Парфюмни размисли и страсти - 216

• 149 803
  • 749
  •   1
Отговори
# 240
Да, и аз не очаквах такива отговори. Но при мен нищо не се разваля по 2-3 години, не са до прозореца де, но са си в стаята, на отсрещната стена.

# 241
  • София
Аз имам парфюми на по 7-8 години( да са мой) пък и преди това да са поседяли някъде. Развален парфюм все още не съм имала да чукна на дърво.

# 242
Повечето ми аромати са прибрани в кутии в гардероба, до днешна дата са 146 без "запасите", но всеки месец вадя 10на да им се наслаждавам. От януари насам обаче въртя едни и същи. Много ме радва бутилката на Аурата, например.  Heart Eyes

Прибрах Черния Опиум, Герленската Рокля и други... Новата шесторка ще ми е подръка в чекмеджето.

Понеже Ковачева попита- шестте ми нови от началото на годината са Mugler Aura, Alien Eau Sublime, Aqva Divina, Aqva Amara, Dahlia Divin Le Nectar, Eli Saab Girl of Now. Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes. O, забравих, че си взех Covet, 2х100мл в запас. Обожавам го и днес съм с него. Така че 8.
Как се натрупаха тези количества, не разбрах. Не беше нарочно. Вече спрях да се притеснявам. Място има. Колкото са-толкова.

# 243
  • София
Дезидерата, моля, разкажи за парфюмите на София Вергара Flowers Rose

# 244
Вчера и днес пробвах сериозно Fucking Fabulous Tom Ford, въобще не ми харесва. Съвсем други очаквания имах. Стои грубо, кожено и мъжки. Въобще не съм на такава парфюмна вълна в момента и един дерт по- малко. Добре че не го купих насляпо, както мислех да направя и само покупката на други скъпи парфюми ме спря.

# 245
п.с. Отдавна не съм чела публикациите на  WaltherP99...
WaltherP99, къде се изгуби ?

Точно месец и 4 дни не бях влизал във форума.Малко Париж и Лондон по работа и 18 дни на една вила в Балкана - цър-пър , слушане на музика,релакс и разходки в гората.Както преди малко написах в едно ЛС - имаха МНОГО плюсове времената преди 10-15 години,но в момента мога да си върша не малка част от работата в забутана вила в Балкана - трябват ми лаптоп,телефон , както и HD player  и хубави слушалки - неща,с които не се разделям в по-голяма част от времето.
Ще прегледам мненията в темата утре , че ще излизам след малко.

Аз не харесвам въобще цветната линия на Acqua di Parma, за разлика от кафявата, удова мъжка линия. Там няма кофти парфюм.

Купих си вчера Lira Xerjoff и ми остава само 1888 Xerjoff за да си попълня колекцията от серията Casamorati 1888.

Аз пък харесвам почти всичко на марката,а моята 99% пълна 100-ка

+

нова 50-ка

+

1 нова бутилка праймър

заминаха , като на тяхно място дойде нова 100-ка,която имах преди време в старата презентация - една от новите звезди в колекцията и най-добрия бял шоколад в историята на парфюмерията

Доста съм доволен от размянта,която на прима виста изглежда равностойна,но реално е МНОГО по-изгодна за мен.

