Перилни препарати и омекотители – 52

• 81 563
  • 726
  •   1
Отговори
# 345
  • Sofia
Възможно ли е с нещо да се премахнат петна от желе по чаршаф - детско, неприятно, лепкаво в-во, което се продава и децата го мачкат. Дъщеря ми е заспала върху това гнусно нещо и целият плик е на огромни, червени лепкави петна? Предполагам, че е невъзможно да се изчисти, но все пак да питам.

# 346
Въпросът ми не е по темата, ама не знам къде да попитам... Изгориха ми с цигара бялото кашмирено палто...дали има някакъв шанс нещо да се направи?
Може да се зашие някаква декорация върху дупката. Продават разни декорации в кинкалериите за дупки по детски дрехи, но ми се е случвало и за не-детски да ги зашия. Или друга украса си заший, дантела и т.н.. импровизирай

Последна редакция: вт, 27 мар 2018, 14:55 от Анонимен

# 347
Въпросът ми не е по темата, ама не знам къде да попитам... Изгориха ми с цигара бялото кашмирено палто...дали има някакъв шанс нещо да се направи?
Може да се зашие някаква декорация върху дупката. Продават разни декорации в кинкалериите за дупки по детски дрехи, но ми се е случвало и за не-детски да ги зашия. Или друга украса си заший, дантела и т.н.. импровизирай
Оф като се сетя колко пари съм дала за него и ми се плаче... Изобщо не ми се иска да го декорирам Disappointed

А тази сода за пране имате ли идея за какво се ползва? Купих си я днес и мисля да я ползвам за бялото пране, смесена с праха...

# 348
Натриев карбонат. Нямам представа за какво си я купила, след като в праховете има предостатъчно. Общо взето вдига pH, но какво трябва да следва оттам – не знам.

# 349
  • Пазарджик / London
Здравейте , имам една молба , към специалистите в темата .... чета темата от години , но не мога да се справя с разчитане датата на производство на немски персил перли ? Моля за помощ ?

# 350
Spate-хартия за печене върху желето и гладиш.Би трябвало да се изчисти.Много ги мразех тези желета докато малкия ми беше малък Confounded ама не се кахъри за торбата.....моя ги мяташе по стените и ставаха ужасни мазни петна....

# 351
Здравейте, искам да попитам, някой друг пере ли цветни дрехи с прах за бяло и избеляват ли дрехите?

# 352
Да, пера с прах за бяло /не гел за бяло/ спално и лично бельо, покривка, също силно замърсени от пот дрехи. Да, избеляват, но зависи от материята и боите на текстила.

# 353
  • Велико Търново
Здравейте, бихте ли ме посъветвали откъде може да идва проблема с моето пране.
Всички дрехи стават на бобчета. Пера чисто нова блуза и след второто изпиране виждам бобчета навсякъде.
Ето какво правя при пране -  използвам пералня на 2.5години, винаги простирам след пране и не затварям пералнята когато не се ползва. Използвам течен Ариел за бяло пране, персил за цветно и персил сензитив за бебешките дрехи. От време на време Ленор за дрехите ми. Пускам пералнята на 40/60 градуса и не по малко от 800 оборота. Веднъж на всеки 2 месеца я нагласям да се самопочисти.
Каква може да е причината за бобчетата?

# 354
skk007 според мен е възможно да е от материята на самата дреха.Всечки дрехи ли стават така?

# 355
  • Велико Търново
Да, абсолютно всички Sad направо съм започнала вече само бельото да пера в пералня и чаршафите. Съсипах повечето дрехи вече, а немога да разбера къде може да е проблема ...

# 356
Айде Денкмит вече се появи и на немския сайт. Гес може да погледне състава и да се изкаже. Според мен избелваща му сила няма да е променена, но са променили ензимите - махнали са любимата ми целулаза, която според специалистите е важна за прах с толкова зеолити.

# 357
  • София
Да, абсолютно всички Sad направо съм започнала вече само бельото да пера в пералня и чаршафите. Съсипах повечето дрехи вече, а немога да разбера къде може да е проблема ...

Ако пералнята е на 2,5 години, вероятно е още в гаранция, попитай в сервиза на какво се дължи проблема, не е нормално да става така и според мен не зависи от това, което правиш ти или от препарата за пране..

# 358
Здравейте, бихте ли ме посъветвали откъде може да идва проблема с моето пране.
Всички дрехи стават на бобчета. Пера чисто нова блуза и след второто изпиране виждам бобчета навсякъде.
Ето какво правя при пране -  използвам пералня на 2.5години, винаги простирам след пране и не затварям пералнята когато не се ползва. Използвам течен Ариел за бяло пране, персил за цветно и персил сензитив за бебешките дрехи. От време на време Ленор за дрехите ми. Пускам пералнята на 40/60 градуса и не по малко от 800 оборота. Веднъж на всеки 2 месеца я нагласям да се самопочисти.
Каква може да е причината за бобчетата?
На мен ми стават така от силната центрофуга (1200об.), даже и на дупки понякога Confused

# 359
Айде Денкмит вече се появи и на немския сайт. Гес може да погледне състава и да се изкаже. Според мен избелваща му сила няма да е променена, но са променили ензимите - махнали са любимата ми целулаза, която според специалистите е важна за прах с толкова зеолити.
Това е прах на Dalli-Werke.
Както се вижда, има три ензима, описани като гликозидаза. Едната от тях е целулаза. Чудесен е.
Но дали прахът в България е същият? На нашия кодът е dmn352.

Общи условия

Активация на акаунт