Приятелството между мъж и жена

• 44 893
  • 685
  •   1
Отговори
# 420
А, ето го и ключа от палатката - всеки харесва различни типажи. Ако приятелят/ приятелката не е негов тип, няма и да възникнат по-интимни чувства.  То да не е да харесваме всеки от противоположния пол. Nerd
Знаеш ли, много е "хлъзгаво", особено ако единият е сингъл, а другият с дете и обвързан.
По служебна линия имам много познанства с всякави жени в диапазона 30-45 г.
Формалните неща са си формални, но с всички общуваме приятелски и по същество, без значение че с доста от тях си говорим и "по-така", но си остава само говорене, за спорта, и да се посмеем, да разведрим деня. Сред тях има и такива, по които аз бих си паднал, ако бяха сингълки, или пък виждам, че ме "погълват" с поглед всеки път като се виждаме, но знаем, че няма как да се случи, каквото и да било, поради разбираеми причини.
Сякаш всичко е до самоконтрол и осъзнатост. Simple Smile

Друг сценарий, по който може да се бистри е и двамата да са сингъли.

И друг път съм казвал, че лично за себе си "другарче" жена, с която да си пия кафенцето, или нещо друго, няма как да имам. Или ще има химия между нас за връзка потенциална, или ще ни свързва някакъв интерес - служебен, работа, хоби, обща компания, извън които не бихме общували.

# 421
Аха, 15 години така. Ма нищо, че има жена, деца, чака ме.
Да знам, не за друго.
Говорех за брак с най-добрия приятел, като приятелството е продължило да речем няколко години, и то в младостта, без налични бракове и деца. Но обратното го има - семейна жена с деца, наличен приятел, тя се развежда и тогава се "преоткриват" с приятеля.

Какво значи "белким те забележе като жена". Ще стоя аз и ще мишкувам сумати и години, докато някакъв мъж ме "забележи" и ще си губя времето.

Ако имам чувства към някого ги заявявам, а не да се тормозя по този начин.
Или сега или никога.
Аз ще го харесвам, пък той ще минава през други жени, докато ме "забележел"
Как ли пък не...

Ти може и да не мишкуваш, ама това не значи, че няма такива жени. Толкова отдадени "приятелки", че даже ходят в жилището на мъжа да му чистят, готвят и перат, в самотните му периоди.

# 422
  • София
Това, че има такива жени, не значи, че няма и от другите. За мъжете се отнася същото.

# 423
Има, има и от другите. Всякакви ги има Simple Smile

Скрит текст:
У женщин все предельно просто. Если мужик хороший, значит, будет другом. А вот если он козел, то это любовь всей жизни.
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 16 май 2020, 06:58 от Дренка

# 424
Бях споменал по-назад също, че имах и друга приятелка, която наистина възприемах само като такава. Просто не ме привличаше, не ми харесваше като външност ако трябва да съм честен. Характера и също беше малко особен, но иначе много интелигентна и забавна. Не се виждахме много често, може би 1 път на 2-3 месеца. След няколко години приятелство тя започна да ми се натиска, накрая си заяви, че иска секс. Беше много сконфузно като и отказах, а и от преди това мераците и ме дразнеха леко и се чудех как да ги отбягвам. Понеже тя ме търсеше по-активно, приятелството ни продължи, по-късно се хвана с един наш общ познат и мой добър приятел, та така се уталожиха тези неща.
Така че не само мъжете действат по този начин, въобще цялата тази работа е малко като игра с огъня, не казвам, че е невъзможно да съществуват тези приятелства, но и лесно можеш да се опариш (или да изгориш качествено както вече написах по-горе)
С другото момиче, за което писах там нещата бяха по-различни, към нея винаги съм изпитвал привличане, тя също в един период и го беше демонстрирала ясно, но тогава си имах приятелка и не се реших да действам. По-късно какво стана вече съм писал подробно назад и може би наистина беше грешка да създаваме приятелство с нея при това положение, но нямаше как да го знаем тогава.
Сега малко не си представям да тръгна по кафенца или да си споделям с кво ме е ядосала моята с някоя само приятелка....  Иначе семейни приятели имаме, общувам си със жените, познавам приятелките на жена ми, ама да тръгна да излизаме само двамата с някоя... ъпсурд.

# 425
  • Sofia
Това е странно. Какво общо имат приятелите с връзката? Аз не си представям, а и не съм го правила, да зарежа изведнъж всички приятелства, които съм градила някакви сума ти години, защото съм обвързана. Не го изисквам и от партньора ми. На бившия ми най-добрата му приятелка беше страхотна. Обожавам това момиче. С нея още си поддържаме контакт

Може би не си проследила хода на дискусията внимателно, защото аз казвам точно същото, като теб. Simple Smile Приятели от мъжки пол никога не съм имала в живота си – всички тези хора, с които съм се срещала и съм прекарвала някакво време, са ми били в графа "Познати", или, хайде, "Социален кръг" го наречи. Този кръг за мен винаги е бил доста динамична величина – определени хора го напускат, други влизат в него и т.н. Няма драми и тревоги. При това положение, съвсем нормално е, когато съм ангажирана с партньор, да преустановя излизанията с мои познати (мъже) – нито изпитвам потребност, нито имам време. В добавка – половинката ми едва ли би бил OK с подобна практика. Всъщност, не познавам мъж, на когото ще му е приятно партньорката му да си урежда редовни забавления с разни "мъжки приятелки", на които "много държи".
Сега, вие каквото и да тръгнете да ми обяснявате по въпроса, аз имам категорично мнение. Просто няма вариант да бъда убедена в обратното.

