Приятелството между мъж и жена

• 44 923
  • 685
  •   1
Отговори
# 255
На мен лично ми се е случвало най-изненадващо, в определена поза или тон на гласа, изведнъж да ми изникнат в главата съвсем не-приятелски мисли. И усещането, че....ако обстоятелствата бяха други....
Не е през цялото време, нито е с всеки. Но ми се е случвало спрямо човек, на когото принципно не съм гледала като на сексуален партньор. И предполагам, че в определена удобна ситуация (двамата насаме, повечко алкохол, евентуално аз нервирана на постоянния или пък самотна), нещата биха се реализирали и сексуално - ако не проявим разум да не разваляме обичайните си отношения.

Не се съмнявам, че подобни мисли се въртят в главата на мъжете в обкръжението ми, и то много по-често, отколкото на мен. Знам си го и просто не дърпам излишно дявола за опашката. Не че някой би ме налегнал да ме натиска по коридора, но ако съм податлива и той прецени, че позитивите са повече от негативите, работата е отекла.

Приятелчето може да не е гей, нито аз грозна, но просто той разбира, че няма да се получат нещата - или аз бих го отхвърлила и въобще задраскала, или би си навлякъл неприятности. Затова си стои във френд-зоната. Но това не значи, че има нещо против да поизлиза от нея от време на време. Имам чувството, че за мъжете не е проблем конфигурацията friends with benefits, докато за повечето жени тя е практически изключена. Или не искат да виждат повече човека, или се влюбват.

# 256
Никой не е казал, че е невъзможно да се случи подобно нещо. Но да се твърди, че се случва с всеки мъж/ жена е смехотворно.

# 257
Никой не е казал, че е невъзможно да се случи подобно нещо. Но да се твърди, че се случва с всеки мъж/ жена е смехотворно.
Напротив, да се твърди, че не се случва с всеки мъж/жена, е антиприродно. Просто ние, жените, по-рядко осъзнаваме тези неща без подходящи стимули. При мъжете нагонът винаги е в периферията на съзнанието. Друг е въпросът, че те често избират да не го следват - причините са по-назад в темата.
При всички случаи определени видове близост и честота на контактите са рисков фактор за пресичане на границите.
Да се говори за близки приятели от другия край на света,  с които се срещате веднъж годишно или по-рядко, е ОК. Но ако този близък приятел е съседът или колегата, с когото си пиете през ден кафето и си споделяте оплаквания от половинките, това вече доста намирисва.

# 258
Какъв е този приятел, с който я се видиш 1 път годишно, я не? Средно положение няма ли?

# 259
Добре, няколко жени ви написахме, че имаме приятелства с мъже от 15-20 г.,че наистина в тях няма нищо сексуално, обаче, не - ние явно сме някакви напълно заблудени. Black sapphire - ти към всеки мъж, който харесваш като човек ли си изпитала сексуално  привличане? Ами повечето хора  прекарват с колеги от другия пол по 8 часа в работа. Значи щом някой колега харесва някоя жена като човек и професионалист - край. Ами ако харесва няколко??? Аз лично съм пътувала в много командировки с мъже - ужас, край, няма как да не сме се пожелали. Ами не сме, поне никой не го е показал. Мимолетна мисъл нищо не значи. С човек, който познаваш добре и се виждаш често, е по-трудно просто да се из****ш, отколкото със случайна/случаен. Вашите мъже ходещи пениси ли са? Като видят хубава и умна жена, моментално започват да мислят как да я вкарат в леглото? Няма значение дали са във връзка и имат до себе си човек, на който държат?

# 260
Ще ви кажа как загубих най-добрият си приятел. Излизахме едно определено време след като скъсах с бившия (уж само като приятели). До момента, в който не срещнах настоящият си приятел. Когато разбра, че няма шансове с мен ми би шута и ме прати по дяволите.

