Малта /Тема 2/

• 62 431
  • 805
  •   1
Отговори
# 735
Благодаря на отговорилите за съветите.  Лия В. , ще сме в Малта от 08.06 до 13.06.
Намерих апартмент  склиматик в air bnb - на улица Triq Bonavita. В аирбнб ми дава тази улица ,че е в Sliema,Но на приложението Tallinija ми излиза Сан Жилиян. Явно е на границата между двете. Иначе ми дава прикачване с два автобуса и около 60 мин път.
Пристигаме в 15,30 на летището. Предполагам ,че ще е много горещо. Ще сме двама възрастни с две деца на 5 и 12 години. Мислех да вземем седмични карти за автобуси, защото ще сме 6 дни. Обаче за пристигането до хотела и при заминаването, май ще вземем такси, тъй като този ден ще се скапем от път, при положение,че сутринта ще тръгнем с кола от Бургас до летище София и много ще ми мрънкат децата, особено малкото като се измори става ревливо.
Изчетох двете теми изцяло и реших повечето от описаните места да посетим, без селището на Попай, моите деца не знаят кой е Попай. За Марсшалок - няма да ходим в неделя , да не хващаме пазара. Не знам как ще убедя мъжа да отидем на плаж или да плуваме в такава солена вода, той идва с нас на плажа 3  пъти на лято максимум , а живеем на 5 минути от плажа.  Ама като си е живял цял живот на море и му е омръзнало, на мен - не.
Само в Бургас не намерих адаптор за контакт, но не съм и обикаляла много магазините. Там ще си купим някакъв.

# 736
улица Triq Bonavita. В аирбнб ми дава тази улица ,че е в Sliema,Но на приложението Tallinija ми излиза Сан Жилиян. Явно е на границата между двете.

В Слима е, не че има практическо значение. Малко по баирите, но е Слима.

# 737
  • MT
Няма особено значение, защото всички селища са долепени дупе до дупе, една улица е едно, следващата е друго селище. Вземете такси, ако сте с деца е по-добър вариант. Адски горещо е, едва се диша навън през деня, така че според мен на мъжа ви дори ще му е хубаво да отиде на плаж. Grinning Не е горещо както в България, тук човек лепне след 20 минути навън...

Адаптери има в много магазини, може да потърсите тези за домашни потреби и са по 1-2 евро. Може да попитате в airbnb-то по съобщение дали има там. Би трябвало да дават, както хотелите, иначе е неудобно за гостите.

Покрай вас има един плаж, но в момента има много медузи, така че проверете как е водата преди да решите да ходите във водата!

# 738
Лия, а къде да отидем да си лежим на шезлога и да си пием коктейчета на плажа?
Женска компания ще сме.
Аз бих се радвала да се запозная с теб, Soft Click и други съфорумки там, ако има Hug

# 739
Аз не съм там отдавна.
Отидете на Голдън Бей, но през седмицата. Коктейлите не са сигурни, но залез в морето може да видите.
Малтийските плажове не са с коктейли и шезлонги.

# 740
  • MT
Стига да не съм на работа и да сте в моят район или да искате да дойдете близо, няма проблем, може да се видим.

Шезлонг с коктейли само покрай хотелите има.. Grinning Иначе на плажовете има различни заведения, някои имат коктейли и снак барове, но типично тук е да си носиш каквото искаш или да пиеш бира и вино от пластмасови чаши. Носете си нещо за пепелник, защото не раздават. Аз си носех (едно време докато пушех) една чашка и я пълнех с вода, за да не мърся и без това не толкова чистият плаж.

Не ходете неделя на плаж, само през седмицата.

Golden Bay и Mellieha са нормалните плажове, каменисти има на много места, но аз не съм фен и не знам точните локации или имена.

В Bugibba има един каменист, но си имат място с пясък и шезлонги. Не знам за коктейли.

След 5 часа всички шезлонги са на половин цена, но ги прибират след 6 часа. Grinning

# 741
Да обобщим, за да няма разочаровани Wink

Малта не е плажна дестинация.

Плажовете са не просто малки, а са често изкуствено насипани с пясък, пренаселени, шумни, а за мен лично - откровено противни места. За някои не са противни - все пак са пълни с хора, а и морската вода си е морска вода.
Малта е скала, стърчаща от морето и хората са направили, каквото са могли.

Няколкото естествени плажа, които са споменати по-горе, обикновено са препълнени. За мен лично Айн Туфийха рано сутрин, без хора, през март, с цъфналите цветя, е единственото приказно плажно място на острова. И Рамла (червеният плаж) в Гозо. И до двата без кола не знам как се стига, обаче.

# 742
На мен пък много ми харесват каменните плажове в Малта, но аз не съм по печенето и шезлонгите. На плажа в Мелиха е отвратително. Кално дъно и гъчкано с народ.
Номер едно си ми остава Комино, но аз стоя почти изцяло само във водата.  
Ние почти винаги ходехме на плаж вечер и често сме откарвали до полунощ.
Плаж тип Златни пясъци в Малта няма.

# 743
На мен не ми хареса Малта. На плаж не сме ходили, само на басейна в хотела, който беше четиризвезден, ама според мен беше ужасен. Адаптер никой не ни е предлагал, купихме си от магазина. Като си тръгнахме забравихме багаж в две чекмеджета, в които имаше и скъпи неща. Прежалих ги де, ама не мисля, че ще повторя.

# 744
Хотелите са според цената, а почивката както си я направиш.
На мен навсякъде ми харесва, освен в Русия. В Беларус не съм ходила.

# 745
Е там е проблемът де, че хотелът беше скъп.

# 746
Скъп и нехубав в Малта? Не вярвам.

# 747
Да, да ясно ми е, че Малта не е плажна дестинация. То и затова търсим коктейли Stuck Out Tongue Winking Eye
Но и бира в пластмасови чашки ни устройва.
В краен случай в хотела ни има и басейн и бар. Но ще отидем и до някой от пясъчните плажове, за да го видим поне.
Аз не мога да плуван, та скалистите плажове не са за мен. Иначе ми е хубаво като ходим на скалисти плажове в Гърция вечер да си гледаме морето.
Още малко остана и ще споделя лични впечатления Blush

# 748
Ние смвнихме хотела.
Бях направила резервация за Porto Azzurro, ей така, да не останем на улицата.
Но днес ми излезе оферта за този
https://sunnycoast.com.mt/?utm_source=gmb&utm_medium=organic … e%20My%20Business
40 евро по-скъп за целия престой.

# 749
На мен Малта ми хареса, но ходих края на май и водата беше студена. Ако ходя следващ път ще е в края на септември, когато се надявам водата да е топла. Аз Малта за три дни я разгледах, та точно за плаж бих отишла втори път, защото съм плувкиня, а водата е с невероятен цвят.

Общи условия

Активация на акаунт