Случи ми се нещо странно XVII

• 137 122
  • 738
  •   1
Отговори
# 660
Сами бяхме и реално в стаята бях единствено аз, която не се движех. Там има две врати, които са затворени и няма от къде да идва сянка. Смешно, но по експеримент след това сянката е малко по-висока от детето (почти на 2г. тогава). Разликата идва от там, че наистина, когато минава човек се вижда ясно човек, стъклото не е толкова плътно. Т.е., ако беше възрастен, дете или животно нямаше да изглежда по този начин. Тук си се вижда сянка.

# 661
  • Terra incognita
Направи ми впечатление, че непосредствебо преди и след да мине сянката, става по- светло. Сякаш е обгърната от светлина или нещо такова. Не знам как по- точно да го обясня.

# 662
Направи ми впечатление, че непосредствебо преди и след да мине сянката, става по- светло. Сякаш е обгърната от светлина или нещо такова. Не знам как по- точно да го обясня.

Да, виждам и черно и бяло. Сякаш едното е след другото, но то въпрос на въображение вече. Факт, обаче, че от тогава насам гледам само там и когато сме сами с детето не паля лампата в коридора Grinning

# 663
  • В.Търново
Аз сянката я виждам да минава зад вратата, т.е. в коридора.

# 664
  • Пловдив

Да, виждам и черно и бяло. Сякаш едното е след другото, но то въпрос на въображение вече. Факт, обаче, че от тогава насам гледам само там и когато сме сами с детето не паля лампата в коридора Grinning
Точно преди да мине силуетът пред стъклото, се появява една бяла светлина и остава там след преминаването на сянката.

# 665
Сега и аз се заинтригувах. 😊🤔
Може ли и на мен клипче то?

# 666
  • Пловдив
Точно преди да мине силуетът пред стъклото, се появява една бяла светлина и остава там след преминаването на сянката.
След като го изгледах много пъти, мисля, че виждам нещо по-логично относно бялата светлина. Сякаш още от началото на видеото само предната част на силуета се вижда застанала пред вратата, после леко се дръпва назад (тогава се вижда бялата светлина или празнината) и тогава минава цялата сянка пред вратата, а след нея отново е празно зад стъклото (изглежда като появила се светлина).
Все едно те гледа скришом, дръпва се назад и тогава минава цялото.

# 667
След като го изгледах много пъти, мисля, че виждам нещо по-логично относно бялата светлина. Сякаш още от началото на видеото само предната част на силуета се вижда застанала пред вратата, после леко се дръпва назад (тогава се вижда бялата светлина или празнината) и тогава минава цялата сянка пред вратата, а след нея отново е празно зад стъклото (изглежда като появила се светлина).
Все едно те гледа скришом, дръпва се назад и тогава минава цялото.

Да, става и по-високо и се вдига във въздуха. Затова нямам логично обяснение. Ако беше игра на сенки щеше просто да мине сянката, а тук се връща и се вдига високо. За капак включеният сам стол, който вече не седи там по разбираеми причини Grinning

# 668
 Къде е въпросното видео? Гледах последните страници, но не видях линк?

# 669

И аз го гледах многократно. Това, което описваш като бяла светлина, на мен ми изглежда друго, а именно - промеждутък. Т.е., струва ми се че нещото не е едно, а поне две. В началото на видеото Първото нещо се мотае зад вратата (може би там е коридора на апартамента) и е малко по-назад, а не близо до стъклото. После то се изнася надясно. (Така стъклото остава по-светло, което на теб ти изглежда като бяла светлина). И веднага след Първото нещо преминава и Второто, което е по-наситено, т.е. по-близо до стъклото, дори ми се струва че преминава малко и през вратата по нейната посока...
 Опитах се да изгледам видеото и като гледам с фокус встрани, т.е. с периферно зрение към стъклото, и добивам усещането, че присъствието пребивава и се движи както зад вратата така и в стаята с играчката, макар и "по-прозрачно"... Затова ми се струва, че материалните прегради не са му проблем.

# 670
 Видях видеото. Сянката е като на куче, което преминава. Ниско и продълговато нещо е.

# 671
  • София
И аз това споделих на авторката, понеже имаме дом.любимец, че ужасно прилича на животно, куче по-точно (или айде, котка). Никакви хора, още по-малко деца, тролове и пр. не са. Това си е продълговато, четириного.
Жалко, че тази врата, със стъклото, не се вижда цялата, а само някаква част.

# 672
Няма как да докажа, но не е куче. Не е и човек. Ако беше нещо плътно, то щеше ясно да се види, защото стъклото е прозрачно. Поне на снимките, които направихме като експеримент след това се виждат и лицата ни. За мен ясно се вдига нагоре и съм приела, че е игра на сенки.

# 673
 И за мен определено прилича на куче. Не е дете. Формата е продълговата и ниска. Може да е игра на сенки, но създават илюзията, че домашен любимец минава покрай вратата.

# 674
И за мен определено прилича на куче. Не е дете. Формата е продълговата и ниска. Може да е игра на сенки, но създават илюзията, че домашен любимец минава покрай вратата.

Може отстрани и така да изглежда, но на мен това не ми е минало през главата като опция. Писах, че не е и дете, защото бях писала по-горе, че е малко по-високо от тогава почти двугодишното ми дете. Аз все още си поглеждам натам със страх, и просто сянка да е.

Общи условия

Активация на акаунт