# 261
Скрит текст:
Добре, няколко жени ви написахме, че имаме приятелства с мъже от 15-20 г.,че наистина в тях няма нищо сексуално, обаче, не - ние явно сме някакви напълно заблудени. Black sapphire - ти към всеки мъж, който харесваш като човек ли си изпитала сексуално  привличане? Ами повечето хора  прекарват с колеги от другия пол по 8 часа в работа. Значи щом някой колега харесва някоя жена като човек и професионалист - край. Ами ако харесва няколко??? Аз лично съм пътувала в много командировки с мъже - ужас, край, няма как да не сме се пожелали. Ами не сме, поне никой не го е показал. Мимолетна мисъл нищо не значи. С човек, който познаваш добре и се виждаш често, е по-трудно просто да се из****ш, отколкото със случайна/случаен. Вашите мъже ходещи пениси ли са? Като видят хубава и умна жена, моментално започват да мислят как да я вкарат в леглото? Няма значение дали са във връзка и имат до себе си човек, на който държат?

Добре, кое не стана ясно от написаното по-горе? Мисълта е там (най-често осъзната от мъжа). Но не се реализира по...причини. Реализира се при настъпване на подходящи обстоятелства - ако й се позволи.

# 262
Като например, катаклизъм и единствена оцеляла жена + много алкохол? Защото аз отказвам да приема, че мъжът пожелава всяка женска наоколо. Имам по-високо мнение за хората около мен, не знам вие с какви мъже общувате, но явно са яко закъсали!

# 263
Просто невинаги има такава мисъл. Даже при дългогодишни приятелства, дори и да се е появила на някакъв етап, изчезва. По тази логика един мъж трябва да има мисли за секс с абсолютно всички жени, които харесва. Писали сме заедно с Lady Stardust.

# 264
Едно е да те води похотта, да имаш помисъл. Съвсем друго е евентуално да ти мине някоя мимолетна мисъл (която е по- скоро удивление и радост от красотата/жизнеността, енергията, която струи от приятелката/приятелят ти) и  която веднага е отхвърлена с разум, дух  и сърце, така че по никакъв начин да не се осквернява връзката.

# 265
Едно е да те води похотта, да имаш помисъл. Съвсем друго е евентуално да ти мине някоя мимолетна мисъл (която е по- скоро удивление и радост от красотата/жизнеността, енергията, която струи от приятелката/приятелят ти) и  която веднага е отхвърлена с разум, дух  и сърце, така че по никакъв начин да не се осквернява връзката.

1000 лайка! bouquet

По-добре не може да се обясни.
Не става дума за мъже-мераклии, а за истински джентълмени. Възпитани, с уважение. Които с радост ще помогнат, ще обгрижват, ще правят жестове на внимание, с повод и без повод, без да чакат нещо в замяна. Просто ще се радват, че имат щастието да общуват с тази жена. Дори да я харесват адски много, никога няма да принизят възхищението си до нивото просто да желаят секс.

# 266
Не гледам толкова романтично на неща аз. Мъжът като види една жена, предполагам веднага му става ясно дали би имал нещо общо с нея, чисто сексуално. Ако да, но по някаква причина няма как да се случат нещата, ако хората са интелигентни и си допаднат, комуникацията продължава. Ако не, но хората са интелигентни и си допаднат, комуникацията продължава. Не е нужно изобщо някой да се сдържа, да таи чувства, да е джентълмен и т.н. Пък сега, че някой 20 годишен на 3 водки се е пробвал на най-добрата си приятелка....

# 267
Ами да, де. Допадат си хората, но е ясно, че секс няма да има. И си остават приятели. Нали това казвам.
Може единият, или и двамата, да са обвързани. И сами да си слагат ограничения.

# 268
1000 лайка! bouquet

По-добре не може да се обясни.
Не става дума за мъже-мераклии, а за истински джентълмени. Възпитани, с уважение. Които с радост ще помогнат, ще обгрижват, ще правят жестове на внимание, с повод и без повод, без да чакат нещо в замяна. Просто ще се радват, че имат щастието да общуват с тази жена. Дори да я харесват адски много, никога няма да принизят възхищението си до нивото просто да желаят секс.

Това ли е приятелство? Да те ухажват, да правят постоянно жестове, да те обгрижват, да ти се възхищават? Т.е. всичко, което прави един влюбен мъж, но без секса? А ти какво правиш за тях, освен да получаваш подаръците им?  Интересно жените им какво мислят за такова приятелство? С какво си толкова възхитителна?

# 269
Жените трябва ли да знаят за такива приятелства?
А ако и те си имат?

Общи условия

Активация на акаунт