Отговори
# 15
Майката има любовник, който не е свестен и се срамува да го покаже пред роднините. Детето реагира, защото вижда това, а не защото се вижда с баща си прекалено често.
Майката обаче е готова да пожертва интересите на детето си, само и само да не остане неопрашена точно от този човек, който очевидно не е за пред хората.

Ако действително става дума за психиката на детето, майката трябва да постави първо собствения си живот в ред. Ако нейният човек е свестен, да го легитимира пред света. Ако не е - да го зареже.
[/quote

Точно това е въпросът. Ако нейният човек е свестен, да го легитимира пред света. И не само на улицата или между 4 стени.А го легитимира пред детето си впрочем.

# 16
А авторът на темата какъв се явява в случая?

# 17

Тук май става дума за интересите на майката по скоро,а не на детето.
Или бъркам ?
Тук става въпрос за психиката на детето, на второ място за животът на майката и на трето място за партньорът

Нямам дете.
Но според мен в интерес на детето е да се вижда с баща си колкото се може по-често пък било то и за сметка на дискомфорта на майката и на гаджето и.
Не е задължително да е на територията на дома на жената.
На детето би следвало отдавна да е обяснено,че ,,мама и тати няма да се съберат,но това няма да го лиши от обичта на двамата по отделно,,.
И аз не разбирам какъв всъщност е въпросът...

[Въпросът е че детето по един или друг начин когато разбере че майка му излиза с приятеля си се оплаква, мисли че ще я открадне от нея, мисли че майка й повече няма да и обръща внимание.....

# 18
А авторът на темата какъв се явява в случая?
Партньорът който е разведен също с две деца

# 19

[Въпросът е че детето по един или друг начин когато разбере че майка му излиза с приятеля си се оплаква, мисли че ще я открадне от нея, мисли че майка й повече няма да и обръща внимание.....

Значи детето е травмирано отдавна.
Дете,което се страхува да не откраднат майка му е сигурен сигнал,че има проблем.

# 20

Дете,което се страхува да не откраднат майка му е сигурен сигнал,че има проблем.
Или че смята че приятелят на мама е пречка да се съберат мама и тате - което е мечта на всяко дете на разведени родители

# 21

Или че смята че приятелят на мама е пречка да се съберат мама и тате - което е мечта на всяко дете на разведени родители

Много зависи колко време му се отделя и колко му се говори по въпроса.
И точно какво му се говори.
Колко е голямо детето ?
Детето вярва на родителите си, ако не и на двамата, то на единия със сигурност - така,че ако му се поднесе категорично и по подходящ начин информацията - ще повярва в нея.
И,да,нормално е да има всякакви реакции от страна на детето в подобна ситуация ( зависи от детето ) , но е много важен подходът на родителите в случая.

# 22
За дете на каква възраст говорим? Защото 7 години са дълъг период, явно детето е по-голямо. Такива страхове, че някой ще "открадне" майка му отиват на дете на 3-5 годинки.

Вие самият показал ли сте наличието на Вашата партньорка пред своите близки и пред децата?

Говорете с партньорката си по този въпрос. Атмосферата на секретност много вреди в такива деликатни отношения. Ако сте добър и свестен човек, не виждам пречка всички да знаят за връзката ви и да я приемат нормално. Нормалното отношение на околните ще вдъхне увереност и на детето, то ще се успокои и ще се освободи от страховете си. Освен това ще постави печат на окончателност върху раздялата на родителите му и ще го убеди, че няма нищо толкова лошо в нея.

Какво е отношението на бащата?

А Вас не Ви ли обижда това отношение, като че ли партньорката Ви се срамува от Вас?

# 23

Колко е голямо детето ?
Детето вярва на родителите си, ако не и на двамата, то на единия със сигурност - така,че ако му се поднесе категорично и по подходящ начин информацията - ще повярва в нея.
И,да,нормално е да има всякакви реакции от страна на детето в подобна ситуация ( зависи от детето ) , но е много важен подходът на родителите в случая.

Детето е на 11 години момиче. Отделя много време майка му. В много сфери: училище, уроци, спорт, забавления. Вярвам че е една прекрасна майка за детето си.

# 24
А Вие самият за 7 години не успяхте ли да се сприятелите с това момиче?
Как виждате живота си с тях в бъдеще? Просто като любовник на майката или като пълноценен участник в семейния им живот?

# 25

Колко е голямо детето ?

Детето е на 11 години момиче. Отделя много време майка му. В много сфери: училище, уроци, спорт, забавления. Вярвам че е една прекрасна майка за детето си.

И сега какъв е въпросът ?
Как да подходите към детето ?
Дали е редно бащата да го вижда често ?
Или ?

До 11г е нормално детето да е изградило една здрава връзка с майка си.
Ако му отделя достатъчно време и внимание и правилно/трезво подхожда към психиката му - не би следвало да имам голям проблем .
Дете без травмирана психика преди това и получаващо време,внимание и обич от двамата си родители, не би се сетило да сравнява баща си с новия приятел на майка си.
Всяка подобна проява за мен е сигнал,че нещо е куцало във връзките им с детето още от ранна детска възраст.
И най-често това е липса на любов и внимание.
В един такъв триъгълник е много важно и тримата участващи в него да действат спрямо интересите на детето.

# 26
За дете на каква възраст говорим? Защото 7 години са дълъг период, явно детето е по-голямо. Такива страхове, че някой ще "открадне" майка му отиват на дете на 3-5 годинки.

Вие самият показал ли сте наличието на Вашата партньорка пред своите близки и пред децата?

Говорете с партньорката си по този въпрос. Атмосферата на секретност много вреди в такива деликатни отношения. Ако сте добър и свестен човек, не виждам пречка всички да знаят за връзката ви и да я приемат нормално. Нормалното отношение на околните ще вдъхне увереност и на детето, то ще се успокои и ще се освободи от страховете си. Освен това ще постави печат на окончателност върху раздялата на родителите му и ще го убеди, че няма нищо толкова лошо в нея.

Какво е отношението на бащата?

А Вас не Ви ли обижда това отношение, като че ли партньорката Ви се срамува от Вас?

11 години момиче. Аз съм показал приятелката си на роднините си на децата си, пред близките си. Въпросът е наистина че ме обижда това отношение да бъда скрит от роднините и бащата на детето и съответно това поражда на мене напрежение и като резултатът на това напрежение да имам изригвания и отношенията ни да се влошават. Отношението на бащата не го знам от гледна точка че приятелката ми не е говорил с него....

# 27
  • Варна
Добре. А в прав текст питал ли си я защо те крие от всички?

# 28
А Вие самият за 7 години не успяхте ли да се сприятелите с това момиче?
Как виждате живота си с тях в бъдеще? Просто като любовник на майката или като пълноценен участник в семейния им живот?

Аз съм в контакт с детето последните 4 години. Аз искам да участвам пълноценно в семейния живот. Ако не 100%, поне 50-60%.

# 29
Добре. А в прав текст питал ли си я защо те крие от всички?

Да питал съм. И отговорът е, че може да се начупи бившият й мъж. Смята че не е добре. Може да не й помага. Хиляди причини...Ще развали нейното спокоствйе. Не й се обяснява на него

Общи условия

Активация на акаунт