Поглед и от другата страна----Аз съм СВЕКЪРВА

• 26 236
  • 235
  •   1
Отговори
# 105
Е, значи през това време все пак някой гледа децата.
Баби за зъболекар и аз не викам, но ако мъжът ми не можеше да отсъства от работа когато се наложи или пътуваше или беше моряк примерно щях да викам и още как...
Засега ги викам за да си почина от детето и да излезем за 2 - 3 часа, за мен това си е достатъчно основателна причина, но всеки си решава как да си организира живота. 3 години да не се отделя от детето за 2 часа не е опция за мен, за някого може да е...

# 106
  • Nice
Ще каже човек, че всички деца с баби са гледани.
Аз за жалост съм гледана предимно от баба ми де Laughing  Не бих искала да взимам пример от родителите ми.
Мисля си и, че има и други членове на семейството и приятели, които могат да помагат. Защо трябва все родителите да товарим?

Ние в България сме свикнали родителите да са ни до гъза и да ги ползваме за бавачки.
Другаде не съм видяла такова нещо, още повече, че има баби и дядовци които работят. Но и да не работят не са длъжни да рипат при всяка нужда.
Естествено във всяко семейство хората се разбират как да действат, важното е просто младите да знаят, че никой не им е длъжен.

Просто трябва да се постигне златна среда, но това винаги е трудно.

# 107
Не съм казала, че трябва да са баби. Ако нямам баби бих наеле детегледачка почасово.

# 108
  • Пловдив
Не съм казала, че трябва да са баби. Ако нямам баби бих наеле детегледачка почасово.
Ти колко пъти си се опитвала да наемеш почасова детегледачка в България? Хем не е да съм в някое забутано село, а във втория по големина град Пловдив.

# 109
Ти колко пъти си се опитвала да наемеш почасова детегледачка в България? Хем не е да съм в някое забутано село, а във втория по големина град Пловдив.

В Русе намерих. Моя близка приятелка също има. Постоянно се пускат обяви, намират си хората. Едната гледа дете за постоянно през седмицата, а уикендите и понякога вечер ходи в приятелката ми да гледа тяхното дете, както се уговорят. Другата е пенсионерка и също ходи за 2 - 3 часа когато я извикат, няма друга работа и гледа да изкара някой лев. А моята е позната, пред пенсия, също без работа...

# 110
  • Пловдив
Ама аз говоря за почасова, не редовен ангажимент всеки уикенд. А когато на мен ми дотрябва, 2-3 пъти в месеца.

# 111
Чак пък детегледачка, за да излизам с мъжа ми ... айде няма нужда. То излиза, че едва ли не ви пречи на личния живот бебето. Все едно насила ви е карал някой да го правите и толкова не може да устискате година, две без купони.

# 112
Чак пък детегледачка, за да излизам с мъжа ми ... айде няма нужда. То излиза, че едва ли не ви пречи на личния живот бебето. Все едно насила ви е карал някой да го правите и толкова не може да устискате година, две без купони.

Нямаш деца нали?

# 113
Ама аз говоря за почасова, не редовен ангажимент всеки уикенд. А когато на мен ми дотрябва, 2-3 пъти в месеца.

Това е въпрос на договорка. Не мога да ти кажа дали ще намериш такава. На мен ми трябва всяка събота от 19:00 до 23 часа (това е пример, разбира се) такава нямам проблем да намеря. Сега чак такава на повикване не знам дали има.

# 114
  • Пловдив
Да, пречат ми децата на личния живот. Много при това. Не ме е срам да го призная.

# 115

Нямаш деца нали?

Каква прозорливост. Имам, разбира се. Излизали сме на подходящи места, по подходящо време в съвсем бебешкия период. И никой не е бил в абстиненция за дискотека. Когато поотрасна и е преспивал при майка ми, вече може да си позволи човек да излиза някъде насаме. Но дори не ми е хрумвало, да търся детегледачки или баби, за да бръмча по клубове с мъжа ми цяла нощ ...

# 116
Има такива бавачки и в  Пловдив. Нет широк - има контакти.

# 117
Да, пречат ми децата на личния живот. Много при това. Не ме е срам да го призная.

На всеки, който има деца му пречат. Не е срамно.

Salsisha просто няма никаква идея какво е да имаш дете затова говори подобни небавилици.

От друга тема стана ясно, че за нея и от секс след раждането няма нужда, а сега и от излизане. И от ходене на зъболекар. Избощо родиш ли - живота свършва и само бебета, та бебета.

# 118

Нямаш деца нали?

Каква прозорливост. Имам, разбира се. Излизали сме на подходящи места, по подходящо време в съвсем бебешкия период. И никой не е бил в абстиненция за дискотека. Когато поотрасна и е преспивал при майка ми, вече може да си позволи човек да излиза някъде насаме. Но дори не ми е хрумвало, да търся детегледачки или баби, за да бръмча по клубове с мъжа ми цяла нощ ...

Ти си си в постоянна абситенция като цяло тъй че не ми обяснявай. Опита ми е доказал,ч е споренето с радио е по - продуктивно отколкото с теб. Не ми отговаряй щото нямам намерение да комуникираме повече. И не вярвам, че имаш дете и можеш да пишеш подобни дивотии. Или нещо не ти е съвсем в ред...

# 119

На всеки, който има деца му пречат. Не е срамно.

Salsisha просто няма никаква идея какво е да имаш дете затова говори подобни небавилици.

От друга тема стана ясно, че за нея и от секс след раждането няма нужда, а сега и от излизане. И от ходене на зъболекар. Избощо родиш ли - живота свършва и само бебета, та бебета.

Защо да нямам идея, какво е да имаш дете? Кой ми го е гледал мислиш. Писане по инерция, ей така ... може би ти е било рано, да имаш деца, ако те влече дискотеката толкова неистово.

И какво означава - не вярвам да имаш дете? Акт за раждане ли искаш? Не очаквам някакъв блестящ интелект, от рипащи за дискотеки, ама чак пък толкова да не се усещаш ...

Общи условия

Активация на акаунт