Отговори
# 30
  • София
Еми, много полезно инфо си дала, но и аз искам разяснения  Rolling Eyes
Какво значи да седи по "японски"? Влади например най-обича да спи с гъза нагоре  Laughing - това какво значи?- че трябва да купувам възглавница ли  newsm78 Каква да е тя и какво значи твърда???
Ух, станаха много въпросите, ама ние пък до сега не сме ходили на ортопед   Embarassed

# 31
  • София
Вижте на тези снимка как седи Лили. Това седене е неправилно, защото натиска стъпалото.
Стъпалцата при този седеж и се извити навътре, пръстите сочат навътре . Ето:
http://nickolovi.net/gallery/displayimage.php?album=4&pos=0
http://nickolovi.net/gallery/displayimage.php?album=4&pos=36
http://nickolovi.net/gallery/displayimage.php?album=5&pos=20
http://nickolovi.net/gallery/displayimage.php?album=5&pos=30
http://nickolovi.net/gallery/displayimage.php?album=7&pos=3

На Лили деформацията (мечо стъпало) е по рождение се изразява в по-извито съпало навътре, по- разкрачени пръстчета - най-вече раздалечен палец. Затова за нея този седеж е вреден, както и спането по корем. При ходене тя си залупва крачката и според д-ра ще доведе до по-често спъване и падане.
Освен това при нея (дължащо се на ранното изправяне според д-ра) се е получило леко О-образно изкриваване на крачетата, поради което също трябва да внимаваме с описаните горе "опасни пози"
За възглавницата както писах трябва да е висока колкото е разликата между края на раменцето и главичката (Драганов си сложи ръката отстрани и показа че трябва възглавничката да е 3 пръста висока). Трябва да е твърда,  за да не потъва много главичката, да не се сплесне възглавницата и въпосната височина да се загуби. децата почвали да спят по корем, защото им липсвала възглавница и така им било най-удобно. Друг е въпроса, че аз приспивам с 300 зора детето на възглавница, а посред нощ я намирам с гъза нагоре, перпендикулярно на дълж. на леглото Rolling Eyes
Ако се сещате друго, питайте  Flutter И дано да сте разбрали нещо, че не ме бива много в писмените обяснения.

# 32
Хайде и аз да пиша малко, че  пак се загубих по фронта. Но пък ви чета редовно.

Относно храненето и ние сме проблемни - от няколко дни тотално отказва вечер да яде супата. Минахме отново на кисело мляко с бисквити. Преди месец и него беше отказал, но сега пак си го хапва. За сметка на това пък пием много вода особено нощем. Отдавам част от тези промени на двете зъбчета, които се опитват да пробият отдолу. Преди като никнеха първите зъбки отказваше да яде пюрета в продължение на десетина дни и педито каза че това е съвсем нормално. Яде 4 пъти на ден - закуска, обяд, следобедна закуска и вечеря. Адаптираното мляко сме го спрели още преди 3 месеца. Много искам да му давам Нестле Junior но незнам как. Аз съм опитвала да му дам отново да пие сок с биберона, но той го блъска и не иска да го поеме. Сок давам с накрайника за чаша. Като малък пиеше много сокове, а сега не мога да го накарам да опита, с триста зора съм му давала по няколко глътки.

Относно спането и аз го слагам на възглавница, но от няколко месеца той се мести из цялата кошара и все по керем спи.

И да се оплача и аз малко. Нашата детегледачка утре ни напуска, защото получи усложнения с дископатията и започва да се лекува. Не си харесахме друга и ще водим Велин в Сливен при бабите за през лятото. Много ми е мъчно защото откакто се е родил съм го оставяла само веднъж за 2-3 дни на бабите. Проблема е че нашите баби работят и ще си вземат колкото могат отпуска, а след това ще се мъчим да го дадем на ясла в Сливен да свикне и през септември да си го вземем в София, с надеждата че ще му уредим ясла до тогава.

И Велин вече се справя много добре с ходенето и все по смело се пуска и ходи сам. Ще изчакам още седмица да укрепне и ще направим прощъпулника.

Ето малко нови снимки от нас:
http://pictures.svpsoft.com/index.php?picturedir=velin/2006/

# 33
Ванче, забравих да кажа че и при нас от 2 седмици положението с гърнето хич не е розово - пъчи се и не иска да сяда, или ако седне нищо не върши и после всичко в памперса. Майка ми твърди че повечето деца минават през този етап и било нормално. Дано да е права.