Другите нови неща в колекцията утре,че закъснявам

Парфюм за деня

Парфюм за вечерта

# 246
  • София
И аз бих написала нещо за новите, но предпоследният етап от вируса е хрема и не съм сигурна какво усещам. Отделно, че и нямах настроение тези дни.
На мъжа ми взех много изгоден Ajmal Shdow Grey https://www.fragrantica.com/perfume/Ajmal/Shadow-Grey-5250.html при това насляпо. Много ми допадна и не бях подготвена за толкова обрано и класно изпълнение. Като нотки изглежда беден, но е менлив и върху кожа е приказен - точно като за любимия ми, който е една противоречива и прекрасна личност Simple Smile.
Съчетание между хладно билково звучене и ветивер, който много харесвам по принцип, а този тук е умело приплетен с много леки и стоплящи го подправки. Тях ги няма в пирамидата, което ме изненадва, защото усещам леко индийско орехче (цяло, ненастъргано, дошло отдалече и вече малко изветряло) и кардамон (цялата шушулка, също доста изсъхнала). И изненадата дойде от тамяна, който кой знае защо не очаквам да е толкова красив в арабски парфюм (което е пълна тъпотия от моя страна) - запален е далече от мен и вече едвам тлее, не е църковен, а някак интимен, като от домашен езически олтар. Да, всъщност ароматът ми е по-скоро древноримски, отколкото арабски.
Санталът, мускусът и пачулито не съм ги разучавала особено, може би хармонизират някак в композицията и не стърчат.

Последна редакция: пн, 26 мар 2018, 10:36 от Harpalike

# 247
  След 2 часа и половина парфюмни обиколки с любима приятелка  Heart Eyes, мога с ръка на сърце да
 призная, че нищо от новите предложения не ме поблазни.
 Nomade на Chloe e интересен, нищо номадско не намирам в него обаче. Красив мъх, малко фрезии, и
 едно нахално пачули, което по принцип обожавам, но ей го на!,  в драйдауна ме души и сякаш ми бие
 олфактивни шамари на всеки пет секунди Laughing  Бих му дала шанс в топло време.

Нещо друго забавно- посегнах към Gucci Bloom Acqua di Fiori , и в продължение на поне 2 минути
 ругах деликатно. Какво са направили тези хора с така обичаният парфюм????
 След първоначалният шок от прясно окосената трева се появи свежа, току-що набрана китка пролетни
 цветя, както и една тубероза нямаща НИЩО общо с онази в първообраза. Ако трябва да ги сравнявам,
 Acqua di Fiori е плаха девственица в сравнение с нахаканата си кака Laughing
 Подозирам, че ще се носи добри в големите жеги. Обезателно ще се тества пак.

# 248
Дезидерата, моля, разкажи за парфюмите на София Вергара Flowers Rose

О, да, да не забравя.
За пресни впечатления пръснах по веднъж на всяка ръка и започвам.

И двата аромата поръчах насляпо и имах някакви определени очаквания. Отворих първо Love,
https://www.fragrantica.com/perfume/Sofia-Vergara/Love-31662.html

и веднага си помислих, че съм объркала бутилките. Сливи има в първообраза, а не в него.
Първата ми асоциация бе със сини сливи, щедро поръсени със сок от касис. Тъмносиньо-лилав аромат, сочен, с гладка текстура като твърд бонбон с лек привкус на капучино.
Черният Опиум е пухкав, мек, с различна консистенция. Не знам защо ги оприличават. Този е различен, с много плодово начало, леко тъмен, но искрив и закачлив. Типово може би е подобен на Britney Midnight Fantasy, но не е инфантилен и захарен. Въпреки гурме асоциацията е по-скоро в категорията цветно-плодов муск.
Като се замисля, може и наистина да ухае на маракуя, което е според официалните ноти, но моята асоциация е за купа с прясно разрязани сливи, сок от касис и орхидея в сърцевината.
Не съм го носила извън дома все още, но смятам да го направя.

https://www.fragrantica.com/perfume/Sofia-Vergara/Sofia-24605.html
Sofia силно ми напомня новия Miss Dior 2017. Рози, ванилия и малинови листа. Моят нос не регистрира никакви плодове. Пълна мистерия.
Miss Dior 2017 ми се върти в главата от ноември, и не го купувам, защото имам София. Не са идентични в никой случай, по-скоро ми създават идентично удоволствие. Качеството на Диора е неоспоримо, но на фона на многобройните ми любимци покупката щеше да е излишна.
Парфюмът е сладък, без да е гурме. По-скоро бих казала, че е сух и цветен, докато Love е сочен и вкусен през цялото време.
Радвам се че ги имам. Кога ще ги ползвам, не знам, но им се радвам достатъчно.

