Поглед и от другата страна----Аз съм СВЕКЪРВА

• 26 203
  • 235
  •   1
Отговори
# 210
Е, вие от какъв зор решихте тя да живее при вас? Виж, не става да прибираш 15-16 годишни да си играят на семейство в детската стая на сина, а после да очакваш от тях да са зрели, разумни и отговорни хора. Няма как да стане.

# 211
Те вече бяха приятели от близо 7-8 месеца

# 212

Били са деца. Доста странно да приемаш малолетна любовница на сина си. Още по-странно да очакваш нещо добро от цялата тази работа.

# 213
Ох, имам чувството, че говоря с 12-годишната ми дъщеря, а не с моя връстница (на 46 съм). Какво като са били приятели? Значи ли, че като са гаджета, трябва да живеят заедно, при това още почти деца? На тази възраст трябва да учат и да инвестират в бъдещето си, а не да живеят като женени дъртунгели.

# 214
  • София
На  тази възраст трябва да учат и да инвестират в бъдещето си, а не да живеят като женени дъртунгели.
Да, така е.  Но има и малко по-различни случаи.
Снощи писах за родата на Скъпия, възмутих целокупното ССФ. Имахме аналогичен случай с една от сестрите му с 4 деца от различни мъже. Най-малката и дъщеря/15 г/ не искаше да живее с поредния на мама си. Имаше си приятел на 21 -22 г. Ами майка му я прибра в къщи. Държеше момичето да завърши у-ще, да изкара шоф. книжка,да поработи и да не забременява през това време. Слушаха се, разбираха се.  След у-ще тя поработи 2 -3 г, после роди дете, отглежда  го с помощта на свеки. Междувременно свеки наследи апарт. от починал близък, младите се отделиха там с бебето. Сега са в 1 квартал, работят, детето е 1 клас. Помагат си, имат приятелски отношения. Майката на момичето почина набързо от рак. Преди това свека помагаше да я гледат или с детето. Ако не я беше прибрала в къщи момичето щеше да е на Околовръстното или из чужбина. Сещате се какво щеше да работи, оставено само на улицата.
От целия ми сериал - не съдете толкова строго, има различни случки.
ПП - момичето не спря цигарите и бременно, и докато кърми 2 -3 месеца. Свеки не се впечатляваше от това, не поставяше въпроса. Детето е здраво, енергично, не е увредено от цигарите.

# 215
  • над кукувичето гнездо
...за сега.

# 216
Е, така поставен въпроса, да, по-добре, че си я прибрала.
Иначе не знам как да спре цигарите. Евентуално да накарате джи пи то й да я стегне, ако има някакъв авторитет пред нея.

# 217
Е, така поставен въпроса, да, по-добре, че си я прибрала.
По-добре за кого? Във всеки случай, не за сина ѝ, който вместо да си учи уроците, се прави на малолетен жених. Не и за нея, която си осиновява още едно дете да му бере грижата и да се окаже виновна, ако стане нещо с малката булка. Сори, ама добър вариант за малолетни булки и младоженци не виждам.

# 218
Aз пък изобщо не бих аплодирала свекървата, прибрала уайттрашърката от проблемно семейство, в което майката сменя гаджета си като носни кърпи, ама преди да дойде новият, вече е родила още едно от предишния - егати гадостта. Даже много бих се притеснила ако синът ми контактува с такова момиче от такова семейство и ще направя всичко възможно подобна връзка да не се развие. Хубаво, майката на горкото момиче е кучка и не иска да си гледа децата, ама аз моите си ги гледам и нямам никакво намерение да ги зяновсвам с подобни приятелки, всяко дете е грижа на собственото си семейство до пълнолетие, не на семейството на гаджето си, но явно някои жени имат нужда да се изявят и като благотворително дружество, колкото по-голям боклук им домъкнат децата, толкова по-голям зор да се запази, ама то да домъкнеш момиче не е като да домъкнеш бездомно кученце или котенце да го спасяваме. Как така се допуска ученичка да идва да преспива вкъщи, че и да остава. Къща няма ли си, че у нас ще спи? И какви са тия обвързвания в ученическа възраст още, тогава е време за гаджета, които са несериозни и се сменят често, за връзки има време.

# 219
И моето мнение се движи в посоката на последните няколко. То самата им среда явно е такава - на малолетни булки и женихи от съмнителни семейства. И хич даже не ми е чудно, че снахата пушела по 30 цигари бременна. Пушенето все повече остава модерно в уайттраш средата. Хората извън нея масово четат и се интересуват как да подобрят качеството си на живот, не да се закопаят по-бързо барабар с неродените си деца.

# 220
Ох бе, Янечек!  Joy Аз се чудя как по-деликатно да се изкажа, ама ти написа най-брутално точно това, което си мисля.

# 221
Ми то си е отговорност на по-старите и мъдрите да изяснят на младежите, че не им се жени, е§е им се:) като във вица.

# 222
Предвиждам продължение на темата. Само се питам, защо свекървата е допуснала да се стигне до бебе, след като знае откъде идва момичето и след като е ясно, че децата не са готови за дете! На днешно време има предостатъчно възможности за информиране и не намирам извинение някой да не знае как да се предпази от забременяване!

# 223
Що не, явно си има среди, в които това са си съвсем нормални условия за раждане и отглеждане на деца...

# 224
След като свекървата е приютила малката булка и любезно е предоставила спалня на малките младоженци, логично е да се стигне до бебе. Но да, след като се е нагърбила с отглеждането на малките младоженци, е можела и да им купи пакет презерватви и да им проведе инструктаж как да го ползват. Даже би могла да проверява всяка вечер за правилното му ползване.  Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт