Приятелството между мъж и жена

• 44 921
  • 685
  •   1
Отговори
# 345
  • София
Ако е нормален, умен, възпитан, с чувство за хумор, висок, ерген и изляза само с него да пием бира... уйде коня у реката.

# 346
Може да е всичко това, но да не те харесва достатъчно като жена, а да те цени като интелект.
И обратното, ти да си супер мацка, той да те обожава, но да знае, че ти няма да го харесаш като мъж, защото примерно е дебел/нисък/плешив.

# 347
  • София
Напоследък ми се случва да получавам необичайни съобщения от разни ниски приятелчета.

Последна редакция: пн, 11 май 2020, 13:25 от Rockstar

# 348
Ако е нормален, умен, възпитан, с чувство за хумор, висок, ерген и изляза само с него да пием бира... уйде коня у реката.
В повечето случаи, като излизам с жена, не излизам, за да си говоря колко е хубаво времето навън, а защото има нещо "по-така". Вече дали ще се получи нещо зависи от двамата и нагласите, обстоятелствата. Не всичко винаги е само и единствено секс сега и веднага, защото сме си симпатични. Има ли качества, по-скоро я гледам, като потенциална дългосрочна партньорка и не избързвам. По-лековерна ли е, гледам да се забавлявам, без да умувам много. Не я ли харесам, плащам (кафето, обяда, вечерята, излизането, като цяло), запазваме си контакта, и кой откъде е с уважение и достойнство. Simple Smile
Вече в по-напреднали отношения, вече познавайки се, и излизайки 5-7-10 пъти, нещата са различни конфигуративно.
"Приятелки" имам дотолкова, доколкото ни свързват обща компания, или бизнес, работни интереси, но се спазва дистанция.

# 349
Красиво, умно, мило момиче, нещастна във връзката си и докато я утешаваш след скарване с гажето, някак си неусетно започваш да си представяш как я чукаш нежно.....
Природа и инстинкти,определено са по-силни от приятелството.

# 350
това ли ти е природата? Да " чукаш нежно", утешавайки? Защо ми звучи като "нежно изнасилване"?? Close
Явно и представата ти за приятелството е такава. Scream

# 351
Да се смееш или да ревеш... Според мен и скромното ми мнение, си зависи от всеки и  неговата настроѝка.

# 352
Аз вярвам в приятелството между мъж и жена. Имам такива от 20 години насам, прекрасни мъже станаха, а боооже, какви келеши бяха на по 10 Simple Smile. Говорим си често, виждаме се, познавам им приятелките, на тези, които имат, запознавала съм ги и с моите, когато съм била обвързана. Никога не сме имали повече от приятелство с тях, но пък сме си важна част от животните, все пак сме израснали заедно. Имам и няколко от по-късен етап от живота, от по 5-10 години и с тях е същото. Не ги определям за безполови и не са ми приятелКи, мъже са си, но не сме си сексуален обект, все пак с някои от тях се знаем от времето, когато крадяхме джанки и череши от разни дворове и играехме из квартала на стражари и апаши хах. Ох, хубаво детство си имахме, ама сме били абсурдни лапета, съдейки по снимките ни, често се смеем, когато ги разглеждаме - бъзикаме се "еййй, какво хубаво дете беше, кво стана сега.." 😂

# 353
Катерицата, не знам кой какви представи има, можеш да върнеш 1-2 страници назад и да прочетеш историята, за която пиша.

Друг въпрос е ако не ти харесва изказа ми, но именно това желание да я "чукам нежно" (някои по-възвишени от мен индивиди го наричат любов) ми отне повече от година да го преодолея, а след още 10 не бих казал, че съм я забравил. През онова време колкото изпих само аз си знам, докато накрая друго момиче зорлем ме измъкна от тази дупка. Не съм искал да става така, нито съм го търсел. На всичкото отгоре аз бях този, който я вкара във френдзоната няколко години по-рано.
А тя колкото страда по-късно, когато започнах постепенно да я отстранявам от живота си, само тя си знае. Драми и панаири имаше доволно. И всичко това можеше да не става така, можеше просто да сме двойка, ако тя не си беше мазала очите с глупостите за приятелството. Това е положението.
Не казвам, че не може да съществува такова приятелство, аз самият съм имал чисто приятелски отношения с много момичета и жени онези години, но определено по този начин можеш не просто да се опариш, а да изгориш качествено.

# 354
  • Sofia
И всичко това можеше да не става така, можеше просто да сме двойка, ако тя не си беше мазала очите с глупостите за приятелството. Това е положението.

Самозаблудата, с цел опазване интегритета на егото, невинаги е най-добрата стратегия. Причината, поради която твоята приятелка не е искала да прекрачите границата, е само една – не е изпитвала достатъчно привличане към теб, като към мъж.
Тъй като при нас, жените, сексът в повечето случаи не е водещ, сме в състояние, след като сме опознали даден мъж, да претеглим плюсовете и минусите му и да преценим дали си заслужава да влизаме във връзка с него, или е по-удачно да го вкараме в графа "Приятели и познати с висок коефициент на полезно действие". За теб е важало второто. Девойката е имала някаква практическа полза от теб, в ролята ти на "просто приятел", но много добре е съзнавала, че ако връзката ви премине в романтична, ще ѝ се налага да търпи редица други твои негативни черти, с което явно не е била OK. Демек – искала е меда, без жилото. Ти безропотно си ѝ предоставял емоционална подкрепа, компания, грижа, приятелско рамо, на което да поплаче, когато ѝ е тъжно. Че защо ѝ е повече от това?! За нея балансът само би се нарушил, ако прекрачите границата.
Съвсем логично – когато ти си спрял да ѝ обръщаш внимание и си насочил емоционалните си ресурси към друг обект, тя се е подразнила. Нали знаеш поговорката: "Кучето кокала не го яде, ама и на друг не го дава."? Wink

# 355
  • Агент под прикритие
Коте, само да те поправя малко: "Приятели и познати с висок коефициент на полезно действие" е без думата "Приятели". Такива няма. Иначе всичко друго, което си писала, е 100% вярно. Simple Smile

rf22, преди доста време съм бил в подобна ситуация, развила се по подобен сценарий. Сега в момента го отчитам като генерална грешка. Алкохолът няма да те извади от такова състояние, нито друга жена, защото не и е това работата.

