Приятелството между мъж и жена

• 44 881
  • 685
  •   1
Отговори
# 435
  • Sofia
Поредната тема, служеща за потвърждение колко различни са представите на хората. Simple Smile Ако мъжът ми хипотетично ме обсъжда в негативен аспект с някаква си – приятелка, колежка, учинайка, или както там е титулувана – ще стане доста лошо. За мен това е много тежко предателство.
Естествено, предлагам реципрочно отношение. Пазя реномето му и не бих си позволила да говоря кофти неща за него пред познати и колеги. Ако налице е проблем или неразбирателство, то те се обсъждат и решават вътре в семейството. Външни хора нямат място в нашите отношения.

# 436
Негативното обсъждане би следвало да го няма и с приятели мъже, та в този смисъл пола няма значение.

# 437
Хм....ако човек има проблем ...и има нужда от трето мнение, от подкрепа....и обсъжда с трето лице личен проблем е едно. Ако говори зад гърба кофти неща е съвсем друго.
И не става дума за брачен партньор, а за всякакви връзки. Роднински - напр. между майка и две дъщери, между братя и сестри, между колеги...между приятелски групи. Предателство може да бъде с всеки един от нас.   Включително можеш да предадеш себе си.

# 438
Blаck Cat, смело мога да кажа, че НЕ познавам мъж, който да не обсъжда половинката си. Работих 6 год в мъжки колектив, разбирай 95% мъже, бяхме 50 човека и още година и половина пак в мъжки, 170 човека и буквално нямаше обвързан мъж, който да не говори доста, а и лични неща за половинката си и отношенията им, особено на обяд, happy hour, тиймбилдинги.
А на моите приятели (в истинския смис на думата) им знам и историите, и тревогите, и щастливите моменти, и тъжните с половинките от - до. Тук вече опира до това, че аз съм им най-близката приятелка от 100 год и първо на мен звънят като стане нещо, добро или лошо. Та съм видяла и сълзи от щастие, и такива от мъка. Хората имат нужда да споделят, това е нормално, затова са приятелите. А в офисите пък е просто клюкарник. Абсурд да очакваш да не те обсъжда мъжа ти никога.

# 439
FlameV , вдъхновяваш! Hug

# 440
  • Sofia
Lady, да, разбира се, за жените важи същото. Просто не поясних, защото темата е специално за приятели от противоположния пол.
Макар че, признавам си, би ми станало двойно по-гадно, ако мъжът ми ме клевети пред създание от женски пол, отколкото от мъжки.

Хм....ако човек има проблем ...и има нужда от трето мнение, ...
Партньорът ти има нужда от странично мнение за евентуалните проблеми във връзката ви и го търси от външни хора? Ами, не е особен читав този партньор, така или иначе.

FlameV, вярвам, че не го прави. И двамата сме много затворени по характер. А и той определено мрази сульо и пульо да знае детайли от живота му, дори и да става въпрос за дребни неща.
Странно, аз пък не съм попадала в колективи, в които да се обсъжда личният живот на работещите повече от нормалното.

# 441
Хм... Защо да не е читав човек, ако търси странично мнение? Аз напр, когато имам проблем във връзка, определено споделям. Най-малкото с майка ми. Далеч не мога да кажа, че имам отговор за всяко нещо и винаги съм права. Абсурд просто. Междудругото, ако всеки си имаше решение за всичко и нямаше нужда от странична перспектива - този форум въобще нямаше да съществува, нито приятелството генерално.

Да, да, всички са много затворени, докато не стане нещо гранде и не се разтрошат. Още по-зле. Да стискат до край, с риск да си навредят, вместо да поговорят с някой. Дори просто, за да им олекне. Имам пример с 1 от най - затворените ми приятели, който значително рядко говореше за жена си, докато на 1 концерт излезна от залата, видимо разстроен, последвах го да видя какво се случва и се оказа, че жена му, майката на детето му, има странична връзка от 2 години и са пред раздяла. Човекът искрено не издържаше вече тоя товар върху него и имаше нужда да си го изплаче. Това и направи. На 1 парапет при standing в Арена Армеец. Въобще не смятам, че е направил нещо лошо. Хора сме все пак..при това социални.

# 442
Blаck Cat, смело мога да кажа, че НЕ познавам мъж, който да не обсъжда половинката си. Работих 6 год в мъжки колектив, разбирай 95% мъже, бяхме 50 човека и още година и половина пак в мъжки, 170 човека и буквално нямаше обвързан мъж, който да не говори доста, а и лични неща за половинката си и отношенията им, особено на обяд, happy hour, тиймбилдинги.
А на моите приятели (в истинския смис на думата) им знам и историите, и тревогите, и щастливите моменти, и тъжните с половинките от - до. Тук вече опира до това, че аз съм им най-близката приятелка от 100 год и първо на мен звънят като стане нещо, добро или лошо. Та съм видяла и сълзи от щастие, и такива от мъка. Хората имат нужда да споделят, това е нормално, затова са приятелите. А в офисите пък е просто клюкарник. Абсурд да очакваш да не те обсъжда мъжа ти никога.

