Перилни препарати и омекотители – 52

• 81 568
  • 726
  •   1
Отговори
# 300
Има избелващи прахчета...но не знам на двуцветни дрехи какъв ще е ефекта...

# 301
Не мисля че ще се оправят. А и драма не виждам😊
Аз имам една зелена хавлия, която така пуска и скоро даже и аз оцветих в резеда мъжовите гащи и тениски 😆
Завряла съм я за морето да постиламе и рядко я ползвам.

Чак драма нямам, но ми се искаше да ги оправя. Повечето са сравнително нови дрехи. Като станат малки на сина ми ще ги давам на момиче, което ще има близнаци.
Третирай ги с това прахче, върши работа:     http://shop24.bg/belina/5599-preparat-heitma … html   

# 302
  • Варна
Не мисля че ще се оправят. А и драма не виждам😊
Аз имам една зелена хавлия, която така пуска и скоро даже и аз оцветих в резеда мъжовите гащи и тениски 😆
Завряла съм я за морето да постиламе и рядко я ползвам.

Чак драма нямам, но ми се искаше да ги оправя. Повечето са сравнително нови дрехи. Като станат малки на сина ми ще ги давам на момиче, което ще има близнаци.
Третирай ги с това прахче, върши работа:     http://shop24.bg/belina/5599-preparat-heitma … html   

Благодаря, ще пробвам!

# 303
Моят приятел ми беше прал домашни дрехи (бяла памучна блуза с червени ивици, светли чорапи и сив панталон) с негови тъмни дрехи и дънки, щях да припадна като ги видях такива гнусни (сиви). Просто ги изпрах със следващото светло пране, пролича си, оправиха се.

# 304
Абе и аз резедавите на ММ не съм ги мяркала скоро Joy ще да са се поизбелели...

# 305
  • Варна
Аз винаги ползвам цветоулавящи кърпички.Не знаеш кой чорап ще те изненада Smile
Последно като ходих до Елитис вместо кърпички съм взела някакви сашета -

Предстои да се пробват,но ме е яд защото са само за 5 пранета...

# 306
Правилно сортиране и няма да има изненади...
Дрехите, които пускат,  обикновено се знаят.
Новите дрехи винаги ги проверявам дали пускат....но са рядкост общо взето.
Спокойно карам без кърпички и без инциденти....като изключим зеленият .. пешкир 😆

# 307
  • Ловеч
Тета, как проверяваш новите дрехи?

# 308
  • Варна
Аз новите дрехи директно ги слагам в пералнята с кърпичките и нямам проблем Simple Smile

# 309
  • оттам, откъдето започва България
Първо пране на нова дреха е винаги на ръка. После преценявам как и с какво пране ще се пере.  Peace

И въобще дали ще се пере в пералня.

# 310
Тета, как проверяваш новите дрехи?

Ами да си призная....не всички ги проверявам. Само ако ще ги пера с бяло пране...
Иначе синя блуза ако е например....пера си я със сини и червени цветове и дори да пуска, не боядисва другите.
Иначе червена и синя хавлии имам, които въртя с бели на 60 гр. ...и не пускат.
Та рядко са тези с калпавите бои....

# 311
Въпросът ми не е по темата, ама не знам къде да попитам... Изгориха ми с цигара бялото кашмирено палто...дали има някакъв шанс нещо да се направи?

# 312
Въпросът ми не е по темата, ама не знам къде да попитам... Изгориха ми с цигара бялото кашмирено палто...дали има някакъв шанс нещо да се направи?

...
Много неприятно. Според мен-само добър шивач.

То и аз като Дидка , ако имам някакви съмнения , първо на ръка опитвам. Още с накисването си проличава. Дънки като купувам , търкам с кърпичка по плата още в магазина Laughing
Обаче стават и грешки у нас. Къде от бързане , къде от мъжка намеса.
Аз имам два пакета цветоулавящи кърпички , пак от темата разбрах за тях и току слагам. Остават по тях цветове. И си викам , еййй, браво , че ги имам. А и преди тях пак си ми беше ок прането.
Скрит текст:
Въобще , тази тема е много вредна, в смисъл , заразителна. Колккото повече се образовам , толкова повече се обърквам. Laughing

# 313
  • оттам, откъдето започва България
Та по темата.
Течните се изплакват по-трудно по причини, за които съм писала многократно. Искаш ли да ги повторя отново, за да видим кой пише глупости?
По-трудното изплакване и оставането на определени вещества (ПАВ) в тъканите и контакта им с кожата води до кожни раздразнения и алергии. Не веднага, може и след години. Поглъщането не се знае до какво води.
Между другото, синтетичните ПАВ са изключително трудни за изплакване. Имайте го предвид като миете съдове.

Гес, признавам си, зле съм с химията.
Питам се, защо ПАВ в течните се изплакват по-трудно от тези в прахообразните Досега се зверих с лупата в кутии с прахове и опаковки с течни. ПАВ са наистина малко повече в течните. Това ме накара да се поровя в интернет и намирам само случаи на контактен дерматит точно от прахообразни.

Дали пък само изплакването не е разковничето в конкретния случай?

# 314
В течните и в прахообразните има едни и същи ПАВ. Работата е в количеството. В праховете са по-малко, защото не може да са повече – прахът става лепкав и не се сипе нормално. В течните може да са повече. Съответно като са повече, по трудно е да се изплакнат.

Общи условия

Активация на акаунт