Евтините козметични продукти, от които сме доволни - 46

• 114 933
  • 778
  •   1
Отговори
# 540
  • София
А това на Ив Роше във всяка аптека ли може да се  намери или от сайтове?

В дрогерия Лили предлагат Ив Роше. В София, на Графа има Козметичен център Ив Роше, продават и продукти на марката.

# 541
Козметика,която лекува.

# 542
И аз мислех да взема спрея Salt of the earth, но четох отзиви, че бил много слаб като действие (в смисъл в пъти по-слаб от камъка на марката). Но предвид, че нито се потя много, нито има прекалено силна миризма може би ще ми свърши работа.
За спрея на Nivea знам отдавна, че е без алуминий и че има много доволни, но не бих го взела, защото аромата ми навява неприятни асоциации.
От няколко години вече е незаконно козметични продукти да носят названието медицинска козметика. Оттук нататък всеки си преценява дали и доколко козметиката, предлагана в аптеките удовлетворява нуждите му.

# 543

Тестерите ми,които ги взех от аптеката,SPF 50,имате ли мнения за тези продукти? Третата е на клиник.

# 544
Amiamo - благодаря.

# 545
Още и в магазин be fit има Ив Роше, от там може и онлайн, във Фантастико голямото също има един стилаж продукти.

# 546
  • София
В мол Сердика имат магазин.

# 547
Благодаря!

# 548
Козметика,която лекува.
Самата дума козметика, не предполага лечение. Щом лекува, значи е лекарство, нямаше да се продава като козметичен продукт.

# 549
  • Бургас
Уф,само рекламни трикове.Ясно.
Ще потърся Биофреш,те са хубави,имала съм и една тяхна мицеларна вода и една маска,но не от пробиотичната серия.Хубави бяха,а този от пробиотичната серия,който съм имала беше на цена от 2 лв и доста добре хидратираше.

# 550
Козметика,която лекува.
Самата дума козметика, не предполага лечение. Щом лекува, значи е лекарство, нямаше да се продава като козметичен продукт.
Гентамицин крем е медикамент,а Дермалибур крем е медицинска козметика,правиш ли разлика?Прост пример ти дадох Simple Smile

# 551
  • София
За "медицинската козметика", "дермокозметиката" и бъдещите подобни измишльотини – http://www.infarmaciq.com/medicinska-kozmetika/

# 552
За коя маска Фруктис говорите? Не са ли няколко вида и по силни ли са от Ultra Doux/Botabic therapy линията.
Моята маска е тази.

# 553
Не ми идва на ум как козметика "лекува" каквото и да било, това не са лекарства...
Някой се е изхитрил да си титулова козметичните продукти с такива думи, но това е много погрешно и подвеждащо. Най-малкото, регулациите за произвеждане и тестване на козметика и на лекарства са много различни.(Не че фармацевтичната индустрия е по-малко печалбарска, но това е цяла отделна тема.) А това че се продават в аптеки... ами то в аптеките се продава какво ли не, не само лечебни продукти. Много кожни лекари препоръчват някоя марка наред, но това не значи че тя лекува нещо... по-скоро че имат изгода от това.
Кремовете за бебета, които се използват при подсечени дупета и те ли са "медицински"? За тях много повече мога да кажа че реално решават кожен проблем, отколкото за крем на Виши или Биодерма, примерно. Марките ги написах понеже са популярни, мнението ми и за двете не е високо хич.
Всеки си избира на какво да вярва, но за мен това с "медицинската козметика" си е маркетингов трик, при това грозен.

# 554
То отдавна и по медиите го обявиха, че е прах в очите. Преди и аз им се връзвах. Лекарствата са си лекарства, козметиката си е козметика. Може да е уж натурална и прочее, но няма как да е и двете. То и билките лекуват, но е забранено да се наричат лекарства. Друго е да си купим лекарства с билкови екстракти. Какво беше” живеем в свят, където има повече плодове и зеленчуци я козметиката, отколкото се произвеждат”.

Общи условия

Активация на акаунт