Избор на сушилня - Тема 10

• 99 881
  • 757
  •   1
Отговори
# 705
  • до най-прекрасния мъж
 Днес много спонтанно си поъчах сушилня онлайн. Без да съм я   виждала никога на живо. Надявам се да не съжалявам за покупката си.
Bosh WTH 85200BY.
притеснявам  се най  вече от свиване на дрехите.
Моята е такава-още нищо не свила Simple Smile)))).Даже пробвах дрехи с % вълна и синтетика-ами не се свиха.Но внимавам с вълната ..Само установих,че винаги се налага досушаване на дрехите независимо от програмата-не знам защо-а включвам винаги 3 слънца....Има ли някой с подобен проблем.И да питам нещо антистатично за сушили има ли????
Ако имаш опция за настройване на твърдостта на водата, това също оказва влияние. Колкото по-мека е, толкова по-дълго време трябва да се суши прането. При мен беше настроена по подразбиране на много твърда вода. Промених на средно твърда и определено има разлика в резултата. Суша само на За гардероба и всичко е сухо. А това е 2-ра от общо 4 степени на сушене.

# 706
Как да изключа опцията "Против намачкване"? Не желая след края на програмата, барабана да продължава да се върти. В упътването пише, че има такава настройка, но не и как се активира/деактивира. AEG T8DBG48S. Благодаря.

# 707
  • до най-прекрасния мъж
Не мисля, че можеш да я деактивираш. Има бутон, с който можеш да включиш опция Против намачкване, но тя само удължава програмата и суши прането по-бавно. Завъртането след изсушаване го няма при всяка програма, за памук знам, че го има на 100 %.

# 708

Моята е такава-още нищо не свила Simple Smile)))).Даже пробвах дрехи с % вълна и синтетика-ами не се свиха.Но внимавам с вълната ..Само установих,че винаги се налага досушаване на дрехите независимо от програмата-не знам защо-а включвам винаги 3 слънца....Има ли някой с подобен проблем.И да питам нещо антистатично за сушили има ли????
[/quote]
Ако имаш опция за настройване на твърдостта на водата, това също оказва влияние. Колкото по-мека е, толкова по-дълго време трябва да се суши прането. При мен беше настроена по подразбиране на много твърда вода. Промених на средно твърда и определено има разлика в резултата. Суша само на За гардероба и всичко е сухо. А това е 2-ра от общо 4 степени на сушене.

[/quote]
Бош май нямат такава настройка-ще ровя...,но тук водата си е твърда....мисля..много варовик се образува-Бургас.Т.е ако е намали твърдостта ще изсушава по-добре-поне така разбирам...да взема да поровя,но първоначално като четах книжката нямам спомен за такава опция.Ти с Бош ли си?Simple Smile ако да-моля за помощ Simple Smile

# 709
  • до най-прекрасния мъж
С АЕГ съм, не знам Бош дали имат такава опция. В книжката на моята си пише как се настройва. При нас е средно твърда, в Пловдив съм.
Предполагам, че все ще има начин да суши добре. Някъде някоя настройка не е както трябва или виж нещо да не застава на датчика.  При мен на два пъти - бикини и чорап. След местене вътре, времето падна драстично.

# 710
Ще разуча..нищо не е заставало...хммм мерси Simple Smile.Тя си суши уж,просто все налага да я пускам 20 мин.на досушаване...дали защото повечето ми дрехи са смесена материя,но дори и на тази програма,пак се налага...

# 711
  • до най-прекрасния мъж
На мен ми се случи 1 път да досушавам, когато суших чаршафи на програма Bedlinens. Но това само първият път, после направих въпросната настройка и нямам проблеми. Сушила съм на Cottons, Bedlinens, Outdoor, а днес и на Mixed.
Другото, което се сещам, е да почистиш датчика за влага. Някъде около вратичката бил.

# 712
Как да изключа опцията "Против намачкване"? Не желая след края на програмата, барабана да продължава да се върти. В упътването пише, че има такава настройка, но не и как се активира/деактивира. AEG T8DBG48S. Благодаря.

За тази опция става въпрос. Малко неясно е написано. Не е описан начина на активация/деактивация.

http://prikachi.com/images.php?images/354/9447354Y.jpg

# 713
Здравейте,
да напиша малко впечатления от 10 дни на ползване на AEG T8DBE48S.
1. До момента всичко, което сме сушили (памук, чаршафи, завивки, синтетика и якета) е излизало сухо, може би с изключение на чаршафите, които излезнаха леко влажни въпреки, че бяха на програма за чаршафи.
2. Изключително лесна за употреба.
3. Закупихме си една топка с бодли в която се слага ароматизатор, който смея да твърдя беше доста траен и приятен, особено когато прахме якета.
4. Относно шума съм малко раздвоен. При стартиране, първата 1 минута работи тихо след което се включва някаква система, която предполагам е термопомпата и се чува звук близък до този на компресор на хладилник. Нормален ли е този звук?
5. Като консумация на електроенергия не мога да кажа още нищо, но знам че има вграден датчик за влажност който преизчислява времето винаги. Понякога е повече от показаното в програмата, друг е по малко. Всичко зависи от степента на влажност на дрехите които сте сложили от обема им.
6. Макар и маловажно (затова и го слагам на последно място) визията и е супер.