# 249
  • Козлодуй
Walther, липсваше Hug
Аз искам да се извиня(отново), ако неволно съм засегнала някой в темата Praynig Понякога има недоразбиране при виртуалното общуване, и каквото и да съм писала, не е било с цел да обидя никого.
Ако все пак някой се чувства засегнат, моля да ми прости Hug

Междувременно тествах три пробички от Fort & Manle - Amber Absolutely, Charlatan и Maduro. Установих, че поръчването от сайтове на виали без спрей по 1мл и по-малко си е почти чиста загуба, пари, хвърлени на вятъра. Може да придобиеш някаква представа за аромата като цяло, но нищо за излъчването и трайността. Та усещането ми от беглия тест без обилно напръскване за марката като цяло - интересни, изпипани аромати, по-скоро мъжествени, отколкото женствени. Струват ми се леко надценени(бих приела цена 150Е за 100мл или поне 75, но не и за 50) и не са нещо, без което не бих могла да живея.

Последна редакция: пн, 26 мар 2018, 05:14 от Lunen_sun

# 250
Момичета и момчета, какви са тези куфарчета, където съхранявате парфюмите?

# 251
И хората в моето обкръжение не са парфюмно пристрастени,но никой не го харесва.Така че е много относително,аз не искам да усещам хора напръскани с него,когато са в моята компания пък незнам. Naughty Няма как всички да го харесваме,а лукс е последното нещо на което ми ухае.
Вярно е, тук сме за да си изказваме мненията си, които понякога са кардинално различни за един и същ парфюм. Въпросът е, тези мнения да са подадени по начина, който да не засяга друг Peace В случая изглежда така, че твърдението ти за този парфюм е единствено вярно и трябва да се приема от всички други... Ама има и други "не всички", които му се радват  Mr. Green и няма нужда от заяждания.

P.S. [color=redСпоровете по същество са добре дошли, пренебрежителен и заядлив тон са излишни Wink За съжаление, именно по тази причина доста от прекрасни парфюмни феички спряха да пишат в темата, от което тя изключително много пострада. ][/color]

Ето заради това страдам и аз. Ценни хора напуснаха. Жалко.   Cry

# 252
Walther, липсваше Hug
Аз искам да се извиня(отново), ако неволно съм засегнала някой в темата Praynig Понякога има недоразбиране при виртуалното общуване, и каквото и да съм писала, не е било с цел да обидя никого.
Ако все пак някой се чувства засегнат, моля да ми прости Hug

Междувременно тествах три пробички от Fort & Manle - Amber Absolutely, Charlatan и Maduro. Установих, че поръчването от сайтове на виали без спрей по 1мл и по-малко си е почти чиста загуба, пари, хвърлени на вятъра. Може да придобиеш някаква представа за аромата като цяло, но нищо за излъчването и трайността. Та усещането ми от беглия тест без обилно напръскване за марката като цяло - интересни, изпипани аромати, по-скоро мъжествени, отколкото женствени. Струват ми се леко надценени(бих приела цена 150Е за 100мл или поне 75, но не и за 50) и не са нещо, без което не бих могла да живея.
Напира ми отвътре да споделя нещо лично. В скоро време ще се наложи да огранича разходите си за парфюми и да започна да чета други части на форума, ако изобщо има такива - за щастливите баби Grinning

