Тупкат мънички сърца в ОКТОМВРИЙСКИТЕ ни слънчица

• 48 174
  • 725
  •   1
Отговори
# 120
  • Монтана
Момичета,някоя от вас да си прави БХС в Майчин дом ?

# 121
  • Beyond the stars
Момичета,някоя от вас да си прави БХС в Майчин дом ?
То като цяло кръвта за БХС се праща в Нац. генетична лаборатория към Майчин дом. На друго място в Бг мисля, че не се извършва изследването
Аз ще давам кръв на място в Майчин дом, ако това е въпроса.
Между другото в момента БХС е безплатно по някаква програма към министерство на здравеопазването.

# 122
  • Монтана
Въпросът ми е следния: Запазва ли се предварително час ?Гинеколожката ми каза,че е безплатно и било без час... 

# 123
Пумпалче, благодаря за отговора Simple Smile доколкото съм запозната май е доста раничко още да говорим за начин на раждане с лекарите, за щерев разбрах че въпросът се дискутирал след 36та седмица, което на мен ми се вижда дооооста късничко. Иначе като се заговорихме за ширини и тесноти, моя приятелка така се стиска на прегледи, че на няколко пъти е Чупила пластмасовите спекулуми Grinning Имам и аз въпрос свързан с Бхс, лекарката ми каза да отида или в самия ден няколко часа преди ФМ, за да дам кръв или предишния ден. Скпй вариант е по добър с оглед точността на резултатите Simple Smile

# 124
  • Beyond the stars
Въпросът ми е следния: Запазва ли се предварително час ?Гинеколожката ми каза,че е безплатно и било без час... 
Не се запазва час. Поне така пише на сайта им.
lola_92 за бхс в майчин дом искат ултразвук не по-рано от два дни т.е. трябва да е минала фм, за да дадеш кръв. Аз така го разбрах де Bowtie Ще ходя сутринта след ФМ, че часът ми е следобед.

# 125
  • Blondeville
Повечето нашенски лекари директно казват секцио ако видят, че бременната е слабичка, тясна. Мен само като ме видя първия път тази по ЗК, директно казва “Ооо, ти си за секцио”. Реално това няма значение, тазът се разширява, разкритието се получава от контракции по време на раждане, не зависи от кг. И майка ми и баба ми са забременели 40 и няколко килограма и са имали леки и безпроблимни раждания, аз съм се родила за час, два. Една приятелка наскоро роди второто си дете без нито един шев, и тя няма 50кг. Така че това не е индикация за секцио само по себе си. За мен практиката в чужбина по отношение на раждането е супер.

# 126
  • София
Меките родови пътища (влагалището) не са проблем за нормално раждане. Тазовите размери са от значение, тазът се мери в края на бременността, защото претърпява промени и се разширява естествено.

# 127
Блонди, тук наистина опитват почти винаги за номално раждане - няма слаба, няма 40-годишна, няма ин-витро...и наистина килограмите какво общо имат та дори лекари ги споменават?? Винаги съм се чудила.

# 128
  • Blondeville
Не знам, на два пъти чувах с първата си бременност от лекари репликата “О, ти си такава слабичка, най-добре секцио”. И то съвсем в началото.

# 129
Може, може...не споря. Не съм и раждала, така че нямам наблюдения.

Я моля ви, който има желание и все още не се е записал за главната страница да ми напише (може на лично, може тук):
- Термин
- Коя бременност ви е
- От къде сте
- На колко години сте

# 130
  • Blondeville
Аз съм на 32 още 5 дни, иначе съм от София.

# 131
Първа бременност (е, не съвсем ама...), на 33 г. Термин не са ми казали, но по калкулаторите 6 Октомври. 😁
И аз се присъединявам към запечените, ужас е и горе долу на 5 дни се случват нещата. А както писах по-рано, ми се обади и гастрита, и като добавим гаденето, става чудничко. Пия Дуфалак от два дни и ползвам Мелилакс (но не едновременно). Иначе ям супер малко сега, по неволя.
За начин на раждане още нищо не сме говорили с док, но май е малко раничко.

# 132
Здравейте и от мен Simple Smile
Днес бяхме на преглед и най-накрая си получих снимката и аз.Бебо е 2,5см и според док. си отговаря точно на 9г.с. + 1
За запека, на мен ми помагаше накиснати сушени сливи на гладно в гореща вода.Изяждах сливите и пих водата, приемане на много течности и пресни плодове и зеленчуци.Но като започнах да пия желязо, стана страшно, появи ми се и хемороид и се наложи да си слагам свещички(най-безвредно било) ако някой се интересува ще се разтърся какви бяха.
Момичетата, който сте по-напред, моля ви, кажете отминава ли това гадене и повръщане след 10-11г.с., направо ще се побъркам вече.Нямам желание за нищо...не ми се става от дивана...
Моя скрининг ще бъде на 03.04 заедно със всички изследвания, до сега не съм пускала кръвни.
А за тесния таз, не се притеснявайте.Докторът, който ме следвше по ЗК предния път, ми каза, че няма да мога да родя нормално, защото съм с тесен таз, но пък явно после съм се разширила Grinning
И аз имах дискомфорт по време на секс, но след първото раждане всичко се оправи и вече нямам такъв проблем.

# 133
  • Варна
Нина, веднага внасям малко оптимизъм - в 11с съм, гаденето и отпадналостта са в значително по-малко количества Simple Smile при мен вече са само след вечеря ✌🏻

# 134
И аз имах дискомфорт по време на секс, но след първото раждане всичко се оправи и вече нямам такъв проблем.

Ееее ако е така, значи на моя мъж много ще му се получи. Първо самото ин-витро беше успешно. Второ октомври бяхме канени за кумове (той хич не искаше, и по обясними причини отпадна) и ако секса се оправи вече ще му е голям джакпот Grinning Grinning

На мен в репорта ми тази седмица пишеше, че вече би трябвало да отшумява гаденето и аз съм в 11та.

Общи условия

Активация на акаунт