да се заселват по хорските къщи и да си играят на снахи. Работата им е да учат и да инвестират в бъдещето си. Самото заселване на девойката у вас говори предостатъчно за нея.

А за бебето, много е неприятно това с пушещата майка, но то е нейна грижа, а не на баба си.

# 196
Но си е, как да кажа или безволева или инат, не знам точно.

Аз знам точно, но няма да го кажа. А сина ти няма ли намерение да поработи по-сериозно, за да се отдели от майчината пола със семейството си. Или и той е безволев, както наричаш такъв вид хора?

# 197
Калина, мненията ни съвпадат, въпреки че ти си снаха, а аз свекърва.
Уиш, не съм съгласна с теб, че това не е работа на бабата. Ако вижда, че сериозно е застрашено бебето заради безотговорното поведение на майката и на сина, който не може да каже Баста и да й спре цигарите, кой друг да се погрижи?!  Не вярвам  ти в подобна ситуация да си мълчиш

Последна редакция: ср, 14 мар 2018, 22:21 от K.A.G.

# 198
  • София
Не е безотговорна, дори напротив, само пушене по време на бременността ме притеснява. добро дете е.

От мои наблюдения над близки бременни и кърмачки - пушачки това хич не би ме притеснявало.
Скъпия ми ММ е от многодетно семейство, всички пушат винаги. Той е пропушил на 8 год. и до сега се буди и заспива с цигара.  Жените от рода му пушат от 10 -12 годишни, не спират по време на бременност и кърмене. Пуши се в стаите, никой не излиза на балкона за цигара. Децата са здрави, с нищо не се различават от останалите в детската градина или у-ще. Наблюденията ми са от близо 15 години.
Аз не пуша, но докато съм била дете дядо ми опушваше целия апартамент със Слънце без филтър.
Не ми е пречило никога пушенето.
Бих се притеснила, от прибраната в дома ученичка. Но то свършило вече.

# 199
Scream Последният пост просто ме разби.

# 200
Scream Последният пост просто ме разби.

И мен, дори не знам какво да коментирам. Close
Голямо пушене падало, пък децата после здрави.
Всичко е точно!

# 201
  • на село
Вечната тема, признавам си, че прочетох само част от първата страница и от позицията на моя опит, който не е малък ще кажа, че угодия/ както казваше баба ми Simple Smile/-  няма...
Всичко зависи и от снахата, какъв човек е, не само от свекървата.
Аз с моята свекърва живях почти 20 г. /18 за да сме точни/ беше много добър човек, не че не сме имали спорове, но сега дори не се сещам за тях, а как ми е липсвала, отиде си преди почти 10 години.
Как да ти кажа, аз не съм свекърва, няма и да бъда / слава богу/, че съм и труден характер, но моята свекърва успяваше да ни сплоти, подкрепяше ме, беше ми като майка, може би защото живеех доста далеч от родителите ми, тя ми помагаше и ме научи да успявам.

# 202
Но си е, как да кажа или безволева или инат, не знам точно.

Аз знам точно, но няма да го кажа. А сина ти няма ли намерение да поработи по-сериозно, за да се отдели от майчината пола със семейството си. Или и той е безволев, както наричаш такъв вид хора?
ако съдим по съседната тема за семейството и мнението на А1111, тя просто си е отгледала зависим син, който ще се държи за полата й и семейството на родителите си до всеки веков. Снахата явно все още не е приобщена - безхарактерен инат Sunglasses

# 203
Янечек, помощ от баби е добре дошла, но не смятам, че без нея не могат да се гледат деца. На мен, докато бях в майчинство, не ми се е налагало. Беше ми приятно с детето и със съпругът ми. И двамата се забавлявахме с типично семейни неща на които детето може да присъства. Не съм оставала без фризьор или зъболекар.

Може би е стечение на обстоятелствата - много кротко бебе и добри приятелки, с деца на същата възраст. Нямала съм проблем да го оставя за час, за да се подстрижа, а зъболекарката ми е приятелка със син на годините на моя. Отваряше кабинета за мен, даваше на децата да си играят с нещо или да гледат филм и приключвахме за 30 мин.

Когато трябваше да работя, мъжът ми го поемаше, защото лекциите бяха от 5:30. Бабите са ни помагали с готвене. Майка ми носеше тенджери и кутии, а и свекърва ми го правеше, но не е било ангажимент, а по тяхно желание. То и аз съм им носила, когато сготвя повече. В общи линии, в периода новородено-3, 4 годишно се виждахме по-скоро за кеф по градинки или на гости.

С баща ми ходехме заедно на пазар, ама защото ни беше приятно да се виждаме и да си говорим. Оставихме детето за първи път на 2.5 години за няколко дни уж, но той се разболя и ние се прибрахме, защото не мога да оставя отговорносттс за детето си на родителите си.

Не сме се лишавали от излизания, просто средата ни беше такава, че позволяваше наличието на деца, а и не бяхме от ходещите по клубове.

# 204
Разбира се ,че пушенето е изключително вредно и за майката и за детето.Но след като е направила няколко пъти забележка,свекървата няма друг полезен ход.И аз съм учудена от това прибиране на ученички за снахи,но явно има всякакви случаи.Разбира  помага,но само ако младите имат нужда и помолят,иначе ще я обвинят във вмешателство.

# 205
Разбира се ,че пушенето е изключително вредно и за майката и за детето.Но след като е направила няколко пъти забележка,свекървата няма друг полезен ход.И аз съм учудена от това прибиране на ученички за снахи,но явно има всякакви случаи.Разбира  помага,но само ако младите имат нужда и помолят,иначе ще я обвинят във вмешателство.

Аз не мога да разбера в тоя случай, как може да се говори за вмешателство, при положение, че живеят у тях. От малки. В крайна сметка, щом искаш да си самостоятелен и да сложиш граници - не живееш в чужд дом. Не одобрявам това - аз живея у тях, но искам да не ми се месят ... ами излизай.

# 206
Идва ми да попитам авторката толкова ли си няма работа и свои ангажименти, че е заприбирала в дома си чуждите деца ученички, че и се е запритеснявала дали ще им бъде добра свекърва?

# 207
Имам си работа и прекалено много ангажименти,  и аз съм приела момичето с което искаше да живее сина ми още преди години може би преди5-6г.Тя беше  ученичка, ходех и на родителски срещи,но това не значи, че  ми е чуждо дете, напротив, почти аз я отгледах и възпитах и си я обичам, но просто ме притеснява, че е бременна и пуши.

# 208
Аз точно това питах от какъв зор ще приемаш в дома си 14-15-16-годишно чуждо дете? Разбирам да е останало сирак...

# 209
Ами, просто майка й реши да работи в друг град и се съгласи да я остави при нас.

Общи условия

Активация на акаунт