На първо място трябва да си набиеш в главата, че подобни състояния са вредни  за теб. Това е загубено време, което няма кой да ти го върне.
Второ, не трябва да гледаш толкова сериозно на нещата и когато приключиш с някой, режеш до кокал. Когато нещата не вървят, просто прекратяваш контакт с човека от раз и без да даваш каквито и да било обяснения. И всичко това, без да си груб. Има ли драми и панаири след това, сигурен знак е, че решението ти е било вярното.

В противен случай, рискуваш да се вкараш във филма да бъдеш "орбитиращ" около нея за неопределено време, докато някой ден ти светне (или не) крушката, че те работят и то с твоето съгласие.

# 356
  • София
Възможно е да се събудиш с нови очи за стар приятел. Чувствата и емоциите не са константа във времето. Това не е мазане, а обективната истина.
Е, и двамата сте изсърбали надробеното, само не разбрах разлъката защо?

# 357
Самозаблудата, с цел опазване интегритета на егото, невинаги е най-добрата стратегия. Причината, поради която твоята приятелка не е искала да прекрачите границата, е само една – не е изпитвала достатъчно привличане към теб, като към мъж.
Тъй като при нас, жените, сексът в повечето случаи не е водещ, сме в състояние, след като сме опознали даден мъж, да претеглим плюсовете и минусите му и да преценим дали си заслужава да влизаме във връзка с него, или е по-удачно да го вкараме в графа "Приятели и познати с висок коефициент на полезно действие". За теб е важало второто. Девойката е имала някаква практическа полза от теб, в ролята ти на "просто приятел", но много добре е съзнавала, че ако връзката ви премине в романтична, ще ѝ се налага да търпи редица други твои негативни черти, с което явно не е била OK. Демек – искала е меда, без жилото. Ти безропотно си ѝ предоставял емоционална подкрепа, компания, грижа, приятелско рамо, на което да поплаче, когато ѝ е тъжно. Че защо ѝ е повече от това?! За нея балансът само би се нарушил, ако прекрачите границата.
Съвсем логично – когато ти си спрял да ѝ обръщаш внимание и си насочил емоционалните си ресурси към друг обект, тя се е подразнила. Нали знаеш поговорката: "Кучето кокала не го яде, ама и на друг не го дава."? Wink

Черната котка, този път бих се съгласил почти на 100% с теб, изключението е удебеленото. Аз я вкарах в графа приятели с високо КПД (по израза ти). В по-ранен етап на отношенията ни тя беше тази, която искаше връзка. Е тогава бяхме хептен хлапета, но все пак това е факт.
За другото съм съгласен, напълно го осъзнавах още тогава. За това и не действах директно, както винаги съм правил с всички други жени, с които съм бил. Виждах, че не гледа на мен по такъв начин, и нищо не можех да направя по въпроса.

Ms.Gorgeous, дали според теб можех да имам нормална връзка с друга жена, ако тя беше около мен?

Феникс, всичко приключи преди 10 години. Тия неща ги знаех много добре, обаче когато си под въздействие на такива емоции е трудно да продължиш напред. През това време излизах с много момичета, пишех си с още повече, и все не ми се получаваше. Не че не съм го искал. В един момент претръпваш, и с малко чужда помощ нещата се получават. Е в конкретния случай не беше много малко, но се получи.

Мазането на очите, има си конкретна причина да го мисля това. Тя разсъждаваше по този начин, че ако стигнем до нещо друго, ще си развалим приятелството. Има също причини да мисля, че не беше само оправдание, особено след като вече бях с другото момиче. Така или иначе останаха без отговори тези въпроси и всичко вече е минало.

Последна редакция: ср, 13 май 2020, 12:50 от rf22

# 358
rf22, назад не се върнах да те прочета, защото ще се натоваря. Прав си, че може не само да се опарим, а да изгорим качествено. Защото се намесват страсти, които опорочават взаимоотношенията и приятелството, за което е всъщност темата.
Дано си преодолял това, което те гори. Т.е дано качествено са изгорели страстите, които са те мъчили.

# 359
rf22, пич си. На твое място ще се наслаждавам на отношенията с жена си и няма да обръщам много внимание на форум, още повече пък да си разказвам личния живот в подробности. Wink
Но сякаш, пишейки с "анонимници" нещо ти олеква, или имаш нужда. Ако е така, бих разбрал.
Повечето хора във връзка, имайки време за форуми по цял ден и соц. мрежи, имат липси, или запълват такива. Няма как някой да ме убеди в противното. Защото аз когато съм, нямам време никакво, още повече пък желание.
И въобще сега да не ми скачат тези с "времето и желанието" всичко да им е 6 - и кариера, и соц. кръг, и приятели, и да списват във форуми, и грижи покрай деца, кола, жена и т.н. Денонощието има 24 ч. и без приоритизиране настава хаос. Не може да се снове на 5 стана, без нещо да не е, "както трябва".
Но явно е до хора. :_)

Общи условия

Активация на акаунт