Отговори
# 30

[Въпросът е че детето по един или друг начин когато разбере че майка му излиза с приятеля си се оплаква, мисли че ще я открадне от нея, мисли че майка й повече няма да и обръща внимание.....

Значи детето е травмирано отдавна.
Дете,което се страхува да не откраднат майка му е сигурен сигнал,че има проблем.
Или че смята че приятелят на мама е пречка да се съберат мама и тате - което е мечта на всяко дете на разведени родители

Много зависи колко време му се отделя и колко му се говори по въпроса.
И точно какво му се говори.
Колко е голямо детето ?
Детето вярва на родителите си, ако не и на двамата, то на единия със сигурност - така,че ако му се поднесе категорично и по подходящ начин информацията - ще повярва в нея.
И,да,нормално е да има всякакви реакции от страна на детето в подобна ситуация ( зависи от детето ) , но е много важен подходът на родителите в случая.

Детето е на 11 години момиче. Отделя много време майка му. В много сфери: училище, уроци, спорт, забавления. Вярвам че е една прекрасна майка за детето си.

И сега какъв е въпросът ?
Как да подходите към детето ?
Дали е редно бащата да го вижда често ?
Или ?

До 11г е нормално детето да е изградило една здрава връзка с майка си.
Ако му отделя достатъчно време и внимание и правилно/трезво подхожда към психиката му - не би следвало да имам голям проблем .
Дете без травмирана психика преди това и получаващо време,внимание и обич от двамата си родители, не би се сетило да сравнява баща си с новия приятел на майка си.
Всяка подобна проява за мен е сигнал,че нещо е куцало във връзките им с детето още от ранна детска възраст.
И най-често това е липса на любов и внимание.
В един такъв триъгълник е много важно и тримата участващи в него да действат спрямо интересите на детето.

Винаги ме сравнява. Има любов и внимание и от майка и от бащата

# 31
Добре. А в прав текст питал ли си я защо те крие от всички?

Да питал съм. И отговорът е, че може да се начупи бившият й мъж. Смята че не е добре. Може да не й помага. Хиляди причини...Ще развали нейното спокоствйе. Не й се обяснява на него

Много кофти от нейна страна. Спрямо детето.
В такава ситуация за мен е задължително бившите вече партньори да са наясно със себе си и един с друг ( в това число и с новите си животи и участници в тях ) и да действат заедно адекватно спрямо интересите на детето.
А в случая - тя бяга от тази отговорност,а вероятно и той.
Жалко за детето.

# 32

Да питал съм. И отговорът е, че може да се начупи бившият й мъж. Смята че не е добре. Може да не й помага. Хиляди причини...Ще развали нейното спокоствйе. Не й се обяснява на него

В такава ситуация за мен е задължително бившите вече партньори да са наясно със себе си и един с друг ( в това число и с новите си животи и участници в тях ) и да действат заедно адекватно спрямо интересите на детето.
Жалко за детето.

И аз смятам че е така. Защото за жалост се получава едно напрежение първо на детето, второ на самият мен. И причината е че двамата си слагат проблемът под килима....

# 33
Чакай малко, и 11-годишното дете ли участва в криенето ти пред баща си и други роднини? Вижда ми се невъзможно, още повече ако не те харесва и те счита за пречка. Децата не могат да пазят такива тайни, то и за възрастен е много сложно да не се изпусне някоя дума.

Ти сигурен ли си, че бащата не знае за теб? Да не е просто оправдание, удобен си в някои отношения, но не ставаш за сериозен ангажимент.

# 34
Той знае, но никой не му го е казал. Нито детето нито майка му.

# 35

Жалко за детето.

И аз смятам че е така. Защото за жалост се получава едно напрежение първо на детето, второ на самият мен. И причината е че двамата си слагат проблемът под килима....

Ти си последният човек в тази конфигурация,който да им вади проблемите изпод килима.
Потърпевш си,но нямаш моралното право да им се месиш.
С риск да те обидя - жената,за която говориш видимо слага собственият си комфорт и спокойствие пред този на детето.

# 36
И отговорът е, че може да се начупи бившият й мъж.

Това не го разбирам.
Тя зависи ли от него по някакъв начин?
Не е нормално да очаква от нея да живее като монахиня.

# 37
И отговорът е, че може да се начупи бившият й мъж.

Това не го разбирам.
Тя зависи ли от него по някакъв начин?
Не е нормално да очаква от нея да живее като монахиня.

Не зависи, нито финансово, нито материално. Защо го прави, сигурно тя знае много по добре. Но въпросът е: трябва да го прави?

# 38
  • Варна
Не, не трябва. Аз на твое място не бих издържала.

# 39

Е, щом знае - какъв е проблемът?

Ти какво искаш от тази връзка, да се съберете в едно домакинство ли?

# 40
Авторе, българин ли си? Не пишеш изобщо като човек, който владее български език.
Ако си българин, до кой клас си ходил на училище? Боя се, че едва ли си докарал до основно образование...Най-много до 5 клас, ако съдя от правописа. Може би там е причината да те крият, сякаш ли чумав?
Да не си от малцинството?
Има нещо, което не пишеш, но то наднича иззад грамотността ти, по-точно липсата на такава.

# 41

Е, щом знае - какъв е проблемът?

Ти какво искаш от тази връзка, да се съберете в едно домакинство ли?
Аз искам. Но ми каза че не се чувства сигурна с мен. Проблемът е че съм в едно напрежение, който в един момент изригва. И смята че съм нервен човек. А не че тази ситуация и очаквания който имам не се получават, защото не знам в кое място съм в животът й, каква е перспективата и какво още ...

# 42
Авторе, българин ли си? Не пишеш изобщо като човек, който владее български език.
Ако си българин, до кой клас си ходил на училище? Боя се, че едва ли си докарал до основно образование...Най-много до 5 клас, ако съдя от правописа. Може би там е причината да те крият, сякаш ли чумав?
Да не си от малцинството?
Има нещо, което не пишеш, но то наднича иззад грамотността ти, по-точно липсата на такава.

Прав си. Съжалявам полагам много усилия. Чужденец съм

# 43
Аз искам. Но ми каза че не се чувства сигурна с мен. Проблемът е че съм в едно напрежение, който в един момент изригва. И смята че съм нервен човек. А не че тази ситуация и очаквания който имам не се получават, защото не знам в кое място съм в животът й, каква е перспективата и какво още ...

Ами ето това е отговорът на въпроса ти. Не са виновни бившия, детето, някой друг - тя не иска да премине с теб на следващ етап. След 7 години заедно ми се струва, че това няма да се промени и или приемаш условията ѝ, или прекратяваш тази връзка, която те тормози. Решението е твое. 7 години не са малко време да бъдеш държан на разстояние.

Надявам се, че не пишеш във форума само с надежда тя да те прочете.

# 44
Смятам че всичко това съм го казал на нея.

Общи условия

Активация на акаунт