Пазарът на недвижими имоти - какво се случва реално?-25

• 101 389
  • 749
  •   1
Отговори
# 165
CloseCloseCloseЕто къде ще строят Булстрой - почти до Околовръстното на цени от 900 евро. Close Около 1/3 от апартаментите са продадени преди копка според сайта им.

30% е обезщетението за собствениците, не ме са продадени

# 166
# 167
  • на плажа
Здравейте! Някой от вас дали е проучвал Хоум билдинг груп? Започват да строят в Павлово( поне табела са сложили) и продават на зелено. Някак си ми звучи много съмнителна фирма. Не намерих никакво инфо в нета за тях.

# 168
Нова фирма е, от 2006 година, с 500 лева капитал. Не можах да ги намеря в регистъра на Камарата на строителите в България. Аз не бих купила "на зелено". Hands V

# 169
  • на плажа
Нова фирма е, от 2006 година, с 500 лева капитал. Не можах да ги намеря в регистъра на Камарата на строителите в България. Аз не бих купила "на зелено". Hands V
И аз дотук стигнах.

# 170
При строителните фирми има нещо, което сигурно има обяснение /даже ми го обясняваха защо, но беше преди години и съм забравила/ - когато започват строителство, основната фирма учредява и други фирми. Ние купихме нашия апартамент на "полу-зелено" от фирма на приятелка и брат й. Фирмата им е с едно име /как да го кажа, основното/. Договорът за апартамента беше с друга тяхна фирма, с друго име /мисля, че същият управител, за седалище не съм сигурна/. Вторият апартамент, който беше в съседния вход, една година по-късно, пак така го купихме, и май беше пак с името на друга фирма. По-късно ще погледна договорите, за да видя какви са разликите. Но, тъй като това беше преди 15 г., не знам дали тогава това не се е правило във връзка с някакви данъци, ДДС....

# 171
И продължава да се прави, още повече, ако основната фирма вече е батак.

# 172
  • София
При строителните фирми има нещо, което сигурно има обяснение /даже ми го обясняваха защо, но беше преди години и съм забравила/ - когато започват строителство, основната фирма учредява и други фирми. Ние купихме нашия апартамент на "полу-зелено" от фирма на приятелка и брат й. Фирмата им е с едно име /как да го кажа, основното/. Договорът за апартамента беше с друга тяхна фирма, с друго име /мисля, че същият управител, за седалище не съм сигурна/. Вторият апартамент, който беше в съседния вход, една година по-късно, пак така го купихме, и май беше пак с името на друга фирма. По-късно ще погледна договорите, за да видя какви са разликите. Но, тъй като това беше преди 15 г., не знам дали тогава това не се е правило във връзка с някакви данъци, ДДС....
И после гониш босия да му вземеш цървулите. Точно от такива схеми бих бягала с 300, защо Артекс, Контракт сити и другите читави си стоят с имената, по-глупави ли са нещо?

# 173
Така се прави, защото строителят /тоест конкретното дружество/ има гаранционна отговорност по строежа. Та се прави специлна фирма, която след изпълнение може и да се закрие и те ти гаранция - Франция.

# 174
Е, това в моя случай, може да е изолирано явление и да е свързано с много други причини, не точно измама. Те предимно се занимаваха и занимават със строителство и ремонт по държавни поръчки, имаха голям обект в чужбина, почти нямаха и нямат жилищно строителство, освен нашите 2 входа, в които апартаментите бяха и за обезщетение, и продадени на роднини, приятели, самите съдружници също имат собственост. Освен това, единият терен беше общински и в замяна на това общината беше обезщетена с няколко апартамента. Може би всичко това е било причината. Споделих, защото си мислех, че е практика, но, явно не е.

# 175
  • София, Bulgaria
Е, това в моя случай, може да е изолирано явление и да е свързано с много други причини, не точно измама. Те предимно се занимаваха и занимават със строителство и ремонт по държавни поръчки, имаха голям обект в чужбина, почти нямаха и нямат жилищно строителство, освен нашите 2 входа, в които апартаментите бяха и за обезщетение, и продадени на роднини, приятели, самите съдружници също имат собственост. Освен това, единият терен беше общински и в замяна на това общината беше обезщетена с няколко апартамента. Може би всичко това е било причината. Споделих, защото си мислех, че е практика, но, явно не е.

Честа практика е. Свързано е най-вече с данъци и счетоводство.

# 176
Точно така. Масово се прави дори и от "реномирани" строители. Това, че даден строеж е рекламиран в сайта на X строител, не означава , че на информационната табела на строежа не пише Y.

# 177
Един въпрос, ориентировъчно колко би струвал стандартен панел 2 стаи и кухня на среден етаж, за ремонт в Люлин 2 или 3 в близост до метро, пазар, училище.

# 178
55-60 000 евро.

# 179
Това е около и над 1000 евро/кв?????

Общи условия

Активация на акаунт