Чак липсвал ... едва ли някой чак толкова се е затъжил за мене  Mr. Green
Това с пробите преди време го бяхме дискутирали..хем не можеш да купих нещо на сляпо , ако го няма на пазара там където живееш , НО от друга страна на пробите често не може да се вярва.Първо за е проба/мостра като хората трябва да е ПОНЕ 2-3 мл , ако не е някоя бомба.Второ изключително важно е в какъв виал/шише е защото в поне 90% от случаите са най-евтините възможни и на всичкото отгоре прозрачни такива,което задължително значи промяна на парфюма докато дойде при теб.Тези мини олливки ако не са съхранявани като хората...за нищо почти не стават.Нагрятата пластмаса (най-евтния вариант) променя аромата много,пада трайност... В оптималния случай една мостра/мини отливка трябва да изглежда така
Да ама не-в повечето случаи е обикновен дабър , който дори няма увито тиксо поне малко да пази от светлината.
И като теглиш чертата какво става-само загуба на време и пари,защото получаваш затоплени 20 пъти,осветлени още толкова мостри,променен от това аромат,паднала трайност.Ок много хора нямат избор,но този тип проби по принцип не трябва да се поръчват от чужбина-какво ще дойде до теб не е ясно.
Абсолютно нереалистично е да очакваш €150 цена за 100мл - част от мъжките дизайнерски парфюми са с такава ритейл цена за 100мл.За мен цената им не е висока за бутиково производство,а бутилките са едни от най-добрите на пазара.
И 3-те споменати аромата ги намирам за 100% унисекс и то по моите представи.Ок Amber Absolutely може да се каже,че малко повече "мъжкарее" , но останалите 2 повечето хора в Бг ако ги питаш на сляпо ще кажат,че са дамски парфюми.
Пак ли е имало детски сръдни в темата "вие ми обидихте куклата/камиончето-повече няма да си говоря с вас" ? , докато ме нямаше в темата?
Другите нови неща освен Coco Blanc
1.
2.
3.

# 253
  • София
На мъжа ми взех много изгоден Ajmal Shdow Grey https://www.fragrantica.com/perfume/Ajmal/Shadow-Grey-5250.html при това насляпо. Много ми допадна и не бях подготвена за толкова обрано и класно изпълнение. Като нотки изглежда беден, но е менлив и върху кожа е приказен - точно като за любимият ми, който е една противоречива и прекрасна личност Simple Smile.
Съчетание между хладно билково звучене и ветивер, който много харесвам по принцип, а този тук е умело приплетен с много леки и стоплящи го подправки. Тях ги няма в пирамидата, което ме изненадва, защото усещам леко индийско орехче (цяло, ненастъргано, дошло отдалече и вече малко изветряло) и кардамон (цялата шушулка, също доста изсъхнала). И изненадата дойде от тамяна, който кой знае защо не очаквам да е толкова красив в арабски парфюм (което е пълна тъпотия от моя страна) - запален е далече от мен и вече едвам тлее, не е църковен, а някак интимен, като от домашен езически олтар. Да, всъщност ароматът ми е по-скоро древноримски, отколкото арабски.
Санталът, мускусът и пачулито не съм ги разучавала особено, може би хармонизират някак в композицията и не стърчат.

Harpalike - много съм щастлив да прочета таквиха хубави думи за наистина добре изпипан парфюм като Ajmal Shadow Grey Hands Clap
Специално ти препоръчвам да тествате с любимия и Ajmal Accord Boise - https://www.fragrantica.com/perfume/Ajmal/Accord-Boise-14040.html

Скрит текст:
Също е много добре композиран, като в сравнение с Shadow Grey е по-топъл и подправъчен в един напълно  европейски стил. Отново има чудесен стоплящ тамян, отново много хубав и мистичен, в добавка пипер, джиджифил и кафе - ммм Purple Heart
Едновременно ароматен, топъл, жив и мъжествен.

# 254
  • София
Deetron, радвам се, че се включи! Спомням си, че преди време споделяше мнение за доста арабски парфюми. Благодаря за насоките към Accord Boisе Simple Smile Точно днес го зачетох във Fragrantica. Когато минаваме през щанда на Ajmal, ще го пробвам. Толкова се бях фокусирала върху любовта си към Hatkora, че не нищо друго не съм тествала на марката за себе си или за любимия човек, което сега вече отчитам като пропуск Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт