Малта /Тема 2/

• 62 449
  • 805
  •   1
Отговори
# 720
Блу Грото го оставете за друг път, наистина е трудно без кола. Аз харесвам Попай Вилидж, но имам малко сантимент, щерката беше Олив две години там. Simple Smile Но и то е далеко и не си струва да тичате за това кратко време. Валета, Мдина и крайбрежната Слима, Сейнт Джилиънс са ви достатчъни.
Лайка , точно в Сейнт Пол е нашето любимо местенце. Вино/бира, фокача, ребра - най-вече за това ходим там.
Подавам линк:
https://trattoriadelnonno.eu/?fbclid=IwAR2T4Pf2vS-FhI1r2uBeFhtoO … XaemcgWmfYgWfhQgU
Във Валета харесваме телешкият стек на това бистро:
https://www.bistro516malta.com/?fbclid=IwAR1ZbZu-F_pl8_Lo4e9GZp3 … aZSXjOyCLhBYLn_Os
A набързо за бира в Peppi's Restaurant, но само във ФБ намирам страничката им. В Слима е на брега на морето, но там те са буквално един до друг. В Буджиба също има много местенца, но честно нямам впечатления, защото ние по-често сме за по питие в някой пъб или за пица, която навсякъде е еднаква (за нас нищо уау) Може би само в Storie & Sapori - Malta е по-близо до тази, която харесваме.

# 721
Сейнт Пол'с Бей, Буджиба и Аура (които са буквално едно в друго), са задната страна на географията, да ме прощават живеещите там. Ако човек не е ходил в Малта и отиде за първи път и за кратко, да се забие точно там, е загуба на ресурса за пътуване. Далеч е, пренаселено е (да го кажем най-културно), мръсно е и няма нищо от прекрасностите на Малта, които са из целия остров.
Аз лично бих препоръчала една вечеря в рибните ресторанти в Марсашлок, като бонус към задължителните Валета и Мдина (с Рабат до нея). Обаче, ако човек е за малко дни, не става без кола, защото много време отива да се стигне и да се върне до централната част. Не е лоша идеята на който беше писал по-нагоре с преспиването в или около Валета. Там е бус терминалът за навсякъде и придвижването е лесно. Може и с ферито да се отиде до Слима от едната страна или до Трите града и форта от другата (но това фери май е сезонно, а не целогодишно, не съм сигурна).

# 722
  • София
Ферито е целогодишно, има зимно и лятно разписание. Цената до Слима е 1,50 евро на човек на посока.

# 723
Кое от приложенията за такси да ползваме, защото ще кацнем след полунощ?

# 724
В момента в Малта става ли за сандали и рокля или си е хладно. Не мога да преценя какви дрехи да взема, а имам право само на малка раничка 40 на 20 на 25 см

# 725
  • София
аз ползвах ECabs- показва колко коли могат да ви вземат, каква е цената на всеки от тях, какъв рейтинг има и кагота изберете кола ви излиза и снимка на шофьора. Аз съм доволна. Приложението на Тоджлинджа за градските автобуси не работеше при мен и ползвах гугъл

# 726
аз ползвах ECabs- показва колко коли могат да ви вземат, каква е цената на всеки от тях, какъв рейтинг има и кагота изберете кола ви излиза и снимка на шофьора. Аз съм доволна. Приложението на Тоджлинджа за градските автобуси не работеше при мен и ползвах гугъл
Произнася се Талиния Simple Smile

# 727
  • на село
Ecabs или Bolt за таксита с нормални цени. Излиза си крайна цена, преди поръчка.

# 728
Благодаря ви много Hug
Значи правилно съм се ориентирала-и аз точно тези приложения си инсталирах.
Разглеждах ресторантчета в трипадвайзър и си набелязах два, които искам да пробвам.
Този азиатския ме впечатли, че има препоръка Мишлен и е със съвсем нормални цени
http://www.kuyamalta.com/
Този е другият, защото ще сме отседнали в района
https://venusrestaurantmalta.com/
Някой има ли лични впечатления?

# 729
  • София
Привет. А коя карта за транспорта е най-изгодна за двама за три дни? Има ли такава с включено фери? Благодаря

# 730
Здравейте, другата седмица отиваме в Малта. Пристигаме през деня, така че мисля да вземем карти за градски транспорт от летището.  Имаме голям куфар чекиран багаж. Ще ни пуснат ли в автобуса с куфар и дали за него се плаща допълнителен билет, защото в София  в автобуса таксуват куфарите с още един билет, защото заема място. 

# 731
Това за куфарите в София от години отпадна.
В Европа хората се возят с куфари на поразия и не се плаща допълнително. Ние бяхме в Слима и понеже трябваше да правим прекачване летище-Валета–Слима, си хванахме такси през цитираните тук приложения. Беше към 10-11€.
Ако на някой не му се занимава с автобус и багаж или пък бърза, си е вариант.

# 732
  • MT
Здравейте, другата седмица отиваме в Малта. Пристигаме през деня, така че мисля да вземем карти за градски транспорт от летището.  Имаме голям куфар чекиран багаж. Ще ни пуснат ли в автобуса с куфар и дали за него се плаща допълнителен билет, защото в София  в автобуса таксуват куфарите с още един билет, защото заема място. 

Не, тук е нормално в автобуса да си с куфар, щом се излиза от летището. Има си място дори къде да си го сложите, но може и в краката ви да стои, ако има място. Плаща се за хора, тоест ако нямате карта ще е 2 евро на човек. Носете някакви дребни банкноти или по 1-2 евра, за да ви е удобно, докато си вземете карта.

За картата зависи за колко пътувания ви трябва. Изгодно е според нуждите, със сигурност всяка карта ще е по-изгодна от плащане на самите билети. Аз не съм се качвала на автобус от почти 3 години. От октомври(мисля) ще е безплатно, но не знам дали само за граждани и резиденти или за всички туристи също.

Имайте в предвид, че автобусите в момента са препълнени и често ще си чакате по 30 минути дори час за автобус в час пик, така че си изтеглете Болт или Екабс за всеки случай. В Слима и околноста е почти абсурд да хванете автобуси около 10 и 17 часа през деня, така че може и да вървите (даже е препоръчително) до която точка ви е нужна, ако е на 30 мин разстояние според Г-мапс пеша. Аз си ходя ежедневно с количката и си е жега - абсолютно, но пък не се бутам да чакам и да се лашкам с хора.

Такситата са бързи, стига да няма ужасен трафик.

Вече е много голяма жега, както написах, затова стягайте задължително банските. Само че имайте в предвид, ако някой ще идва в близките дни - има медузи в морето и да се пазите.

Папешонка, къде ще отсядате?

За азиатски ресторанти - Doma (корейски - Слима), N Japanese Bistrot (японски - Валета), Blue elephant (тайландски- Портомасо, Ст. Джулианс). Ям редовно от трите, от последния бях впечатлена от страхотното обслужване.
За мишлен ресторанта, нямам идея, лично не съм пробвала тяхното меню.

# 733
Лия, много ти благодаря Flowers Bouquet
Много полезна ми беше Hug

# 734
  • на село
През лятото автобусите са пълни и е малко трудно с големи куфари. Ако е пълен автобусът, може и изобщо да не ви качат, а да се виси по спирките в жегата не е оферта, защото, по незнайни причини, не са направени да пазят сянка и можеш да се гътнеш от жега, докато чакаш. Казвам го като човек, повисял си доволно по малтийските спирки.

Не забравяйте слънцезащита, в Малта се изгаря и от разходка.

Общи условия

Активация на акаунт