# 34
  • София
Ха-ха Еми, точно вчера си говорихме с една позната за Драганов. Тя водила нейното момченце при него, като било на годинка и също й се накарал, че го оставя да спи по корем. Наплашил я, че може да се задуши и да умре. После един месец не спали с мъжа й да го дебнат да не се обръща по корем.
Въпреки всичко, като се върнем в България и аз ще водя Мартина при него. Благодаря ти за информацията.
Хи, и Александра се инати и полягва по корем, биейки главичка като мюсюлманин на обедна молитва, ама си я оставм доволно да си прай ритуали, до кът й писне Crossing Arms
Мими, много неприятна ситуация с детегледачката, но при бабите мисля, че ще му е добре. Пък и ти свиквай. Като гледам много родители си оставят децата при бабите по села и градове и хич не им е мъчно.

Абе закъсали сме го с тия овнета Joy

Дамаянти, това изказване на докторката много ми хареса и на мъжа ми го прочетох. Омръзна ми да ме обвинява за всичко свързано с детето. А каши си хапва достатъчно. Сутрин яде ечемичени, ръжени или овесени ядки, а след обяда различна каша и то пълни купи.

# 35
Гутен морген, сипвам по едно ягодово дайкири за отскок newsm44

Досега бяхме на консултация, сложил е 1 см и 120 гр, което при неговия хранителен режим пак е нещо Rolling Eyes Биха му Тримовакс, за АктХиб обаче каза, че на 2 приема се прави newsm78... след месец да отидем за първия прием, след още един - за втория.

Айде, лек ден, по-късно още Kissing Heart

# 36
  • София
Еми, и аз ти благодаря за споделеното относно Драганов  bouquet Това за спането с дупето нагоре много ме заинтригува, защото Емко откакто се е родил до към 11 м. си спеше все настрани или по гръб, но от 2-3 месеца може би спи надупен (но не по корем, а крачетата свити) - абе знаете какво имам предвид. Аз се чудех как така не му отмаляват крачетата, защото тежестта пада на тях. Също по едно време си събираше завивката накуп и спеше в/у нея, въпреки че вече му бях сложила по-висока възглавничка, но явно пак му е ниска. newsm78 И като си мисля май и на Емко са му малко О-образни крачетата  Rolling Eyes, ще искам направление от педито да ходим и ние.

Мими, за млякото, ако му го сложиш в чашата, с която пие вода няма ли да го пие? За яслата имам нещо предвид, но ще ти пратя СМС. И честито ви прохождане! Hug

Тръшкането и при нас го има, но и аз не му обръщам внимание и се отказва (а понякога е толкова смешен, личи си, че преиграва). Само в началото като го оставихме с леля си беше започнал още повече да се инати или мрънка (явно тя в старанието си да го гледа добре), та се налагаше да ги превъзпитаме и двамата. Laughing И аз като Шоши гледам само в магазина да му отвлека вниманието с нещо друго, че веднъж като се разписка във Фантастико, защото иска да обикаля щандовете и да ми хвърля лимоните по земята. Joy

Дамаянти, какъв е бил този вятър, чак количката с детето да обърне? #Crazy

Аз да ви питам - знаете ли кога е (или била вече) тазгодишната кампания 1000 бебета на Ретро радио? Защото тази, които участвахме миналата година (а мисля и не само участвалите) са поканени и тази (но аз съм с нов номер и няма как да ми се обадят), а ми се искаше Емко и сестра ми да отидат да се поразходят. На някоя от вас да са ви се обадили?  newsm78

# 37
  • София
Е, Доне, изпревари ме. Grinning Но и аз не се усетих, че съм първия постинг за деня да ви сипя по едно кафенце. Blush

# 38
  • София
Знаете ли за протеста пред Парламента на 1-ви юни?
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=101038.new;topicseen#new
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=102227.new;topicseen#new

# 39
  • Paradise
Ваня, ами моят номер не е сменен, но никой не ми се е обаждал за мероприятието на Ретро радио Confused
А за митинга на 01.06 знам, но не възнамерявам да отида
Еми, мерсаж за инфото  bouquet  bouquet  bouquet
Моят син и той все така спи с дупето нагоре и много обича да сяда "по японски", но ти определено ме хвърли в размисъл...
Нашият доктор не е фен на Драганов. Препоръчва ми все в Горна баня да ходя...