Последна редакция: сб, 16 май 2020, 12:01 от Blаck Cat

# 426
  • София
И аз съм така. Просто да си уредя среща сега и да изляза на по бира и това да се случва всеки месец, ама само аз и той ми е ... неудобно.

# 427
Това е странно. Какво общо имат приятелите с връзката? Аз не си представям, а и не съм го правила, да зарежа изведнъж всички приятелства, които съм градила някакви сума ти години, защото съм обвързана. Не го изисквам и от партньора ми. На бившия ми най-добрата му приятелка беше страхотна. Обожавам това момиче. С нея още си поддържаме контакт

Може би не си проследила хода на дискусията внимателно, защото аз казвам точно същото, като теб. Simple Smile Приятели от мъжки пол никога не съм имала в живота си – всички тези хора, с които съм се срещала и съм прекарвала някакво време, са ми били в графа "Познати", или, хайде, "Социален кръг" го наречи. Този кръг за мен винаги е бил доста динамична величина – определени хора го напускат, други влизат в него и т.н. Няма драми и тревоги. При това положение, съвсем нормално е, когато съм ангажирана с партньор, да преустановя излизанията с мои познати (мъже) – нито изпитвам потребност, нито имам време. В добавка – половинката ми едва ли би бил OK с подобна практика. Всъщност, не познавам мъж, на когото ще му е приятно партньорката му да си урежда редовни забавления с разни "мъжки приятелки", на които "много държи".
Сега, вие каквото и да тръгнете да ми обяснявате по въпроса, аз имам категорично мнение. Просто няма вариант да се убедя в обратното.

Да, ясно е, че всеки си има различно мнение, то ако бяхме всички еднакви - щеше да е много скучно по форумите  (а и не само), просто щяхме да си казваме "ми да, така е " Grinning

# 428
Дам...чета ви и ми става ясно едно...все сме човеци и имаме нужда от контакт, обич и общуване....ама като дойде нагона и става страшничко. Е, не винаги....но често.
Едно е да харесваш...друго е да пожелаеш.
Едно е да обичаш, друго е да искаш секс.
Една картинка, дето ми попадна наскоро, поздрав, за който си я хареса.

# 429
Който мисли, че не може да бъде само приятел/ ка за някой, се мисли за прекалено неустоим. Нямам нищо против, но аз такова мнение за себе си нямам. Пък и животът ми е доказал, че има хора, които и в по-младите ми и красиви години са ме имали само за приятелче. Не се оплаквам, щяха да ми липсват, ако бяха изпоумрели от любов към мен. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 430
За моженето - можем. Аз лично не искам. Да вървят да си споделят семейните тегоби и душевни терзания и еротични мечтания другаде. А такива колеги, за които пише кристина, винаги коригирам, ако се изтърват да ми викат приятелка Simple Smile

# 431
  • София
При мен е много странно. Никога не съм имала кой знае какво мнение за външния си вид, че да съм баш неустоима. Готова съм да съм приятелка с някой мъж. Обаче накрая все става някоя издънка и то не от моя страна.
Даже странични хора са ми го казвали "абе той май си пада по теб". Аз "глупости". И после - тадам!

# 432
Едно не разбирам - защо ако излизаш с приятел от противоположния пол трябва да му се разказват, цитирам: “семейните тегоби” и т.н.?

Има хиляди други теми, които обединяват хората в приятелски групи, различни от мрънкането и оплакването относно семейния живот.

# 433
Сладки приказки - приятелство. Много филми си прожектирате.

# 434
  • Варна
Ако не си споделяте проблемите и не се пидкрепяте помежду си при наличие на такива какви за какви приятелства говорите ? Ако ще си говорим общи приказки да минава времето е познат, а не приятел.

Един мой мъж приятел може да ми се обади в 23 00 вечерта, ако нещо му тежи, да се видим и да си поговорим, да се успокои, защото ми вярва и разчита на мен. Защото неговия мъж приятел няма да го изслуша като мен, а ще му каже "Ко ти пукаааа, живота си върви".
И може да го направи без да ми се натиска отгоре.

Ако се навъртате около някого само заради минималния шанс да спите с него, не го наричайте приятелство, не се заблуждавайте. Приятелства се градят с действия, а не "аз ще направя тва тва и тва за нея и ще ми е длъжна да ми пусне".

Общи условия

Активация на акаунт