Замислих се и аз над това.
Мога да кажа, че:
1. Не всеки мъж (човек всъщност) обсъжда половинката си, ако обсъждането си го представяте като сяда и почва да излива изречение след изречение. Мноооого от информацията се разбира задочно и от обстоятелства, не в прав текст. (кой живее с тъща си, чия жена очаква мъжът й да излиза от работа, за да кара детето някъде си, въпреки че тя е в майчинство, чия не готви, чия само изглежда хрисима, ама вкъщи си вика яко, коя свива сармите на мъжа си, че се е забавил повече от допустимото на единственото за годината вечерно излизане с целия екип... Знае се, и още как.)
2. Има голяма разлика между "споменавам партньора си" (и колегите знаят инфо като горепосоченото) и дискутирането на реални проблеми в двойката.

# 443
От един момент нататък е леко неприемливо женен мъж със семейство при всяко нещо да звъни на приятелката си от детство и да дроби семейните истории/ проблеми. Това го казвам като човек, неделящ приятелствата на мъжки и женски. Не може да знаеш всичко за семействата на приятелите си, защото това те поставя над жената до тях, което вече не говори добре за самите тях и връзките им.

# 444
има ситуации, много деликатни, животът е толкова многопластов и шарен, съвсем не мога да се осмеля да определя, че някой ( бил той брачен партньор или близък приятел/ роднина) че не е читав, ако искрено търси решение на някакъв проблем и е стигнал ( наложило се е ) до трето мнение.

# 445
  • София
В подобни отношения трябва дискретност, доверие и спокойствие.
Да наречеш някого приятел без значение пола -значи нещо.
Разбира се, ако има засегната половинка от тези взаимоотношения  си трябва отдръпване, понякога и раздяла. Мъчно, но факт.
На мен за радост не ми се е случвало, но пък и не съм близка със Сульо и Пульо, че да очаквам неочакваното.

Скоро имах проблем, знаех си решението, но мъж ми го потвърди без излишни емоционалности. Еми, благодарна съм му.

# 446
От един момент нататък е леко неприемливо женен мъж със семейство при всяко нещо да звъни на приятелката си от детство и да дроби семейните истории/ проблеми. Това го казвам като човек, неделящ приятелствата на мъжки и женски. Не може да знаеш всичко за семействата на приятелите си, защото това те поставя над жената до тях, което вече не говори добре за самите тях и връзките им.

Аз пък въобще нямам проблем, ако половинката ми е в ситуация, в която има нужда да сподели или да чуе чуждо мнение, да се обади на приятелка. Даже, ако е жена, още по-добре. Поне ще чуе женската гледна точка, а не само мъжката. Не чувствам, че някоя приятелка е "над мен" по този начин, защото сме в съвсем различни категории. Няма база за сравнение - тя е най - добра приятелка, а аз съм половинката и това са две коренно различни, абс несъпоставими графи, за мен де Simple Smile

# 447
Несъпоставими са, верно. Голям праз, че съквартирантката е запълнила графа “половинка”, когато другият е често неразбран, има проблеми в отношенията и/или една камара общи теми и интереси, които да дискутира с приятелки. Важи и за двата пола.
Мерси.

# 448
Абсолютно сериозно ще кажа, за втори път, че ако хората НЕ споделяха и нямаха нужда от странична гледна точка, а винаги си знаехме всичко - тоя форум отдавна щеше да е фира. Отгледайте се. Ще видите хиляди теми, в които се искат съвет, от непознати, анонимно, защото хората са объркани. В тоя ред на мисли - кое е по-добре? Да търсят тия съвети тук или да попитат приятелка, която познават от 20 год? Еми, съжалявам, наивно е да мислите, че мъжете ви са някъв бетон, дето никога не е объркан, няма нужда от подкрепа и да сподели и, видите ли, това, че е споделил с мисълта да му олекне и да чуе съвет, автоматично значи, че не ви обича и не сте на първо място. Напротив, ако не бяхте - нямаше въобще да си направи труда да звънне тоя телефон и да си сподели личното нещо, което със сигурност изисква и кураж, защото ще признае, че може би не е прав и не знае какво да прави, а мъжете не се славят баш с тая си черта.
Дренка, ми за мен едно е половинка, друго е приятел от детство. Никога, ама никога няма да ги поставя на 1 везни да ги меря, нито ще си позволя да кажа кое е по - важно. Различни са ми. Несъпоставими. Не мога да избирам между двете. Не ми е и логично да го правя. Не ги обичам по един и същ начин, как да ги сложа на 1 равнище? Това е безумно за мен. Любовта ми към единия и тази към другия, нямат абс нищо общо като усещания?! Как сравняваш несравними неща? Затова никога не съм имала проблеми с най-добрите приятелки на гаджетата ми също. Не са ми мерило за любовта му към мен Simple Smile

# 449
И да ги мерим, и да не ги мерим, ако не е приятелка, ше е колежка, та все тая, откъм ядрото на семейните отношения 😂

Общи условия

Активация на акаунт