# 40
Привет и от мен!
Наде,ние пътуваме в неделя и цялата седмица ще сме в Бургас,ако позволява времето може да се видим в още в понеделник,среща пред Аквата е доста добра идея  Hug
Доне,аз съм "за" клуба на непроходилите  Peace
Слави,търсих такава машинка за хляб в Техномаркет newsm78, но нямаше, дай малко инфо къде ги има?
Дамаянти ,слава богу че моята дъщеря не е имала реакция от аналгина  Rolling Eyes,но аз до сега съм давала само два пъти,и то при много висока Т.

За ягодите- мисля все още да не давам.
Течности Али пие доста,но не сокове и мляко Sad , а само водичка, но изпива по 500мл чиста вода на ден, не знам дали е много или малко.
Позата за спинкането- Али също спи с дупето нагоре и има възглавничка,така че не мисля че това е причината,просто така и е удобно Heart Eyes

# 41
  • София
Ваня, ами моят номер не е сменен, но никой не ми се е обаждал за мероприятието на Ретро радио Confused
Преди малко влязах в сайта им, но не намирам никаква информация, а миналата седмица беше и списъка и т.н. Както и да е, не е чак толкова важно.

# 42
За тръшкането и биенето, засега не го прави. Но като реши, че иска нещо е като лепка - аз я преместя и след малко тя пак е там стои с жална физиономия и мълчи или мънка тихо. Като кученце гледа с един влажен поглед. И накрая като и го дадеш веднага се хилва.
Дамаянти вчера вятъра наистина беше силен - аз като излизах с колата, усетих как се клатеше от вятъра  Shocked
Еми благодарности за инфото за ортопеда   bouquet много е полезно.
Шоши и аз точно поради тази причина не й давах да спи по корем.  Sad и все още си ме е страх.
Пипинце ние за първия преглед ходихме в Горна баня. Хич не останах доволна - с много разправии успяхме да влезем, защото искаха да си платим за прегледа, нищо че сме с направление. А доктора ни прегледа за има няма 5 минути, каза че трябва да носим ортопедични гащи и толкоз. Нито обясни какво й е, абе претупа нещата.
Мими Велин и ние май ще я записваме Ивето на есен на градина. Ама още се ослушвам и не съм ходила да подам документи.
Ивето си идва чак на 12-ти. Майка ми разказва, че Ивето пачнала да учи Кирил да си мие зъбите  Mr. Green и сега и той искал четка. Помага на леля си да мете двора и много и харесвало да гледа как яде прасето  hahaha Joy
Чета, пишете че малките пият през нощта - та се чудя още ли се будят нощем? Или в просъница пият.

# 43
  • София
Шоши и аз точно поради тази причина не й давах да спи по корем.  Sad и все още си ме е страх.
Пипинце ние за първия преглед ходихме в Горна баня. Хич не останах доволна - с много разправии успяхме да влезем, защото искаха да си платим за прегледа, нищо че сме с направление. А доктора ни прегледа за има няма 5 минути, каза че трябва да носим ортопедични гащи и толкоз. Нито обясни какво й е, абе претупа нещата.
И аз съм чула лоши отзиви за Горна баня. Моя приятелка ми каза абсолютно същото за прегледа. После друг доктор от същата клиника, но в частен кабинет й обяснил, че гащичките си били за търговия и ги препоръчват на всеки.
А да се задуши, като спи по корем може малко бебе. При дете на една година мисля, че няма опастност.
Мартина няколко нощи се пробужда и плаче за около 3-4 минути и после си заспива. Чудехме се защо и тази нощ й предложих вода, пи малко и си заспа. То било жадно детето, ама нали нищо не искаше да пие...

# 44
  • София
wel, онзи ден на пясъчника едно русо пухкаво момиченце идва при мен и ме гледа жално-жално как чопля семки. Добре, че имах пакетче Царевин, та и дадох 2 зрънчета и се сетих за Ивето. Grinning Heart Eyes А Ивето явно наистина много добре си прекарва там. bowuu

Чета, пишете че малките пият през нощта - та се чудя още ли се будят нощем? Или в просъница пият.
Ами буди се  Tired, до 7-8 м. спеше непробудно по цяла нощ, после почна ту да се буди, ту да спи, откакто почнах работа се буди по 2-3 пъти на вечер да суче.

Общи условия

Активация на акаунт