# 714
  • до най-прекрасния мъж
Ronnie72, Тази функция е активна и тя автоматично изключва машината, след като приключи целия цикъл на сушене. Примерно времето за сушене приключва в 10.00 часа. Ако до 10.05 не си изключиш сушилнята, тя го прави автоматично. Тази функция няма нищо общо с опцията Против намачкване, която коментирахме. Един вид пести енергия, ако си пуснала сушилня и си излязла. За да не свети, докато си дойдеш, просто се самоизключва.
g0dkratos, аз съм със същите впечатления от нашето АЕГ. Така си работи, шумничка е - нещо средно между хладилник, климатик и пералня Simple Smile.
Тези топки от къде ги купихте и какъв ароматизатор се налива вътре или те са си така готови? В Технополис видях такива, но мисля, че са само против степване на прането, не предполагах, че имат и аромат.

# 715
  • Пловдив
Здравейте,
1. До момента всичко, което сме сушили (памук, чаршафи, завивки, синтетика и якета) е излизало сухо, може би с изключение на чаршафите, които излезнаха леко влажни въпреки, че бяха на програма за чаршафи.
3. Закупихме си една топка с бодли в която се слага ароматизатор, който смея да твърдя беше доста траен и приятен, особено когато прахме якета.
4. Относно шума съм малко раздвоен. При стартиране, първата 1 минута работи тихо след което се включва някаква система, която предполагам е термопомпата и се чува звук близък до този на компресор на хладилник. Нормален ли е този звук?
5. Като консумация на електроенергия не мога да кажа още нищо, но знам че има вграден датчик за влажност който преизчислява времето винаги. Понякога е повече от показаното в програмата, друг е по малко. Всичко зависи от степента на влажност на дрехите които сте сложили от обема им.
Да, за жалост е по-шумна. Чаршафите и при мен излизат леко влажни ако ги пусна на програма чаршафи, затова ги пускам на памук. Ще споделиш ли каква е тази топка и какъв ароматизатор слагаш в нея?

# 716
Здравейте,
Да, за жалост е по-шумна. Чаршафите и при мен излизат леко влажни ако ги пусна на програма чаршафи, затова ги пускам на памук. Ще споделиш ли каква е тази топка и какъв ароматизатор слагаш в нея?
Това си взехме
Има го кауфланд. Вътре в комплекта имаш и туба от 50 мл ароматизатор, който е точно за 2 сушенета. Идеята на топката до колкото знам е уж да прави дрехите по меки и ако има пухчета да не ги прави на топчета.

# 717
Ronnie72, Тази функция е активна и тя автоматично изключва машината, след като приключи целия цикъл на сушене. Примерно времето за сушене приключва в 10.00 часа. Ако до 10.05 не си изключиш сушилнята, тя го прави автоматично. Тази функция няма нищо общо с опцията Против намачкване, която коментирахме. Един вид пести енергия, ако си пуснала сушилня и си излязла. За да не свети, докато си дойдеш, просто се самоизключва.
За съжаление не е така. Засега съм изчакала умишлено три програми (памук, синтетика и микс) по около 25-30 минути след завършването им и сушилнята не спира. Дисплеят свети, нулата премигва и барабана си се върти.  Sad 

# 718

За тази опция става въпрос. Малко неясно е написано. Не е описан начина на активация/деактивация.

http://prikachi.com/images.php?images/354/9447354Y.jpg
Описано на 12,17 и 18 страница от упътването. Казано е също така, че когато е избрана програма "дълга против намачкаване" и е показан въпросният бутон,  сушенето  приключва и на дисплея се изписва "нула". След това барабанът започва да  се върти "против намачкване",  НО уредът може да се изключи и отвори. Не е нужно да се чака.

# 719
О, как се изнервих с моята AEG T8DEC68S в неделя!
Бях проснала дрехите на простора на терасата, за няколко часа ги беше поиздухало, но заваля и ги прибрах. Влажни бяха и реших да ги пусна в сушилнята, да ги доизсуша. Е, да, ама не! Не засича влажността, върти по 10 минути и спира. Пробвах на различни програми и не и не. Доизсуших си ги по радиаторите, но снощи промених настройките на датчика, както напред в темите ме подсети един/а Анонимен. Да видим сега кой кого!
Ще докладвам после дали дава ефект. Hands V

Предполагам знаете, но да напомня, че отделно настройката за степен на сушене на датчика, може да се промени, с натискането и задържането на два бутона посочени на стр. 17, т. 9.2 от Ръководството https://www.aeg.bg/support/user-manuals/?q=T8DEC68S , отделно от слънцето, гардеробите и ютията.

Общи условия

Активация на акаунт