Малта /Тема 2/

• 64 045
  • 805
  •   1
Отговори
# 705
Здравейте, купихме си билети за уикенд по женски в края на юни.
Ще бъдем няколко приятелки, не търсим нищо специално-просто да пием по някое вино сред хубава гледка. И дс хапнем малко морски вкусотийки.
Ще бъдем 3 дни там, ще си вземем и бански Blush
Какво ще ни препоръчате като места за хапване, пийване, място, където да отседнем и какво задължително не трябва да пропуснем преди да се качим наобратно за България?
Хубав плаж също ще ни е от полза да споделите, за да не губим време в търсене.
Ще съм Ви искрено благодарна, защото почти нищо не знам за Малта Hug

# 706
Ние си купихме билети за края на май за 5 нощувки. Ще са ми много полезни отговорите на горните въпроси. Самолетът ни пристига в 1 ч. след полунощ. Има ли нощни автобуси от летището до Гзира? А Гзира добре ли е като място за настаняване и отправна точка за разглеждане на острова? В края на май има ли смисъл да носим бански?

# 707
Гзира е добре за междуградски транпорт.
Температура на водата през май е около 20 градуса.

# 708
  • на село
Гзира е добра локация, а май е чудесно време за плаж. За водата не съм сигурна, защото аз влизам, чак като стане 40 градуса на сянка 😂

За нощен автобус не съм сигурна - май вървят до полунощ, но трябва да се провери. Вземете такси - има удобни приложения - ecabs или bolt. На приложението излиза и цената - не са скъпи.

# 709
  • София
Здравейте, ще се радвам за някои разяснения спрямо пътуване за Малта. На кратко - за пръв път в живота си мисля да пътувам със самолет и извън България до Малта. Нямам сертификати нито за ваксинация, нито за преболедуване. Видях на официалният сайт ,че от 11ти април вече може да се влиза с ПСР или с бърз антигенен, интересуваме ме бързият антигенен тест какви условия трябяа да бъдат спазени, освен да е направен  24 часа по рано? Предполагам просто отиваш в лицензирана лаборатория ( трябва ли да е определена?) И си правиш теста, но след това как се издава сертификат, че е отрицателен? Не съм наясно въобще, а не знам и към кои органи да се обърна за най- точна информация по въпроса.
Лабораторията дава достъп да си видите резултата онлаин и отдолу под сертификата има линк за достъп до хис системата и от там си сваляте в ПДФ сертификат. За Малта, четох че 24 часа е влидността на антигенният тест и 72 часа за ПСР.

# 710
Здравейте! Аз имам въпрос относно времето. Прогнозата за следващите 7 дни ми показва максимални 18-19 градуса, а познати ме уверяват, че в Малта би трябвало вече да е лято. Чудя се какви дрехи да подготвя за пътуването ни по Великден: пролетни или летни? Предварително благодаря!

# 711
(Е, то и в София утре ще е като в края на ноември.)
Сайтът на летището на Малта дава максимални температури над 22-23 градуса, което ми се струва добре. Чак лято няма да е.

# 712
22-23 градуса там въобще не се усещат като топло. По мои спомени до към края на май се усеща по- хладно от България, но пък постоянно пече. В средата на юни изведнъж почват безумни жеги. През май за плаж става, ако си от северна държава и добре пийнал. Затова пък през октомври, че и по-късно си е чисто горещо лято.

# 713
Софт, имало е години през май си е съвсем ок за плаж. Без да си пийнал. Не и тази обаче, освен ако не се затопли рязко. В момента си е съвсем пролетно, но лятно със сигурност не е. Прогнозата за неделя е:

# 714
Може, аз не помня много топъл май.
14 градуса си е зима направо.

# 715
Ние ще сме там 17-20 юни и се надяваме да е топло.
Soft, препоръчай ни приятни местенца за хапване и пийване Hug
Само жени ще сме.
Запазихме това с възможност да анулираме, ако си харесаме нещо по-добро в този ценови диапазон.
http://www.booking.com/Share-RRFl1W
Как е като местоположение?

# 716
Почти две години не съм била там и не мога нищо да препоръчам, но е пълно със заведения. МagniM да каже. 😊

Аз Сейнт Пол Бей и Буджиба никак не ги харесвам, но може хотелът да е добър. Като местоположение, ще пътувате много за да видите хубавите места.

# 717
Благодаря ти, Soft Click Hug
Всъщност не мисля, че ще обикаляме толкова из забележителности.
Отиваме да си починем от деца и мъже Joy

# 718
Здравейте, предстои и на нашата компания пътуване към Малта за 3 непълни дни Simple Smile Отсядаме във Валета до Барака гардънс, набелязала съм да обиколим Валета естествено, частта Грото, Марсахлох и Мдина, евентуално Попай селцето.. Чудя се дали си струва пътя да ходим до Грото, не мога да се ориентирам с фери май за час се стига, някой с мнения може ли да се разчита на градския транспорт/ферита на острова, тъй като няма да сме с кола?

# 719
За три дни аз бих обиколила само Слима, Валета и Мдина. Гротото много си заслужава, но може да отнеме един ден без кола. Попай и Марсашлок са много далеч. Попай и не си заслужава според мен, но е въпрос на предпочитания все пак.

Общи условия

Активация на акаунт